Topul celor mai frumoase locuri pe care să le vizitezi în Manila, capitala Filipine, este greu de realizat dar și mai greu de închis, pentru că pur și simplu nu știi unde să te oprești.

Orașul Manila ocupă o poziție unică în geografia politică filipineză, deoarece este atât un oraș cu statut, cât și cu funcții de provincie pentru cele patru orașe și treisprezece municipalități care compun zona metropolitană.

Manila City este delimitată la nord de Navotas și Caloocan City, la nord-est de Quezon City și San Juan del Monte, la sud-est de Mandaluyong și Makati, iar la sud de Pasay City. Se întâlnește cu golful Manila spre vest.

O dezvoltare relativ nouă este încorporarea tuturor orașelor și municipalităților cuprinzând zona metropolitană Manila într-o singură unitate – un „mega-oraș” – numit „Metro Manila”. Este guvernată ca o unitate de către un guvernator, care își coordonează funcțiile și serviciile prin diverși oficiali ai orașului și ai municipalității, la fel ca un guvernator provincial care guvernează multe orașe. Și totuși, orașele, provinciile și municipalitățile componente își păstrează jurisdicțiile anterioare.

Manila și-a derivat numele din două cuvinte tagalog; „poate”, adică „există”, și „nilad”, numele unui arbust care inițial a crescut abundent de-a lungul țărmurilor râului Pasig și Golful Manila. Cu mult înainte de a fi cucerită de spanioli, Manila a fost fondată de mahomedani, care au desfășurat un comerț înfloritor cu comercianții chinezi și alți sud-estici din Asia de Sud-Est.

Manila a fost vizitată pentru prima dată de către spanioli în 1570. Guvernatorul general Legazpi, căutând un loc potrivit pentru a-și stabili capitala după ce a fost obligat să se mute de la Cebu la Panay de către pirații portughezi și auzind despre existența unei comunități mahomedane prospere în Luzon, a trimis o expediție sub Martin de Goiti pentru a-și descoperi locația și potențialele. De Goiti a acostat la Cavite și a încercat să-și stabilească autoritatea în mod pașnic, trimițând un mesaj de prietenie lui Maynilad.

Așa a început cucerirea spaniolă, dar urmarea o veți afla dintr-un articol viitor, pentru a lăsa acum loc unui fabulos top de locuri si lucruri de făcut în această metropolă fascinantă.

Vezi și cele mai frumoase locuri în care să călătorești în Filipine

Încercați o călătorie în timp la Intramuros

Intramuros, cunoscut sub denumirea de „Orașul zidit”, este cel mai vechi cartier și nucleu istoric din Manila. Tururile Intramuros sunt o vizită indispensabilă pentru amatorii de istorie, deoarece este plin de atracții interesante.

Intramuros

Acest reper emblematic din Manila este de fapt o zonă zidită în interiorul orașului modern. Acesta a fost sediul guvernului și al puterii politice când Filipinele erau încă sub stăpânirea spaniolă.

Intramuros este singurul district din Manila, unde călătorii pot vedea rămășițe arhitecturale din epoca spaniolă. O excursie de o zi în Intramuros este suficientă pentru a vizita această atracție istorică bine conservată.

Puteți chiar să luați un tur de bambike (bicicletă de bambus) sau călărit pe o kalesa sau să încercați o experiență cu trăsura trasă de cai. Iată câteva dintre atracțiile obligatorii din Intramuros.

Fort Santiago

Acesta este unul dintre cele mai vechi castele de piatră hispanice din țară. În 1951, Fort Santiago a devenit un monument istoric național și o destinație bine păstrată frecvent vizitată de călători.

CITEȘTE ȘI:
Sighișoara, orașul medieval din inima Transilvaniei

Catedrala din Manila

Acesta este centrul religios al Arhidiecezei din Manila. A fost locația arhiepiscopului spaniol din Manila, care a avut jurisdicție asupra întregului arhipelag în perioada colonială spaniolă. Puteți vizita acest punct turistic în orice moment al zilei, motiv pentru care o experiență cu  bambike noaptea poate fi, de asemenea, un lucru unic.

