Dacă nu l-ai vizitat și nici nu te-ai decis să-l vizitezi prea curând, noi îți garantăm că după ce vei citi acest articol, vei pune Ubud pe lista scurtă a călătoriilor pe care le vei face anul acesta.

Ubud este ca o evadare pașnică, în junglă, în care ritmul se simte mai încet și totul este ceva mai relaxat. Artiștii locali își afișează picturile, bijuteriile, sculpturile și meșteșugurile, iar cafenelele și restaurantele se laudă cu produse organice, vegane și cu pateuri de orez verde. Ubud este spiritual, primitor și pașnic, iar pentru oricine dorește să vadă o altă parte a Bali și să se relaxeze în natură, Bali este destinația perfectă.

Dacă este prima oară când vizitați Bali, trebuie să știți câteva lucruri înainte de a porni la drum:

Am vizitat Bali în martie 2017 și, la momentul vizitei noastre ca români, nu ni s-a solicitat achiziționarea unei vize, turiștii români fiind scutiți de viză de intrare pentru o ședere de maxim 30 de zile.

Pentru a vă ușura viața, încercați să rezervați un hotel cu transfer de la aeroport.

Lucrurile nu sunt niciodată perfecte în Bali, așa că stabiliți-vă așteptările în mod corespunzător, relaxați-vă și mergeți cu valul.

Pregătiți-vă să experimentați o ospitalitate uimitoare balineză, întâmpinări calde și o mulțime de zâmbete și chipuri fericite.

Învățarea câtorva cuvinte cheie în Bahasa fac cât toate tipsurile din lume! Tidak (nu), Terima Kasih (mulțumesc) și Sama Sama (sunteți bineveniți).

Va trebui să negociați foarte strașnic la cumpărături la magazinele locale pentru că totul se negociază, acolo neexistând prețuri fixe.

Drumurile sunt un haos perfect organizat, nu intrați în panică, șoferul vostru știe întotdeauna ce face!

Nu puteți bea apa de la robinet, așa că asigurați-vă permanent că aveți la dispoziție apă îmbuteliată.

Cum să ajungi la Ubud

În funcție de ora din zi, ar trebui să dureze aproximativ 1 1/2 – 2 ore drumul de la aeroport până la Ubud. Dacă aveți de ales, aș recomanda să efectuați transferul în afara perioadelor de vârf ale traficului, deoarece transferul este mai lent. Dacă spațiul vostru de cazare din Ubud are un serviciu de transfer și sunteți mulțumit de tarife,  nu stați pe gânduri și rezervați imediat. Transferul elimină stresul și vă va face viața mai ușoară.

CITEȘTE ȘI:
Ce poți face 2 zile în Veneția

Dacă trebuie să vă organizați singuri transferul spre Ubud, a doua sugestie ar fi să cu o camionetă privată și nu cu un taxi. Ar trebui să vă coste aproximativ 300.000 IDR adică aproximativ 20 EUR transportul de la aeroport la Ubud.

A treia și ultima opțiune ar fi să luați un taxi. Dacă alegeți această opțiune, va trebui să găsiți biroul de taxi: imediat după ce treceți de vamă, dar înainte de a trece prin ultimul magazin fără taxe vamale, veți vedea un mic birou pe partea dreaptă. Taxiurile aici au prețuri pre-stabilite și le plătiți înainte de a urca în taxi.  Trebuie doar să vă asigurați că aveți adresa hotelului și un screenshot cu o hartă pentru a ajuta șoferul să o vă găsească mai rapid adresa. Un taxi direct de la aeroport poate costa mai mult decât prețurile enumerate mai sus.

Cel mai bun moment pentru o vacanță în Bali

Am vizitat Bali în diferite momente de-a lungul anului și am constatat că vremea este bună pe tot parcursul anului. Desigur, există momente când este mai cald și mai ploios, dar, în general – este o destinație bună tot anul. Acestea fiind spuse, sezonul de vârf se întâmplă în lunile de vară, din aprilie până în octombrie. Veți constata că plouă mai mult în perioada octombrie – martie, dar nu vă lăsați influențați de acest lucru, acele ploi tropicale de după-amiază sunt superbe și merită și ele experimentate.

