Regiunea Valencia este istorie, iar cel mai bun exemplu în acest sens sunt castelele sale. De la Vinaròs la Guardamar, regiunea este plină de monumente care spun povestea istoriei și a culturilor care s-au desfășurat pe aceste meleaguri.

Aceste fortărețe, care au servit cândva drept apărare sau refugiu, sunt acum martori tăcuți ai epocilor trecute, invitându-i pe vizitatori să se cufunde în poveștile și legendele lor. Castelele pe care vi le sugerăm astăzi sunt cele pe care ar trebui să le vizitați cel puțin o dată în viață dacă vă aflați în regiunea Valencia.

Castelul Sagunto

Declarat Monument Național în 1931, Castelul Sagunto este unul dintre cele mai vizitate castele din provincia Valencia. Se întinde pe o suprafață de 1 kilometru și ne aflăm în fața unei fortărețe andaluze din secolul al XI-lea, deși designul său include stiluri din diferite perioade, cum ar fi reconstrucții iberice, romane și mai moderne, iar dacă îl vizitați, completați traseul cu un tur al teatrului roman din Sagunto. Merită să ajungeți mai devreme pentru a-l putea vizita pe îndelete.

Acces gratuit.

Castelul Xàtiva

V-am povestit deja despre acest zid, care ne amintește de Zidul Chinezesc. Castelul Xàtiva este o bijuterie a patrimoniului valencian și, prin intermediul lui, veți putea călători prin istoria Comunității Valenciene, de la iberici până în zilele noastre. Este împărțit în două sectoare mari, castelul Minor și castelul Major. Este un bun de interes cultural și patrimoniu istoric al Spaniei.

Bilete între 4 și 6 euro (sub 8 ani, gratuit).

Castelul Morella

Această fortificație din secolul al XIII-lea, de origine islamică, se află pe stânca cunoscută sub numele de „Mola” și reprezintă atracția principală, conferind castelului un aspect impunător. Prin castel au trecut, printre alții, personaje istorice precum Abderraman al III-lea, El Cid, Jaume I, regele Ferdinand de Antequera, Papa Luna, San Vicente Ferrer, Prințul de Viana și generalul Cabrera. Construit pe trei niveluri, este exemplul perfect a ceea ce era căutat ca fortăreață în vremuri de război.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune cartiere pentru a trăi în Valencia

Intrarea generală, 3,50 euro.

Castelul Peñíscola

Dacă serialul „Game of Thrones” a ales să își stabilească povestea aici, este pentru că este un castel de primă clasă. Originea sa datează din secolul al XIII-lea, iar Benedict al XIII-lea de Avignon, supranumit Papa Luna, a transformat castelul în sediul său papal. Este un castel cu vedere directă la Marea Mediterană, ceea ce reprezintă un spectacol cinematografic deosebit.

Castelul din Peñíscola servește astăzi ca sit istoric și centru cultural, cu concerte și spectacole de teatru în mod regulat.

Intrare generală, 5 euro.

Castelul Santa Bárbara

Situat în vârful muntelui Benacantil, la o înălțime de 166 de metri, Castelul Santa Bárbara este un balcon cu vedere la Marea Mediterană. Recunoscut ca fiind una dintre cele mai impunătoare fortărețe medievale din Spania, acesta oferă vederi panoramice complete de 360º asupra orașului Alicante și oferă, de asemenea, vizite dramatizate regulate. Din 1961, a fost inclusă pe lista bunurilor de interes cultural.

Intrare gratuită, (lift de pe plaja Postiguet, 2,70 euro).