Biserica San Agustin

Este una dintre cele patru biserici baroce din Filipine, înregistrată ca patrimoniu mondial UNESCO. Mulți localnici vin zilnic aici pentru a se ruga.

Plaza de Roma

Este una dintre cele două piețe semnificative din Intramuros. Piața era considerată centrul comercial al zonei în timpul trecutului colonial.

Casa Manila

Este o reconstrucție a unei case coloniale spaniole din secolul al XIX-lea, care datează din 1981. Fiecare cameră din Casa Manila este mobilată în stil antic, cu mobilier din lemn, ornamente și numeroase opere de artă. Este un punct turistic relevant adesea inclus într-un tur turistic din Manila.

Baluarte de San Diego

Aceasta a fost construită dintr-un turn circular care a fost inițial menit să protejeze Manila în perioada spaniolă.

Bahay Tsinoy

Această clădire adăpostește Centrul de Patrimoniu Kaisa-Angelo King, un muzeu care documentează istoria, viețile și contribuțiile etniei chineze în viața și istoria filipinezilor.

Vizitați Parcul Rizal

În inima Manilei se află parcul Rizal, un reper plin de semnificație istorică. Parcul este un omagiu adus eroului național filipinez, Jose Rizal.

Parcul Rizal

El a fost un medic și romancier care a fost împușcat în acest loc pe 30 decembrie 1896, sub acuzația de încurajare a rebeliunii locale împotriva guvernului spaniol.

Parcul Rizal abundă de monumente, piețe și grădini, stadioane mari, observatorii, o sală de concerte în aer liber, teatre de sunet și lumini, magazine, chioșcuri alimentare, locuri de joacă și multe fântâni.

Parcul este împărțit în trei zone, începând cu Cercul Agrifina de 16 hectare adiacent bulevardului Taft este locul unde se află Departamentul de Turism și Muzeul Național de Antropologie.

Apoi există segmentul de nord-est; cu 22 de hectare care se extinde până la Bulevardul Roxas. În sfârșit,  cea de-a 3-a secțiune este secțiunea centrală care se termină în partea de sud-vest conține Burnham Green. Luați un tur Rizal Park cu Intramuros pentru a avea o experiența completă a acestei destinații.

Explorați Complexul Muzeului Național

Muzeul Național din Filipine are mai multe secțiuni incluse în tururile Muzeului Național: Artă, Antropologie, Istorie naturală și Planetariu.

Toate se află în același complex de clădiri și este alcătuit din colecții permanente reprezentând diverse fațete ale artei, culturii și istoriei țării. Dacă luați un tur al Muzeului Național veți ajunge să vizitați cele mai bune muzee din zonă.

Muzeul Național de Arte Plastice

Colecția de aici conține atât tablouri clasice cât și contemporane precum și sculpturi filipineze. Celebrele tablouri ale artistului revoluționar filipinez Juan Luna, inclusiv The Spoliarium, sunt expuse.

Muzeul Național de Antropologie

Prezintă colecții de artefacte de antropologie și arheologie.

Muzeul Național de Istorie Naturală

Muzeul Național din Filipine

Acest muzeu prezintă biodiversitatea bogată a țării, inclusiv scheletul lui Lolong, care era cel mai mare crocodil prins din lume și plasat în captivitate. Un alt reper este Arborele Vieții, un lift de sticlă și un acoperiș inspirat de baldachin.

CITEȘTE ȘI:
Dubrovnik – orașul care nu se uită

Planetariu Național

Conține afișări astronomice ale corpurilor cerești și proiecțiile lor din viața reală. De asemenea, oferă afișaje, prezentări și demonstrații pentru călătorii care ar dori să aibă o experiență planetară la nivel mondial.

Încercați un food trip” la Binondo

Binondo este un loc viu și istoric din Manila. A fost fondat în 1594 și este considerat a fi primul Chinatown din lume. Ca și celelalte Chinatowns, călătoriile din Binondo contemporan sunt distractive, deoarece orașul este creat din alei strâmte și vibrante.

