Ai ajuns în Malaga sau planifici să ajungi în Malaga pentru 3 zile? Oricât ai vrea să stai în Malaga, vei găsi ce să faci, iar când ai terminat de străbătut întregul oraș cu tot ce are de oferit dar și împrejurimile, poți trece la nivelul următor și să te aventurezi în excursii de o zi până la Cordoba sau Sevilla sau chiar Gibraltar și mai departe.

Dar întâi să explorăm orașul și apoi împrejurimile!

Alcazaba

Alcazaba este probabil cea mai cunoscută atracție turistică din Málaga.

Construit în secolul al XI-lea de mauri, acest palat a fost atât casa conducătorilor musulmani, cât și o fortăreață pentru a proteja și apăra orașul de catolici.

Situl este foarte bine conservat și întreținut. În timpul vizitei, veți descoperi curțile, fântânile și grădinile somptuoase ale palatului. Întrucât este construit pe un deal cu vedere la oraș, oferă o priveliște minunată asupra mării și portului.

Există, de asemenea, un mic muzeu arheologic cu exponate din ceramică maură.

Alcazaba Of Almeria, Spain

Dacă doriți să aflați mai multe despre istoria locului, ar trebui să rezervați un tur ghidat în Alcazaba. Durează aproximativ 1,5 ore și costă doar 8 € de persoană.

Castelul Gibralfaro

Un alt loc pe care trebuie să îl vizitați în Malaga este castelul Gibralfaro.

De la Alcazaba, puteți merge la castel pe jos pe o potecă care oferă priveliști minunate asupra orașului. Cu toate acestea, este un pic abrupt, așa că, dacă preferați, puteți lua autobuzul # 35 de la Avenida de Cervantes pentru a merge acolo.

Castelul a fost construit în secolul al XIV-lea pentru a proteja Alcazaba. Avea o baracă pentru a adăposti soldați, precum și un far. Acesta este locul de unde castelul și-a luat numele: Gibralfaro!

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase locuri în care să călătorești în Filipine
Malaga, Bull Ring, Canary Islands

În zilele senine este chiar posibil să vezi strâmtoarea Gibraltarului.Este cea mai bună vedere panoramică asupra orașului Malaga și este foarte frumoasă noaptea, cu toate luminile din oraș.

Teatrul roman

Un alt lucru minunat de făcut în Malaga este să vizitați teatrul roman situat în partea de jos a Alcazaba.

Este cel mai vechi sit din Malaga: a fost construit în primul secol d.Hr. de către Augustus și a fost folosit ca teatru în secolul al II-lea. Apoi, a fost transformat într-un cimitir pentru a fi abandonat în cele din urmă. O parte din rocile de pe acest sit au fost folosite pentru a construi Alcazaba.Ruinele teatrului roman au fost descoperite abia în 1951, când clădirea construită deasupra a fost distrusă.

În prezent, acolo se desfășoară multe spectacole în aer liber.Intrarea este gratuită.

Catedrala din Málaga

Catedrala este unul dintre cele mai frumoase locuri din Malaga.

Cathedral, Malaga, Night, Temple

Este unul dintre cele mai înalte din Andaluzia, îl puteți vedea de departe! Lucrările de construcție au început în secolul al XVI-lea, pe temeliile vechii moschei a orașului.

Construcția a durat 200 de ani și a fost oprită brusc din cauza lipsei de finanțare. Drept urmare, catedrala nu a fost niciodată terminată complet și are un singur turn clopotniță (în timp ce planurile construcției prevedeau 2 clopotnițe). Localnicii chiar o numesc „La Manquita” (adică cea fără armă).

Puteți urca în turnul înalt de 87 de metri: veți putea să vă bucurați de o vedere panoramică la 360 ° asupra întregului oraș, a castelului Alcazaba și Gibralfaro.Nu ratați interioarele: cu un tavan decorat fabulos, cu vitralii superbe  sau capelele.

Plajele din Malaga

În timpul călătoriei voastre la Malaga, ar fi păcat să nu vă bucurați de plajele din apropiere. Sunt perfecte pentru a vă relaxa puțin!

CITEȘTE ȘI:
15 lucruri de făcut în Malaga, Spania. Sfaturi de călătorie!
Malaga, Port, Bay, Horizon, Sea, Beach

Iată o selecție a celor mai bune plaje din jurul Malaga:

  • Plaja Malagueta situată lângă port, este cea mai apropiată de centrul orașului
  • Plaja Pedregalejo, situată un pic la est de Malagueta
  • Plaja La Caleta, foarte aglomerată în timpul verii
  • Plaja El Palo, o plajă pentru familie, situată în cartierul pescarilor
  • Plaja La Misericordia, o plajă mare, una dintre cele mai populare din Malaga
  • Plaja El Campo de Golf este foarte populară printre kite-surferi
  • Plaja San Andrés, o altă plajă populară, există, de asemenea, zone ierboase și loc de joacă
  • Plaja Penon del Cuervo: tinerilor le place, este un loc minunat pentru petrecere chiar și pentru un grătar!

Grădinile Botanice Istorice La Concepción

Grădina botanică din Malaga este situată în partea de nord a orașului.

Puteți lua autobuzul nr. 2 pentru a merge acolo din centrul orașului, coborâți la ultima stație și mergeți încă 15 minute pentru a ajunge la intrarea în grădină.

Blossom, Bloom, Strelitzia, Flowers

Este una dintre cele mai mari grădini tropicale și subtropicale din Spania și chiar din Europa. Veți vedea acolo mai mult de 2000 de specii de copaci și plante întinse pe aproximativ 250 000 mp. Grădina botanică din Malaga este locul perfect pentru a scăpa de agitația orașului!

Piața Atarazanas

Continuăm acest ghid al orașului Malaga cu piața Atarazanas.Atunci când călătorești undeva, indiferent dacă este în Spania, Sicilia sau chiar Grecia, piața este întotdeauna cel mai bun loc pentru a testa produse locale delicioase. În Malaga, vă recomand să mergeți pe piața Atrazanas.

Jamon, Iberico, Ham, Spanish, Food

Această piață acoperită este situată într-o uimitoare clădire din secolul al XIX-lea, cu vitralii colorate. Este un loc foarte vibrant, cu o mulțime de tarabe pline cu produse proaspete, jamon și brânză tradițională.

CITEȘTE ȘI:
Top 10 cele mai bune locuri de vizitat în Olanda

Veți găsi, de asemenea, baruri de tapas lângă intrarea principală, un mod frumos de a încerca toate aceste produse proaspete și gustoase! Piața este deschisă de luni până sâmbătă, între orele 8:00 și 14:00. Este închis duminica!

Marbella

Marbella se află la o oră de mers cu mașina de Malaga.

Marbella, House, White, Spain, Street

Este cea mai chic și la modă stațiune costală de pe Costa del Sol, în Andaluzia. Acolo, veți găsi o mulțime de magazine de lux, baruri VIP și cluburi, precum și cu 20 km de plajă pentru a vă relaxa toată ziua.

Dacă vă place să petreceți, Marbella este locul ideal și foarte aproape de Malaga!

Caută cele mai bune zboruri către Malaga

Opțiuni de cazare în Malaga