Despre Thailanda și Bangkok am auzit toți sau aproape toți, însă sunt o sumedenie de alte locuri superbe în Thailanda unde poți descoperi minunății care nici nu-ți trec prin cap. Thailanda este un colaj de scene animate care cuprind orașe moderne pline de motociclete și tuk-tukuri, temple budiste, călugări cu robe portocalii, triburi care vând produse artizanale, peisaje luxuriante întrerupte de sate tradiționale agricole, ruine antice și coaste uimitoare dotate cu superbe plaje și lagune albastre. Un astfel de portret captivant explică de ce Thailanda este cea mai populară destinație de călătorie din Asia de Sud-Est.

Dar hai să vedem câteva dintre cele mai frumoase locuri din Thailanda care nu sunt la fel de cunoscute precum Bangkokul.

Chiang Mai

Chiang Mai, Thailand, Temple, Religion, Travel

Înconjurat de munții din nordul Thailandei, Chiang Mai este un oraș înfloritor, adesea folosit ca bază atât printre backpackers cât și pentru turiștii care doresc să exploreze peisajele luxuriante, triburile de pe dealuri și aventurile în aer liber ale regiunii. Cu toate acestea, Chiang Mai în sine este un oraș important și cultural important, unde arhitectura și tradițiile istorice și moderne din Thailanda coexistă deopotrivă. O plimbare în centrul istoric oferă vederi ale zidurilor orașului vechi și a zeci de temple budiste. Cu toate acestea, cel mai cunoscut dintre aceste temple, Wat Phrathat Doi Suthep, se află în afara Chiang Mai, pe o coastă montană, cu vedere la oraș.

Kanchanaburi

Bridge, River, Kwai, Landmark, Tourist, Attraction

Situat în vestul Thailandei și admirat pentru peisajul său frumos și accesibilitatea la parcuri naționale și cascade, Kanchanaburi este cel mai cunoscut pentru Podul peste râul Kwai, care este legat de calea ferată a morții din Birmania, în care mii de muncitori asiatici au murit în timpul construcție sale sub ocupație japoneză în perioada celui de-al doilea război mondial. Mai multe muzee și cimitire de război prezintă informații despre oraș și podul său din timpul ocupării japoneze din anii 1940. În afara Kanchanaburi se află mai multe parcuri naționale, inclusiv parcurile naționale Erawan și Srinakarind, care oferă peisaje frumoase, cascade și peșteri.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase plaje - Plaja Koh Yao Yai, Thailanda

Ayuthaya

Asia, Thailand, Travel, Prayer, Ayuthaya

Fondat în 1350, orașul Ayuthaya este situat în valea râului Chao Phraya din Thailanda. Se află pe o insulă înconjurată de trei râuri care o leagă de Golful Siam. Regele U Thong a proclamat-o capitala regatului său, Regatul Ayuthaya, mult mai cunoscut sub numele de Siam. Odată declarat cel mai magnific oraș de pe pământ, Ayuthaya a fost un sit impresionant, cu trei palate, peste 400 de temple și o populație care a ajuns la aproape 1.000.000 de locuitori. În 1767, birmanii au atacat și au cucerit Ayuthaya, iar capitala a fost mutată la Bangkok. Ruinele Ayuthaya sunt acum o atracție majoră pentru cei care vizitează Thailanda. Acesta este la doar 80 km nord de Bangkok și este ușor accesibil cu trenul, vaporul, autobuzul sau autostopul.

Khao sok national park

Thailand, Khao Sok, National Park, Surat Thani

Considerat de mulți ca fiind una dintre cele mai frumoase rezervații de animale sălbatice din Thailanda, Parcul Național Khao Sok acoperă păduri de junglă, stânci de calcar, râuri și lacuri din provincia Surat Thani din sudul Thailandei. Rezervația găzduiește unele dintre cele mai uimitoare animale sălbatice din Thailanda, cum ar fi elefanți asiatici, cerbi, mistreți, urși, tapir malaezian și diverse rase de maimuțe precum gibonii, macacii cu coada de porc și multe altele. În parc există mai multe trasee din care vizitatorii pot alege să se bucure de drumeții prin junglă pentru a admira fauna sălbatică, a fotografia cascade uluitoare, a înota în bazinele naturale și a admira peisaje uimitoare.

Railay

Thailand, Railay, Krabi, Paradise, Beach, Ocean, Sea

Railay (sau Rai Leh) este o mică peninsulă din sudul Thailandei, care este accesibilă numai cu barca datorită stâncilor înalte de calcar care taie accesul continental. Aceste stânci atrag alpiniști din toată lumea, dar zona este, de asemenea, o atracție populară în Thailanda, datorită plajelor sale frumoase și a atmosferei relaxante și liniștite. Â

CITEȘTE ȘI:
Orașul de pe Dunăre - Budapesta

Phanom Rung

 

Situat pe un vulcan dispărut în nord-estul Thailandei, Phanom Rung este un sanctuar hindus considerat unic pentru arhitectura remarcabilă. Situat în apropierea satului Nang Rong, acest sanctuar a fost construit de cultura khmerilor între secolele X și XIII închinat zeului hindus, Shiva. Construit din gresie și laterite, Phanom Rung a fost construit pentru a reprezenta Muntele Kailash, casa sacră a Shiva. Complexul este orientat spre est și de patru ori pe an soarele strălucește prin toate cele 15 uși ale sanctuarului. În timpul acestor evenimente, parcul își prelungește orele de vizită, iar localnicii sărbătoresc Festivalul Phanom Rung în timpul acestui moment care se întâmplă în aprilie, cu ceremonii antice Brahmin și spectacole moderne de sunet și lumină.

Pai

În trecut, doar un sat liniștit din nordul Thailandei, Pai este acum un oraș în plină expansiune, care face parte din bucla Mae Hong Son care se întinde între Chiang Mai și Mae Hong Son. Remarcat pentru valea pitorească și atmosfera sa relaxată, Pai este o destinație preferată printre backpackers și turiștii care doresc să exploreze regiunea. Având poalele munților alături, există mai multe opțiuni pentru drumeții și vizitarea triburilor de deal. De asemenea, chiar în afara orașului sunt tabere de elefanți, izvoare termale și cascade frumoase. În plus, râul Pai oferă tobogane distracții cu apă.

Chiang Rai

Cel mai nordic oraș din Thailanda, Chiang Rai servește ca principal hub comercial al Triunghiului de Aur, care conține granițele Thailandei, Laosului și Myanmarului. Un oraș aglomerat care oferă ceva pentru toată lumea, Chiang Rai este adesea folosit ca bază pentru explorarea regiunii înconjurătoare. Orașul în sine este liniștit în timpul zilei, când cei mai mulți backpakers sunt plecați în excursii de o zi, dar noaptea luminile de neon se aprind și standurile de suveniruri și restaurantele intră în acțiune.

CITEȘTE ȘI:
Ciudățenii despre Thailanda