Cuprinde brutării tradiționale și magazine stradale accesibile oricărui buget. Unul dintre cele mai bune moduri de a-i vedea frumusețea este încercând o degustare ghidată și o excursie pe jos în Binondo.

Binondo

Biserica Binondo

De la construcția sa în 1596, a fost o locație iconică în Chinatown. A fost construit pentru coloniștii chinezi care au devenit creștini. Sponsorul său este martirul de origine chineză, San Lorenzo Ruiz.

Liturghia are loc în general în această biserică în engleză, tagalog și chineză. Biserica este numită și Bazilica Minora San Lorenzo Ruiz.

Food trip

Nu poți părăsi Binondo fără să te savurezi ceva delicatese chinezești autentice, cum ar fi găluște, creme congelate, lumpia, prăjitură de stridii și multe altele.

Dați o raită prin magazinele din Manila pentru o partida buna de shopping.

Cumpărăturile sunt una dintre cele mai plăcute activități pe care le poți face în Manila datorită multitudinii de mall-uri pe care le găsești acolo. Iată câteva dintre cele mai bune locuri pentru a face cumpărături:

Divisoria

Acesta este un centru comercial din Filipine din Tondo, Manila. Este renumit pentru magazinele sale cu preț redus și pentru diversele sale facilități de fabricație. Adesea este combinat cu un tur de cumpărături în Binondo Chinatown.

Quiapo

Există o mulțime de magazine în Quiapo. Pentru gadgeturi, puteți merge pe Raon și pe strada Hidalgo. Pentru arte și meșteșuguri, puteți merge pe strada Palanca și Plaza Miranda. În piața Quinta și strada Carriedo găsiți o diversitate de lucruri.

Baclaran

Magazinele au o varietate de produse, de la foarte accesibile la cele mai costisitoare.

Centrul comercial Greenhills

Este un mall fermecător cu magazine importante. Există, de asemenea, restaurante excelente în jur.

Tiendesitas

Acest loc din Pasig City are totul, de la bucătăria autohtonă, îmbrăcăminte și încălțăminte după ultima modă, mobilier, antichități, arte și meserii, îngrijire privată și animale. Tiendesitas are înglobează peste 450 de comercianți, dintre care majoritatea oferă bunuri de specialitate, în principal din Luzon, Visayas și Mindanao.

SM Mall of Asia

SM Mall of Asia sau MOA este deosebit de faimos atât pentru vizitatorii locali cât și pentru cei internaționali. Este cel mai mare centru comercial din Filipine și are mai multe unități. Este adesea parte dintr-o experiență de cumpărături la Manila.

SM Megamall

Este al doilea cel mai mare centru comercial din Filipine. Pe lângă diferitele magazine din diferite clădiri, au propria lor casă de modă.

Centura verde

Unitatea combină buticuri de top, restaurante, facilități de petrecere a timpului liber și evenimente de divertisment.

Spuneți o rugăciune la Biserica Quiapo

Unul dintre reperele religioase și istorice de top din Manila este Biserica Quiapo. Biserica găzduiește Nazarenul Negru, o imagine miraculoasă a lui Hristos și unul dintre cele mai cunoscute monumente din Manila. În 1767 Quiapo a fost primul care a adus modelul de dimensiuni reale, sculptat din abanos.

CITEȘTE ȘI:
10 cele mai bune locuri de vizitat în Egipt
Biserica Quiapo

Fațada Bisericii Quiapo, construită în stil baroc, iese în evidență din ambele părți cu turnurile sale rulante. Partea de sus a turnurilor cu clopot cu patru etaje este împodobită cu balustrade și rulouri enorme. Este o biserică populară inclusă în majoritatea tururilor de pelerinaj din țară.

