Oceanele și mările planetei sunt casa nenumăratelor specii atât familiare cât și nedescoperite încă. Frumusețea lor impresionantă a captivat oameni din întreaga lume dintotdeauna. Cu toate acestea, deși este ușor să dezvoltăm fantezii despre minunile oceanului, poate fi totuși dificil de accesat și de observat de fiecare în parte. Din fericire, acvariile ne oferă capacitatea unică de a ne bucura de frumusețile adâncurilor și de-a aprecia creaturile de mare adâncime stând la loc sigur ca simpli spectatori ai lumii lor.

Dar hai să aruncăm o privire la topul celor mai  mari acvarii din lume și să aflăm câteva detalii esențiale despre ele.

1. Chimelong Ocean Kingdom

Locație: Hengqin, Zhuhai, China (Bilet de avion / Cazare)

Anul deschiderii: 2014

Chimelong Ocean Kingdom

The Chimelong Ocean Kingdom este cel mai mare acvariu din lume. Deține cinci recorduri diferite ale Guinness World, precum „cea mai mare fereastră de acvariu” și oferă oaspeților o experiență fabuloasă de acvariu dar și facilitățile unui parc de distracții. Prezintă una dintre cele mai lungi piste de roller coaster care atinge 20 de înălțimi și prezintă aproximativ 20.000 de creaturi marine. Acest parc masiv și frumos este împărțit în opt zone tematice, fiecare reprezentând o zonă specifică a oceanului.

Știați că?

Pe lângă diverse oportunități de a vizualiza exponatele acvariului în mod direct, Chimelong Ocean Kingdom are și un teatru 5D cu scaune cu sisteme de mișcare și sisteme de sunet care spun povestea „Marea aventură a lui Kaka”, care este mascota parcului Kaka Tiger.

2. S.E.A. Aquarium (Marine Life Park)

Locație: Singapore (Bilet de avion / Cazare / Bilete de intrare)

Anul deschiderii: 2012

S.E.A. Aquarium (Marine Life Park)

Acest uimitor parc de 20 de acri prezintă două exponate principale: S.E.A. Acvariul și parcul acvatic Adventure Cove. Acvariul (acvariul din Asia de Sud-Est) a fost cel mai mare acvariu din lume pentru o vreme și încă se mândrește cu un volum de apă pentru peste 100.000 de exemplare și 800 de specii diferite de animale acvatice. Parcul Marine Life a pus, de asemenea, accentul pe aspectele educaționale ale exponatelor lor, oferindu-le oaspeților o mulțime de oportunități de a afla totul despre creaturile fascinante pe care le-au văzut.

CITEȘTE ȘI:
16 lucruri de făcut în Sevilla

Știați că?

Una dintre exponate ale parcului este Rainbow Reef, unde vizitatorii pot înota printre mii de pești pentru o experiență acvatică de neuitat.

3. The Oceanografic (L’Oceanogràfic)

Locație: Valencia, Spania (Bilet de avion / Cazare / Bilete de intrare)

Anul deschiderii: 2003

The Oceanografic (L’Oceanogràfic)

Oceanografic este cel mai mare complex acvatic din Europa, care găzduiește 45.000 de animale din 500 de specii diferite. Arhitectura unică a multor clădiri din acest complex este la fel de fascinantă precum și interiorul complexului! Acest complex este situat chiar lângă mare și are o fereastră masivă prin care să poți privi marea.

Parcul oferă o varietate încântătoare atât de spații interioare cât și exterioare, unde vizitatorii se pot bucura și învăța lucruri noi despre viața acvatică. Există, de asemenea, mai multe zone subdivizate din parc care reprezintă diferitele ecosisteme majore de pe planetă și oferă vizitatorilor o multitudine de informații științifice.

Știați că?

Oceanografic are un restaurant subacvatic în centrul complexului, unde oaspeții pot lua masa sub un tavan personalizat în formă de crin iar de jur împrejur se află pereții de sticlă ai acvariului care oferă o priveliște uimitoare asupra vieții marine diverse.

4. Georgia Aquarium

Locație: Atlanta, Georgia, SUA (Bilet de avion / Cazare / Bilete de intrare)

Anul deschiderii: 2005

Georgia Aquarium

Cu o donație generoasă de 250 de milioane de dolari de la omul de afaceri Bernard Marcus și fundația sa, Georgia Aquarium a fost deschis pentru a ajuta atât economia locală, cât și educația tinerilor și nu numai. Cu un exterior frumos lucrat din metal și sticlă albastră care este inspirată din maiestuozitatea valurilor oceanice, cu 60 de habitate pentru animale disponibile pentru vizitare, acvariul din Georgia a atras mai mulți vizitatori decât era de așteptat. Vizitarea sa continuă să crească iar oamenii ies în larg pentru a vedea diversele exponate, inclusiv cel mai mare habitat acvatic din lume: Ocean Voyager. Această impresionantă expoziție a fost construită de Home Depot și include un tunel acrilic pe care vizitatorii îl pot parcurge pentru a vedea viața marină – inclusiv 4 rechini balenă!

Știați că?

Acvariul din Georgia este planificat pentru „Expansion 2020”, care promite o nouă galerie de rechini. Această galerie va viza educarea oamenilor asupra rechinilor în mare măsură înțeleși greșit.

