De călătorit oricine călătorește dar câți dintre noi își fac planuri pe termen lung privind călătoriile alegând să călătorească înțelept și conform dorințelor și nu alergând mereu după oferte și ajungând astfel să viziteze de prea multe ori aceleași destinații.

Iată o listă cu recomandări pentru 2020 din care să alegi ce ți se potrivește cel mai bine.

Portland, Maine, USA

De ce să mergem în 2020: Portland, Oregon sigur a fost în centrul atenției în ultimii ani, dar a venit momentul ca omologul său din Coasta de Est să preia rolul central. De când a fost numit Orașul restaurant al anului în 2018, acest oraș de pe malul mării a devenit și mai mult un punct de reper pentru mâncarea la modă.

Ce să faci în Portland: nu poți pleca fără să încerci specialitatea locală: rulada de homar. Cu o mulțime de opțiuni, poate fi greu să le găsești pe cele mai bune!

Unde să stați: Inn on Carleton, The Francis, Embassy Suites by Hilton Portland Maine

Sankt Petersburg, Rusia

Cine îl va iubi: călătorii care au fost deja peste tot

De ce să mergi în 2020: Dacă Rusia ar părea vreodată prea complicată pentru lista ta cu dorințe, pregătește-te, deoarece din octombrie 2019, naționalități din 53 de țări – inclusiv toată UE – pot vizita acum Sankt Petersburg folosind o e-viză.

Ce trebuie să faceți: delectați-vă cu arhitectura Bisericii Mântuitorului, care, în ciuda numelui său, este unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș. Apoi, dați iama în mâncare tradițională, cum ar fi stroganoff de vită la Gogol.

CITEȘTE ȘI:
Mâncăruri ieftine în Copenhaga pentru Backpackers
Sankt Petersburg

Unde să stați: Renaissance St. Petersburg Baltic Hotel, Akyan St. Petersburg, Crowne Plaza St. Petersburg

Marrakech, Maroc

Cine îl va iubi: iubitorii de artă

De ce să mergem în 2020: numit chiar prima capitală a culturii africane în acest an, acest oraș colorat și plin de viață a fost cimentat ca lider în lumea artei și designului continentului. În plus, cu festivaluri de artă care apar în fiecare an, oferta privind arta va fi cu siguranță și mai diversă.

Ce trebuie să faceți: pierdeți-vă în Medina care este aidoma unui labirint plin de bijuterii locale, haine, articole din piele și olărit și găsiți propria piesă din oraș pe care să o luați acasă.

Marrakech

Unde să stați: Hotel Sofitel Marrakech Lounge and Spa, Dar Les Cigognes Marrakech, Mandarin Oriental Marrakech

Paraty, Brazilia

Cine îl va iubi: iubitorii de plaje

De ce să mergem în 2020: începând cu 2019, cetățenii din țări precum SUA, Canada, Australia și România nu mai au nevoie de vize pentru a vizita Brazilia, astfel, călătoria dvs. a devenit mult mai ușoară. Situată la aproximativ patru ore de mers cu mașina de Rio, această zonă de plajă liniștită și curată a fost recent inclusă în patrimoniul UNESCO, așa că luați-vă un caipirinha cu vedere la ocean înainte ca Paraty să devină următorul punct fierbinte tropical.

Ce trebuie să faceți: să vă relaxați pe plaja Cão Morto, să vă lăsați mângâiat de razele soarelui în timp ce vă alintați tălpile în apele turcoaz ale oceanului.

Paraty

Unde să stați: Eliconial Paraty Pousada, Casa Mar Paraty, Casa Colonial Paraty

CITEȘTE ȘI:
Top 10 destinații turistice din lume 2024

Copenhaga, Danemarca

Cine îl va iubi: călătorii solo

De ce să mergi în 2020: clasat pe locul 7 cel mai sigur oraș în 2019, această destinație nordică este un vis al călătorilor solo. Cu o mulțime de puncte culturale de văzut, inclusiv nou renovatul Muzeul din Copenhaga (care va fi redeschis în februarie 2020), nu există posibilitatea de a vă plictisi aici.

Ce trebuie să faceți: plimbați-vă de-a lungul canalului Nyhavn și urmăriți oamenii sau îndreptați-vă spre Reffen, o mare piață de produse alimentare în aer liber, care este locul perfect pentru a încerca o grămadă de feluri de mâncare locale diferite!

Copenhaga

Unde să stați: Generator Copenhaga, Hotel Kong Arthur, Hotel Tivoli

San Jose, Costa Rica

Cine il va iubi: călătorii ecologiști

De ce să mergem în 2020: Anul trecut, Costa Rica a primit un premiu Campionatul Națiunilor Unite ale Pământului pentru eforturile sale în protejarea naturii și în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Ce trebuie să faceți: mergeți la Parque Nacional Braulio Carrillo apoi, luați cina la Cocina Eclectica, unde bucătarul creează un meniu unic pentru dvs, pe baza a ceea ce este proaspăt și local în acea zi.

San Jose, Costa Rica

Unde să stați: Hilton Garden Inn San Jose La Sabana, Radisson San José, Hotel Santo Tomas

Kauai, USA

Cine îl va iubi: iubitorii de natură

De ce să mergem în 2020: „Insula Grădinii” din Hawaii este cunoscută pentru vegetația tropicală luxuriantă și apele albastre, iar Calea Kalalau vă arată tot ce e mai frumos. Traseul de 11 mile este cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase, dar periculoase, din lume și a fost redeschis recent doar după reabilitări ample. Obținerea permisului pentru vizitator este mai exclusivistă decât oricând – se termină repede – așa că asigurați-vă că îl puneți pe Kauai pe lista cu dorințe acum!

CITEȘTE ȘI:
Top 10 cele mai bune locuri de vizitat pe Coasta Amalfi

Ce să faci: după ce ai terminat drumeția, nu uita să explorezi fiecare centimetru al acestei insule. Îndreptați-vă către Mark's Place din partea opusă pentru unele dintre cele mai bune mâncăruri hawaiene din viața voastră.

Calea Kalalau

Unde să stați: Hanalei Colony Resort, Grand Hyatt Kauai Resort & Spa, Ko'a Kea Hotel & Resort