Ești nomad digital sau îți dorești să devii nomad digital? Dacă e așa, atunci ai nevoie de ceva informații despre cele mai bune locuri unde să îți stabilești cartierul general și de unde poți să lucrezi remote.

Așadar, vrei să lucrezi în străinătate, să ai o flexibilitate deplină pe ziua ta de muncă, să lucrezi în condițiile tale și să ai parte de câteva aventuri faine între timp, nu?

Ce să aveți în vedere când alegeți locul?

Costul vieţii. Există un motiv pentru care există puțini nomazi digitali în Scandinavia sau în centrul Tokyo-ului. Nu este faptul că acele locuri nu sunt uimitoare și interesante din punct de vedere cultural – ci este faptul că sunt practic foarte scumpe. Așa că, atunci când începi să analizezi harta lumii, rămâi la locurile în care cheltuielile tale lunare nu îți vor depăși câștigurile lunare (puncte bonus dacă te ajută să și economisești ceva)

Cheltuieli de coworking. Dacă sunteți o persoană socială și nu vă puteți gândi să lucrați singuri în bungalow sau în varianta Airbnb / închiriere pe termen scurt, atunci veți dori să aflați detalii despre existența spațiilor de coworking în locația aleasă și care sunt costurile tipice ale acelor avantaje ale coworking-ului. Luați în considerare să cumpărați un pachet de mai multe zile pe lună sau să accesați totul pentru un permis de acces complet – orice se potrivește bugetului și stilului vostru de lucru.

Conectivitate la Internet. Nu alegeți o locație în care semnalul wifi nu este puternic. Ești un nomad digital, nu? Probabil că ai nevoie de internet pentru a-ți desfășura cea mai mare parte din muncă, dacă nu pui la socoteală și comunicarea cu clienții și colegii tăi. Alegeți o destinație în care spotul wifi este minim.

DISTRACŢIE! Nu vrei o viață de pustnic! Asigurați-vă că găsiți o localitate care să vă îndeplinească nevoile privind viața socială, distracția care sunt elemente cheie în viața unei persoane.

Lisabona, Portugalia

Găsești aici cele mai bune variante de zbor.

Lisbon, Portugal, Red, Tram

Lisabona este un oraș superb, fără dubii în acest sens. Cu priveliștile sale uluitoare, tramvaiele galbene și cafenelele confortabile, are un farmec suficient pentru a seduce chiar și cel mai rigid turist rus.

CITEȘTE ȘI:
Ce să faci în Chiang Mai

Cu toate acestea, orașele frumoase nu sunt neapărat locuri bune pentru a trăi. Lisabona se întâmplă să fie excepția, deoarece aceasta oferă o calitate bună a vieții.

În primul rând, spre deosebire de multe alte capitale europene, ritmul vieții este mai puțin stresant. Îți dai seama destul de repede: oamenii din Lisabona nu se grăbesc să plece în altă parte. De fapt, probabil cel mai adesea întârzie.

Portughezii nu se tem să te facă să aștepți câteva minute la prânz sau la un eveniment. Nu este lipsă de respect, este o paradigmă culturală care are ca rezultat un ritm mai lent și o viață mai puțin stresantă.

Lisabona este, de asemenea, unul dintre cele mai însorite orașe din Europa, ceea ce face accesibilă petrecerea timpului afară într-unul dintre nenumăratele parcuri, piețe, terase, țărmuri, plaje sau orice alt loc minunat pe care ți-l scoate orașul în cale.

Este locul perfect pentru a munci sau pentru a petrece ceva timp ascultând muzică sau citind o carte sau îmbrățișat o persoană iubită.

Lisabona are nenumărate locuri de coworking, wifi excelent, locuri unde poți să mănânci ieftin și savuros, iar portughezii, ce să mai zic, sunt fabulos de relaxați.

Chiang Mai, Thailanda

Un bilet de avion pornește de la 679 eur în luna aprilie cu Qatar. Găsești aici cele mai bune variante de zbor.  Orașul asta este fabulos și unde mai pui că se află în țara zâmbetelor.

Digital Nomads, Lifestyle, Remote Work

Thailanda este țara cunoscută pentru plaje și călătorii aventuroase, iar asta o face unul dintre cele mai bune locuri pentru nomazii digitali. Dacă căutați locuri îndepărtate pentru a trăi și a lucra, periferia orașului Chiang Mai ar fi perfectă. Situat în munții din nordul Thailandei, veți găsi singurătate superbă a unei naturi perfecte. De asemenea, este foarte ușor să luați contact direct cu atmosfera orașului. Călătoria în țară este super accesibilă, cu zboruri de la Chiang Mai la Bangkok sau Krabi în medie de 50-100 dolari.

Indiferent de ce oră este, vei găsi mâncare uimitoare. În Thailanda există întotdeauna ceva de gătit: există inclusiv o piață nocturnă unde poți lua o porție zdravănă de pad thai și Khao soi – sau o mână de greieri prăjiți crocant dacă te simți în stare. Și cu mese care costă mai puțin de 1 dolar, vă puteți permite și extravaganțe de 10 $ la un restaurant elegant J. Continuați apoi cu un masaj thailandez unde vă veți simți la fel ca un rege.

