Insulele Koh Yao găzduiesc mai multe plaje mici, toate destul de liniștite, la cele mai multe dintre ele ajungând doar după o plimbare pe drumuri neamenajate, fără semne prea mari de civilizație. Plaja Laem Had este poate cea mai cunoscută dintre toate, o întindere de nisip alb care oferă posibilitatea de a înota în condiții excepționale și care este și unul dintre cele mai fabuloase locuri din Thailanda unde se poate face snorkeling. Pe de altă parte, plaja din Tha Khao Bay este locul unde turiștii merg pentru liniște – nu există activități sportive aici și tot ce se poate face este o baie de soare îmbătătoare; doar balansul bărcilor cu coadă lungă în timp ce valurile se prăbușesc peste nisip sunt singurul lucru care te poate trezi din visare.

Cum să ajungi la Koh Yao Yai

Uitându-te doar la harta Koh Yao Yai, sau chiar la harta Koh Yao Noi, îți vei da seama că există o singură modalitate de a ajunge acolo: cu barca! Și având în vedere locația insulei, puteți merge fie de la Phuket la Koh Yao Yai, fie de la Krabi la Koh Yao Yai. Acest lucru depinde de locul în care vă aflați înainte de a ajunge acolo.

Koh Yao Yai

Dacă alegeți feribotul de la Phuket către Koh Yao Yai e bine să știți că există în jur de 12 feriboturi pe zi, iar prețul pentru călătorie este de 120 Baht de persoană sau 200 de Baht de persoană, dacă mergeți pentru barca rapidă (30 de minute).

Barca te lasă la digul Koh Yao Yai din Hlong Hia. Și în cazul în care vă întrebați cum să ajungeți la Koh Yao Noi, aceeași barcă care vă poate lăsa și pe insula vecină.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase locuri în care să călătorești în Filipine

De la Krabi la Koh Yao Noi, respectiv Koh Yao Yai, bărcile cu coadă lungă pleacă de la digul Ao Thalane, lângă Ao Nang din Krabi. Călătoria va dura aproximativ o oră și vă va costa 200 de Baht.

Și, desigur, unele bărci vă vor duce fie de la Koh Yao Yai la Krabi, fie de la Koh Yao Yai la Phuket.

Cum e vremea Koh Yao Yai?

Nimeni nu își dorește o vacanță fără soare inclus. Cu toții visăm la acele zile însorite perfecte, fără nici o picătură de ploaie. Și imaginați-vă că există mai multe lucruri de făcut pe Koh Yao Yai, așa cum sunt în orice loc dacă nu plouă.

Cel mai bun moment pentru a vă bucura de insulă ar fi din decembrie până în martie. Ați putea încerca, de asemenea, lunile noiembrie și aprilie, dar vremea este puțin imprevizibilă la acea vreme.

Lucruri de făcut Koh Yao Yai

Descoperiți plajele Koh Yao Yai. Koh Yao Yai nu este tocmai faimos pentru plajele sale incredibile. Cu toate acestea, priveliștile oferite din fiecare parte a insulei și a împrejurimilor liniștite datorită numărului redus de turiști, cu siguranță fac experiența să fie ieșită din comun.

Există o plajă Koh Yao Yai care fură inimi. Plaja Ao Muang sau plaja Resort Glow Elixir se găsește în partea de sud a insulei și este una liniștită. Delectează-te acolo cu un apus de soare, în timp ce se îndreaptă spre vest, spre Phuket. Apa este atât de calmă încât poți paria că este un lac. Iar culorile apusului te poartă într-un decor perfect de lună de miere.

CITEȘTE ȘI:
Topul celor mai bune cofetării din Atena

O altă plajă care merită vizitată este Plaja Laem Haad. Situată în partea de nord-est a insulei, se întinde în mare dându-vă impresia că veți putea merge pe tot drumul până la vecina Koy Yao Noi.

Explorați insula pe un scuter sau chiar o bicicletă

Când ești blocat pe o insulă atât de frumoasă, probabil că vrei să o descoperi bucată cu bucată.

Explorați insula pe un scuter sau chiar o bicicletă

Pentru a vedea sătenii, pescarii, modul de viață al localnicilor nu există modalitate mai bună de a face asta decât să închiriați un scuter și să rătăciți pe insulă, admirând fiecare colțișor al ei.

Explorați insula pe un scuter sau chiar o bicicletă

Puteți găsi un scuter pentru aproximativ 200 – 250 baht pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 7 -8 Eur pe zi.

Explorați Koh Yao Noi

Dacă aveți suficient timp, atunci o excursie la sora lui Koh Yao Yai în nord este de ne-ratat. După ce coborâți din bac, închiriați un scuter și începeți să explorați. Insula este destul de minusculă, așa că o poți vedea cu ușurință într-o zi, dacă vrei cu adevărat.

Dar îți vei da seama imediat cât de diferit este Koh Yao Yai, cu atât mai mult, cât este mai dezvoltat. Numărul de turiști este, de asemenea, mult mai semnificativ, precum și numărul de facilități.

Ceea ce nu trebuie să-ți lipsească de Koh Yao Noi este o oprire la Ao Kian, sau Arborele Mare, în vârful nordic al insulei. Are o înălțime de peste 100 de metri și este un copac impresionant de 300 de ani. Cu toate acestea, este mai ușor să ceri unui pescar să te ducă cu vaporul la el, având în vedere că drumul nu este tocmai prietenos.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai căutate destinații de vacanță pentru anul 2020

Rețineți că populația locală, ca la Koh Yao Yai, este musulmană. Prin urmare, încercați să le respectați orele de rugăciune și evitați activitățile în zilele de vineri.

Încercați o plimbare cu caiacul în pădurea de mangrove

Combinația de caiac plus mangrove poate fi rețeta pentru o după-amiază minunată. Și da, o puteți face pe Koh Yao Yai, deoarece are câteva păduri frumoase de mangrove, unde puteți face plimbări cu caiacul cu ușurință. Aveți grijă totuși să aveți la voi suficientă apă și să purtați o pălărie.

plimbare cu caiacul în pădurea de mangrove

Aceasta este, de asemenea, o activitate pe care o veți găsi disponibilă într-una din stațiunile multiple de pe insulă. De exemplu, la Koh Yao Yai, ei organizează excursii de două ore pentru 1.200 THB (39 eur).

Oamenii de pe insula Koh Yao Yai

Oameni calzi, amabili, zâmbitoare și curioși totodată. Te vor ademenit cu tot felul de fructe de fiecare dată când treci pe la piață; Viața insulară e ca o întoarcere la lucruri simple!

Prețuri bilete de avion către Phuket

Prețuri cazări în Phuket

Booking.com