Cappadocia nu este un oraș în sine ci denumirea dată pentru regiunea din Centrul Anatoliei. O adevărată capodoperă naturală, Cappadocia este o zonă destul de călduroasă pe timpul verii dar compensează mai mult decât suficient prin aspectul sau de “sculptură”. Geografia regiunii este cea care atrage cei mai mulți vizitatori întrucât relieful este format dintr-un platou împânzit de vârfuri vulcanice.

În perioada preistorică aici se pun bazele primelor așezări subterane de oameni. Odată cu creșterea invaziilor și persecuțiilor religioase aceste așezări se transformă în adevărate orașe. Pentru că trăiau în aceste tuneluri o perioada lungă de timp fără a ieși afară, locuitorii de atunci au construit chiar și mici biserici, fântâni, băi, căi de aerisire sau distilerii. În prezent se spune că există peste 100 de astfel de așezări iar cel mai mare oraș subteran din Cappadocia este Derinkuyu, ce putea adăposti între 20.000-50.000 de oameni. Pe lângă Derinkuyu mai există orașele subterane din Kaymakli, Tatlarin, Gaziemir sau Ozkonak, fiecare unic din punct de vedere architectural.

Muzeul în aer liber din Goreme face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1984. Acest muzeu este de fapt un complex de biserici, pe al căror pereți sunt redate scene din viața Lui Iisus, sau picturi ale sfinților. Acestea au fost construite de creștinii ce au fugit de persecuția Imperiului Roman. În prezent mai există bisericile Elmali, Sf. Barbara, Carikli, Biserica Ascunsă sau biserica Tokali, aceasta din urmă fiind și cea mai mare din Goreme.

O excursie în această regiune a Turciei nu trebuie să se termine fără un tur cu balonul, astfel puteți păstra o amintire de neuitat a Cappadociei, o operă atât a pământului cât și a oamenilor.

CITEȘTE ȘI:
Ce merită să știți înainte de o călătorie în paradisul tropical, Maldive?

Gasește zboruri către aeroportul Kayseri Erkilet

Găsește cazare în Cappadocia