Europa e plină de castele de o frumusețe rară! Pune câte unul la fiecare destinație de vacanță și nu vei regreta.

Castelul Neuschwanstein, Germania

Neuschwanstein, Castle, Germany

Castelul Neuschwanstein este cu unul dintre cele mai recunoscute castele de pe planetă – datorită în mare parte faptului că a servit drept inspirație pentru Castelul Frumoasei Adormite din Disneyland. Construit inițial la ordinul regelui Ludwig al II-lea ca refugiu privat în 1886, maiestuoasa structură are o locație cu terase și camere ornamentate; astăzi, atrage aproximativ 1,4 milioane de vizitatori în fiecare an.

Cetatea Hohenwerfen, Austria

Tower, The Walls, Castle, Hohenwerfen, Austria

Un alt castel medieval, pe munte, este fortăreața Hohenwerfen unul dintre cele mai uimitoare situri din toată Austria. Castelul vechi de 900 de ani are vedere la pitorescul Văii râului Salzach (aproximativ 35 de mile sud de Salzburg).

Castelul insulei Trakai, Lituania

Trakai, Castle, Brick, Architecture

Reconstruit în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, Castelul Insulei Trakai se află pe o insulă perfectă pentru imagini de cărți poștale din Lacul Galvė din Lituania. Orașul Trakai se află la doar 14 km vest de Vilnius, ceea ce înseamnă că puteți ajunge cu mașina cu ușurință pentru a vedea arhitectura în stil gotic a castelului, capela din cărămidă și piatră și împrejurimi superbe.

Castello di Miramare, Italia

Castello Di Miramare, Castle, Adriatic

La doar 30 de minute de mers cu mașina la nord de Trieste – Castello di Miramare are una dintre cele mai pitorești locații ale tuturor castelelor din această listă. Fostul cămin al arhiducelui austriac Ferdinand Maximilian, structura secolului al X-lea se află deasupra Adriaticii albastre pe un parc luxuriant, de 54 de acri.

Castelul Bled, Slovenia

Bled, Bled Castle, Slovenia, Lake, Mood

Există un motiv (bine, multe motive) pentru care Lacul Bled este unul dintre cele mai populare atracții din Slovenia: apele de smarald, vederi ale Alpilor Julien și, bineînțeles, un castel asemănător unui Disney de pe un deal. Luați-o pe drumul forestier pentru a vedea turnurile portocalii ale Castelului Bled și zidurile secolului al XI-lea în apropiere, apoi întoarceți-vă pentru a vă bucura de una dintre cele mai frumoase imagini ale lacului pe care le veți găsi vreodată.

CITEȘTE ȘI:
Frankfurt, între futurist și medieval

Castelul Hohenzollern, Germania

Castle, Hohenzollern, Sunrise, Fortress, Morgenstimmung

Situat în vârful unui deal de 768 de metri în poalele Alpilor Swabiei, acest castel pitoresc este mai mult decât plăcut de privit: Cu numeroasele sale turnuri și fortificații, este considerat o relicvă a arhitecturii militare din secolul al XIX-lea. Imaginea sa unică este dată în zilele înnorate, când iese deasupra ceaței – un castel literal pe un nor. În castel există o grădină cu terasă de bere, care este perfectă pentru o odihnă în stil german.

Castelul Peleș, România

Romania, Castle, Sunset, Old, Peles Castle

Castelul Peleş a fost construit la iniţiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafaţă de 24 de km în anul 1874, an în care, din iniţiativa suveranului, comuna primeşte numele de Sinaia. Un an mai târziu, în centrul localităţii sunt construite primele case boiereşti, iar în 1876 începe construirea căii ferate Ploieşti – Predeal, care străbate şi Sinaia. Concomitent, între anii 1873 şi 1875 a fost edificată fundaţia castelului Peleş. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a reşedinţei a avut loc într-un cadru festiv la 10/22 august 1875.

Castelul Corvinilor, România

Castle Of The Corvin, Romania, Castle Of Hunedoara

Este posibil să nu fi inspirat romane cu vampiri, însă această cetate gotică din secolul al XV-lea are suficiente trăsături de coșmar pentru a rivaliza cu Castelul Bran. Zidurile impenetrabile de la exterior,  podul colosal și nenumăratele turnuri dreptunghiulare și circulare folosite pentru a păstra prizonierii te atrag din prima clipă. În interior, pot fi admirate temnița masivă și camera de tortură, plus resturile „gropii de urs”, unde rămășițele umane au fost date drept hrană urșilor rezidenți ai castelului.

Castelul Bran, România

Romania, Bran, Castle, Romania, Romania

Castelul Bran, sau, cum le place amatorilor de senzații, Castelul lui Dracula, ridicat aici cu mai bine de 600 de ani în urmă, păstrează și transmite vizitatorilor ceva din mândria cavalerilor care i-au călcat pragul în vremurile sale.

CITEȘTE ȘI:
Adrenalină la maxim în locuri inedite

Castelul Bran se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, construit pe o stâncă, într-un amplasament cheie din punct de vedere strategic. El adăpostește în acest moment Muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele patru etaje ale castelului. Aici sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea culoarului Rucăr-Bran.

Palatul Pena, Portugalia

Sintra, Castle, Architecture, Portugal, Fortress

Inspirat de arhitectura romantică germană, Palatul Pena – situat pe vârful unui deal din Sintra – arată ca un castel Disney cu turnurile sale roz și galbene, contraforturile ornamentale și capurile de balauri desenate. Interioarele sunt la fel de dramatice. Nu ratați plafoanele și pereții ciopliți ai apartamentelor reginei Amelia și ale camerei de recepție strălucitoare. (Bonus: Sintra se află la doar 40 de minute de Lisabona, ceea ce înseamnă că nu aveți nicio scuză să nu-l vizitați.)

Castelul Chambord, Franța

Chateau Chambord, Castle, Landscape

Deși nu este unul dintre cele mai cunoscute palate franceze (salut, Versailles), Château de Chambord este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase. Situat în interiorul unui parc împădurit de pe Valea Loarei, clădirea maiestuoasă aduce o mulțime de drame peisajului și asta înainte de a avea șansa de a vedea tavanele complexe și mobilierul din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea.