Pink Beach, sau Pantai Merah, așa cum este numele său adevărat, este una dintre cele șapte plaje roz de pe planetă și culoarea este doar una dintre numeroasele caracteristici uimitoare ale insulei Komodo care o fac cu adevărat o minune naturală a naturii. Această plajă excepțională își capătă culoarea strălucitoare de la animalele microscopice numite Foraminifera, care produc un pigment roșu pe recifele de corali. Din acest motiv, se numește Plaja Roz. Când fragmente minuscule de coral roșu se combină cu nisipurile albe, acest lucru produce culoarea roz care este vizibilă de-a lungul țărmului. În afară de plaja roz în sine, câteva segmente mici de-a lungul golfului estic al Komodo au și o nuanță roz.

Situată imediat la vest de insula Flores, în estul Nusa Tenggara, Insula Komodo este una dintre cele trei insule mai mari și numeroase care alcătuiesc Parcul Național Komodo și este deosebit de cunoscută ca habitat natural al dragonului Komodo. Dragonul Komodo este cea mai mare șopârlă, iar numele său este luat după numele insulei.

Dragonul Komodo

Priveliștile panoramice ale mării turcoaz, a dealurilor verzi, a cerului albastru și a nisipurilor roz sunt neprețuite. În afară de relaxarea evidentă în mijlocul acestui peisaj perfect, Komodo este o adevărată provocare și datorită activităților interesante pe care le pune la dispoziție.

Komodo

Coralii din grădinile subacvatice ale Pink Beach sunt în stare excelentă și oferă un spectacol cu sute de specii de corali, precum și mii de specii de pești. Pink Beach este o alegere grozavă pentru snorkeling și scufundări pentru începători, deoarece chiar și apele puțin adânci găzduiesc o abundență de specii care să vă încânte.

CITEȘTE ȘI:
Cine nu a văzut filmul Mănâncă, roagă-te, iubește? Și cine nu și-a dorit să viziteze Ubud după ce a văzut filmul?
Komodo

Puteți savura o după-amiază leneșă pe nisipurile roz sau puteți încerca diverse sporturi nautice disponibile, cum ar fi caiac-ul sau pur și simplu să înotați pe îndelete. Dacă fotografiatul este pasiunea voastră acesta este cu siguranță un loc în care să vă încercați să surprindeți frumusețea naturală uimitoare a insulei. Și asigurați-vă că rămâneți până la apusul soarelui, deoarece priveliștea este de vis. De reținut că aceasta este o insulă nelocuită și este, de asemenea, habitatul natural al Dragonului de Komodo. Dacă vedeți creaturi care se plimbă pe coastă sau în apă, asigurați-vă că păstrați distanța. Dragonii de Komodo sunt înotători excelenți și sunt chiar capabili să înoate între insule. Dragonii de Komodo sunt animale sălbatice care ar putea fi periculoase pentru oameni, așa că nu este recomandat să vizitați această plajă fără ajutorul unui ghid.

Cum ajungi acolo

Cea mai bună rută către Parcul Național Komodo este cu siguranță prin Bali. Fiind una dintre cele mai populare destinații din Indonezia, Bali este un aeroport extrem de bine conectat, cu zboruri internaționale disponibile din Amsterdam, Bangkok, Brisbane, Darwin, Dili, Doha, Hangzhou, Hong Kong, Kuala Lumpur, Macau, Manila, Melbourne, Moscova, Osaka, Perth, Singapore, Sydney, Taipei, Tokyo și altele. Zborurile interne sunt disponibile din toate orașele importante din Indonezia.

Din Bali, o companie aeriană locală efectuează zboruri zilnice către Labuan Bajo cu avioane mici care transportă 50 de pasageri. Labuan Bajo este poarta de acces către insulele Komodo.

Plaja roz din Komodo

Odată ajunși în Labuan Bajo, puteți merge la Komodo cu speedboat. Portul din Labuan Bajo se află la aproximativ 10 minute de mers cu mașina de aeroportul Labuanbajo. Puteți alege să vă plasați direct pe Pink Beach sau dacă preferați o călătorie prin stâncile de corali și mangrove, vă puteți îmbarca pe o parte diferită a insulei pe drumul de 4 ore pe jos spre plajă.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase plaje din Mallorca

Prețuri bilete de avion către Bali

Prețuri cazări în Labuan Bajo

Booking.com