La începutul anilor 1980, o fereastră cu patru foi în centrul frontului bisericii a fost ecranată, iar o imagine cu cheile încrucișate ale papei și tiara a fost înlocuită. Doar fațada și cupola transeptului au păstrat arhitectura clasică la ultima recondiționare.

Hop-on Board Modurile unice de transport

Există moduri de transport distinctive pe care le puteți utiliza pentru a descoperi Manila. Jeepney și tricicletele sunt două dintre cele mai comune vehicule de transport folosite de localnici.

Jeepney

Jeepney

Jeepney-urile sau jeep-urile au fost inițial produse de militarii americani rămași din cel de-al doilea război mondial. Acestea sunt renumite pentru ornamentele colorate care au prezentat arhitectura Pinoy și cultura pop.

Triciclu

Tricicletele urmează un traseu specific sau sunt ca taxiurile disponibile pentru închiriere. Triciclurile de pasageri pot transporta până la șase sau mai mulți pasageri, cu excepția șoferului.

MRT / LRT

Transportul feroviar ușor din Manila. Cele mai interesante gări sunt localizate în orașul primar Manila, în special pe ruta LRT-1.

Vizitați Ocean Park

A fost inaugurat în martie 2008. Oceanariul conține peste 13000 de animale marine.

Ocean Park

Două sute șaptezeci și șapte de specii care sunt native din Asia de Sud-Est și cuprinde 3.000 de metri cubi de ape oceanice împărțite în șapte părți.

Apa folosită în această atracție este obținută din Golful Manila. Pentru a face apa ideală pentru animale marine, centrul trebuie să o filtreze printr-o varietate de tehnici.

Parcul este extrem de instructiv, în special pentru activități turistice.

Petreceți o zi pe bulevardul Roxas

Bulevardul Roxas din Manila este o pasarelă faimoasă a golfului. Bulevardul, care se întinde de-a lungul coastelor golfului Manila, este binecunoscut pentru peisajele și copacii de cocos.

Bulevardul Roxas din Manila

A devenit o marcă comercială a turismului filipinez, renumit pentru cluburile sale, restaurantele de tot felul, proprietăți comerciale, parcuri și grădini. Este, de asemenea, locația Complexului CCP, Baywalk, Star City si Muzeul BSP.

Vizitați Palatul Malacañang

Palatul Malacañang este clădirea oficială și departamentul principal al președintelui Filipinelor. În general este legat de strada Mendiola din San Miguel, Manila. Adesea președintele și consilierii săi folosesc termenul „Malacañang” ca metonim.

Palatul Malacañang

Schema cuprinzătoare de conacuri Malacañang include multe conace și departamente, construite în principal în stil neoclasic.

Construit inițial ca o casă privată, Malacanang a fost transformat într-o magnifică casă colonială spaniolă. Se compune în principal din clădiri din lemn, curți și pavilioane.

Americanii au renovat și extins proprietatea Malacañang. Structurile din lemn au fost înlocuite progresiv de beton, iar exteriorul a fost completat cu podele și sfeșnice pentru a preveni inundarea în timpul taifunurilor.

Doamna Imelda Marcos, pe atunci prima doamnă a Filipinelor, a reconstruit și extins palatul în 1978-79. În urmă cu trei ani, odată cu Revoluția Poporului și cu plecarea ulterioară de la Marcoses în 1986, Palatul Malacanang a fost păstrat ca monument.

Vizitarea Palatului Malacañang este o oportunitate excelentă pentru a afla mai multe despre contribuția sa la istoria țării.

Testați viața de noapte din Manila

Dragostea filipineză de petrecere est enemăsurată! Cu pasiunea lor pentru a cânta și a dansa, împreună cu umorul lor proverbial, aveți ocazia să petreceți o noapte întreagă fără să obosiți ori să vă plictisiți.

Manila

Există diverse locuri în Manila, Makati și Quezon City, unde puteți întâlni toate tipurile de baruri și restaurante pentru a mânca, bea, dansa sau pentru a face orice v-ar trece prin cap.

Prețuri bilete de avion către Manila

Prețuri cazări în Manila

Booking.com