Unde să stați în Ubud

Când vine vorba de alegerea locului de cazare, aveți într-adevăr două opțiuni. Fie alegeți să stați chiar în inima Ubudului, fie în afara străzilor principale, stând undeva în junglă / de-a lungul râului. Iată sfaturile mele pentru cele mai bune dintre fiecare:

CITEȘTE ȘI:
Ce să faci în Malaga 3 zile

În inima lui Ubud: Plataran Ubud

Locațiile hoteliere din Ubud nu sunt mai bune decât fantasticul Plataran Ubud. Îl vei găsi chiar pe una dintre străzile principale ale Ubud, ceea ce îl face perfect pentru oricine caută să se deplaseze ușor și pe jos. Desigur, puteți lua un mijloc de transport, cel mai recomandat fiind un scuter pentru a vă deplasa prin oraș și a vedea lucruri și în afara zonei principale. În mod surprinzător, chiar dacă este situat chiar în inima Ubudului, hotelul se află pe o proprietate mare și frumoasă, care se întinde pe stradă, făcând impresia că ești departe de agitația din afară. Piscina este perfectă pentru relaxare, înconjurată de plante tropicale superbe și palmieri imenși. Restaurantul servește mâncare absolut delicioasă, incluzând o serie de rețete locale, perfecte pentru oricine dorește să încerce.

De-a lungul râului: Kupu Kupu Barong

Dacă sunteți în căutarea liniștii vreți să vă pierde în junglă, Kupu Kupu Barong este o variantă fantastică la 5 minute cu mașina în afara străzilor principale ale lui Ubud. Deplasarea este rapidă și ușoară, fie folosind transportul hotelului, luând transportul local pe stradă, fie prin închirierea propriului scuter (noi asta am făcut). Aveți toate șansele să vă simțiți regele junglei. Veți găsi în apropiere o mulțime de restaurante, cafenele și baruri excelente, iar Mango Tree Spa este absolut fantastic, oferind masaje de vis în bungalow-urile în stil căsuța din copac.

Cele mai bune lucruri de văzut și de făcut în Ubud

 • Explorați terasele de orez și un templu din secolul al XI-lea, Gunung Kawi la Tampaksiring
 • Vizitați uimitoarea cascadă Tegenungan, dar nu vă scăldați în ea, deoarece apa nu este „curată”
 • Bucurați-vă de o experiență spirituală de dimineață sub apele liniștitoare de la Istana Tampak Siring
 • Faceți uimitorul traseu Campuhan Ridge la apusul soarelui
 • Treziți-vă devreme și explorați piața matinală a Ubud (pregătiți-vă pentru câteva mirosuri funky)
 • Faceți un tur al Satului Verde absolut incredibil și încercați mâncare delicioasă locală inclusiv pentru prânz
 • Explorați spațiul spiritual, pașnic al peșterii elefantului din secolul al IX-lea
 • Bucurați-vă de terasele de orez Tegalalang
CITEȘTE ȘI:
Top 11 orașe cu cea mai ieftină mâncare stradală

Unde să mâncați

 • Bucurați-vă de o experiență de neuitat, la o degustare uimitoare a Indoneziei la Blanco par Mandif
 • Bucurați-vă de cel puțin un prânz sub baldachinul de la Cafe Pomegranate, ascuns pe o potecă minusculă, cuibărit printre câmpuri de orez cu vedere la munte
 • Luați una dintre cele mai bune cafele din oraș  la Made in Bali
 • Duceți-vă la The Sayan House chiar înainte de apusul soarelui pentru vederi uimitoare, cocktail-uri grozave și mâncare cu adevărat delicioasă
 • Luați o îmbucătură rapidă și ușoară la Kafe și priți lumea trecând
 • Încercați cea mai bună înghețată la Gaya Gelato
 • Luați un prânz sau o cină relaxantă la restaurantul vegan, Sakti
 • Completați cu cea mai bună mâncare italiană din oraș la Uma Cucina
 • Opriți-vă pentru o gustare sănătoasă la Bali Buda

Ce să puneți în bagaj

Bagajul pentru Bali poate fi complicat de aceea îți dăm câteva sfaturi:

Ubud este super relaxat, hippy, așa că îmbracă-te cum îți place! Există câteva restaurante frumoase de vizitat, așa că ar fi bine să aveți și una sau două ținute mai elegante pentru acele locuri, dacă intenționați să le vizitați.

Asigurați-vă că ați pus în bagaj labele pentru înot, sarongurile, pălăriile, ochelarii de soare și toate celelalte ținute esențiale ale piscinei

Puneți în bagaj îmbrăcăminte ușoară, respirabilă precum pantaloni scurți, fuste, rochii și tricouri în țesături drăguțe frumoase

Asigurați-vă că includeți medicamente esențiale, precum și Imodium sau gastro-strop, orice medicamente cu prescripție medicală, protecție solară și un spray de țânțari pentru corp, precum și cel puțin o pălărie și ochelari de soare.

Caută cele mai bune zboruri către Bali

Prețuri cazare Ubud

Booking.com