CITEȘTE ȘI:
Bagajul, cea mai mare și complicată corvoadă când vine vorba despre o vacanță

Mergeți la o cafenea locală (sunt adorabile), apoi continuați cu alegerea unei pensiuni sau cu alegerea spațiului de coworking pentru a vă face munca nomadă. Dar asigurați-vă că vă jucați cu elefanții și că ați ajuns măcar o dată în junglă cât timp veți fi acolo.

Daegu, Coreea de Sud

Găsești aici cele mai bune variante de zbor.

Coreea de Sud are cel mai rapid internet din Est! Și în vest. Și de fapt în lume. Sud-coreenii plătesc mai puțin de 30 de dolari pe lună pentru cel mai rapid internet din lume, ajungând la aproximativ 28 mbps. Cu viteze de genul acesta, vei putea să lucrezi ca un șef și să-ți petreci timpul explorând numeroasele obiective turistice din țară.

Korea, South Korea, Traditional, Sky

Dacă sunteți în căutarea țărilor ieftine, cu internet bun, fără date, Coreea este pentru voi există wifi peste tot. Lucrați la distanță la una dintre cafenelele unice pentru animale din Coreea – câini, pisici, chiar și cafenele cu raci, acestea sunt peste tot în țară. Pentru o altă experiență coreeană fabuloasă, încercați un jimijibang coreean (saună goală) sau Jeju Loveland (un parc tematic erotic care prezintă statui în poziții NSFW.

Daegu este unul dintre cele mai bune orașe unde poți lucra de la distanță, deoarece oferă o vibrație de metropolă cu o accesibilitate mai. Este un oraș destul de mare chiar în mijlocul țării și puteți ajunge la Seul în 2 ore cu trenul rapid și să explorați orașul vibrant. Dacă vrei să ieși, fă o plimbare în munți (cum ar fi Parcul Național Gayasan, Biseulsan, Palgongsan dacă te afli în Daegu) sau vizitează un templu budist. Coreea de Sud are câteva festivaluri superbe de primăvară pe care le poți experimenta. Puteți fotografia florile de cireș din martie până în mai și să vă bucurați de muzică, de bucătăria coreeană, de artificii și de multe altele.

CITEȘTE ȘI:
Nu uita să faci aceste 11 lucruri de fiecare dată când călătorești, pentru o experiență de neuitat!

Canggu, Indonezia

Găsești aici cele mai bune variante de zbor.

Îți place să faci plimbări lungi pe plajă? Indonezia este locul potrivit pentru tine. Este una dintre cele mai potrivite țări pentru nomazii digitali, deoarece este super accesibilă, ireal de frumoasă și plină de oportunități. Dacă doriți să vă relaxați, luați un smoothie după o sesiune relaxantă de yoga. Curioași din punct de vedere cultural? Vizitați un templu hindus precum Besakih, Tanah Lot sau Uluwatu.

Coffee, Writer, Business, Office, Table

Ubud este binecunoscut în comunitatea nomadă drept unul dintre cele mai bune orașe pentru a muncitul de la distanță. Dar dacă căutați ceva în afara normei, veți găsi paradisul personal în Canggu, un sat din Bali. Această întindere idilică de pământ între Kerobokan și plaja Echo este visul unui freelancer nomad. Canggu este plin de cafenele confortabile, colibe pe plajă și aproape de spații de coworking dacă căutați acea locație nomadă de nișă. Dacă sunteți în căutarea de locuri îndepărtate pentru a trăi și a munci, veți găsi aici exact acest lucru. Yoga, surfingul, mâncarea savuroasă, plajele … totul este superb.

Cancun, Mexic

Găsești aici cele mai bune variante de zbor.

Beach, Cancun, Sea, Holiday, Landscape

Este prea puțin să vă bazați mutarea în Mexic pe nevoia de avocado? Poate. În schimb, puteți spune oamenilor că este doar unul dintre cele mai bune locuri pentru a lucra de la distanță, a economisi bani, a învăța limba spaniolă și a vă trăi cea mai bună viață. Așa suna mult mai matur :D. Dar cu cine glumim noi, mâncarea mexicană poate fi un motiv suficient de bun pentru a te deplasa, mai ales când mesele sunt în medie 1-4 dolari. Vă puteți bucura de tacos pe plajele curate și să admirați albastrul strălucitor din Caraibe. Sau, pentru nevoia de adrenalină, încercați câteva sporturi nautice extreme precum kiteboarding-ul, jetpack-urile și bărcile de viteză. Puteți merge pe urmele lui Indiana Jones și/sau să explorați ruinelor maya.

Mexic este una dintre cele mai bune țări pentru munca de la distanță, deoarece vă oferă luxul de a trăi ca o regină / rege. Paradis? Verifica. Accesibil? Verifică de două ori. Să devii un nomad digital și să trăiești viața pe picior mare în Mexic ar fi o realizare pe cinste.