CITEȘTE ȘI:
Top 11 orașe cu cea mai ieftină mâncare stradală

5. Moscow Oceanarium

Locație: Moscova, Rusia (Bilet de avion / Cazare)

Anul deschiderii: 2011

Moscow Oceanarium

Singurul acvariu din Moscova și singurul de acest fel din toată Rusia, Acvariul are aproape 250 de specii diferite de animale. Una dintre noutățile disponibile la acest acvariu este o podea de sticlă, unde oaspeții se pot plimba pe apă și pot avea o panoramă excelentă asupra creaturilor acvatice care înoată dedesubt. Proiectanții acvariului au depus un efort considerabil pentru a reproduce cu acuratețe peisajele și fundul marin, oferind o oportunitate frumoasă de a afla lucruri noi despre ecosistemele subacvatice.

Știați că?

Vizitatorii Acvariului se pot plimba sub „cerul plin de stele” pentru o atmosferă relaxantă în care să vizioneze diverse afișaje cu animale.

6. Seas with Nemo & Friends

Locație: Orlando, Florida, SUA (Bilet de avion / Cazare)

Anul deschiderii: 2007

Seas with Nemo & Friends

Acest acvariu face parte din parcul tematic EPCOT din Walt Disney World din Orlando, Florida. Mările cu Nemo & Prietenii a fost primul EPCOT Pavilion care s-a bazat pe un film de animație Disney. Principala plimbare pe care o pot face vizitatorii în Acvariu este o platformă de vizionare a acestuia, unde pot alege exponate tematice, precum „Turtle Talk with Crush”. Această expoziție folosește grafică computerizată și acțiune vocală în timp real pentru a permite personajului filmului să mențină interacțiuni live cu publicul și are un succes uriaș cu copiii.

Știați că?

Mările găzduiesc 200 de specii marine diferite, inclusiv broaște țestoase, rechini și altele. Vizitatorii pot avea, de asemenea, o panoramă uimitoare asupra recifurilor de corali vii și pot învăța lucruri fascinante despre aceste organisme subacvatice complexe.

7. Shedd Aqarium

Locație: Chicago, Illinois, SUA (Bilet de avion / Cazare / Bilete de intrare)

Anul deschiderii: 1930

Shedd Aqarium

Primul acvariu interior cu o colecție permanentă de pești cu apă sărată, Shedd Aquarium s-a deschis inițial cu 32.000 de animale și a fost pentru ceva timp cel mai mare acvariu interior din lume. Nu a durat mult timp să-și câștige titlul de cea mai populară atracție din Chicago și a fost recunoscută drept reper istoric național în 1987.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune locuri pentru a savura churros în Valencia

Acvariul Shedd adăpostește peste 20.000 de exemplare din 1.500 de specii de vietăți marine.

Știați că?

Acvariul Shedd este situat pe Lacul Michigan și include o mulțime de informații despre Marile Lacuri în secțiunea „Waters of the World” cu 77 de habitate.

8. uShaka Marine World

Locație: Durban, KwaZulu-Natal, Africa de Sud (Bilet de avion / Cazare)

Anul deschiderii: 2004

uShaka Marine World

Înălțându-se ca cel mai mare parc tematic marin din Africa, uShaka Marine World se află chiar pe o porțiune de plajă de la capătul Milei de Aur din Durban. Parcul de distracții oferă, de asemenea, acces direct la uShaka Beach și la un dig care duce direct în ocean.

Știați că?

Pentru vizitatorii care doresc să afle mai multe despre cultura africană, zona Village Walk din parcul tematic dispune de o serie de magazine și restaurante amenajate în stil tradițional african.

9. Atlantic Sea Park

Locație: Alesund, Norvegia (Bilet de avion / Cazare)

Anul deschiderii: 1998

Atlantic Sea Park

Construit în peisajul litoralului vestic din Alesund, Norvegia, Acvariul oferă o oportunitate inegalabilă de a admira viața Oceanului Atlantic. Acvariul în sine poate fi găsit în zona de recreere în aer liber, care include o vedere asupra insulelor de coastă și a mării.

Oaspeții pot ocupa loc în față când personalul hrănește diverse creaturi de mare, cum ar fi pinguinii și diverse specii de pește. O atracție și mai populară este totuși rezervorul de pește cu apă rece care găzduiește o serie de specii precum somonul, codul și halibutul. Rezervoarele din Parcul Mării Atlantice sunt pompate cu apă de mare nefiltrată, asigurându-se că viețuitoarele trăiesc într-un mediu cât mai natural.

Știați că?

Parcul oferă posibilitatea desfășurării de activități unde oamenii se pot bucura de posibilitatea de a atinge unele dintre cele mai inofensive creaturi marine.

10. Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Locație: Dubai, Emiratele Arabe Unite (Bilet de avion / Cazare / Bilete de intrare)

Anul deschiderii: 2008

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Situat în Dubai Mall, Dubai Aquarium & Underwater Zoo găzduiește 33.000 de creaturi acvatice, incluzând masivul crocodil de apă sărată cunoscut sub numele de „King Croc” și cea mai mare colecție cunoscută de rechini tigru din lume. Sunt disponibile excursii cu barca cu fund de sticlă, permițând vizitatorilor să aibă o vedere deosebit de bună în apă. Snorkeling-ul în cușcă le oferă oamenilor oportunitatea de a admira lumea subacvatică din interiorul unei cuști care le conferă protecție și siguranță. Pentru turiștii mai îndrăzneți, sunt oferite oportunități de scufundare pentru a vedea rechinii tigru.