Dintre multele locuri superbe din Thailanda, în special, Chiang Mai are multe de oferit și aveți nevoie de multă energie ca să-i faceți față. Situat la nordul muntos al Thailandei, numele său înseamnă oraș nou în Thai. Dar nu vă lăsați păcaliți de numele său pentru că Chiang Mai a fost fondat în urmă cu peste 7 secole! La 700 de kilometri de Bangkok, are multe atracții istorice și culturale, cum ar fi templele antice. Vă veți bucura, de asemenea, de peisajul său montan, de satele tribale, muzeele unice, parcurile, viața de noapte fabuloasă, spa-urile fantastice și admirarea arhitecturii sale frumoase. Indiferent dacă căutați o vacanță plină de aventură sau o călătorie spirituală, Chiang Mai le oferă pe toate.

Monk, Buddha, Religion, Temple, Travel, Monastery

Din multele lucruri pe care le poți face în Chiang Mai, îți recomandăm și noi câteva.

Faceți o drumeție pe Doi Suthep

Unul dintre cele mai frumoase lucruri de făcut în Chiang Mai este o drumeția pe Doi Suthep, un munte situat la aproximativ 12 km de Chiang Mai. De acolo, puteți obține priveliști uimitoare asupra Chiang Mai. Pe Doi Suthep veți avea ocazia să vizitați și Wat Phra That Doi Suthep, un templu din secolul al XIII-lea considerat unul dintre cele mai sfinte locașuri budiste din Thailanda.

Wat Phra That Doi Suthep este deschis zilnic între orele 6:00 și 20:00. Dacă intenționați să vizitați templul, amintiți-vă că este un loc sacru, așa că îmbrăcați-vă corespunzător, ceea ce înseamnă că nu purtați fuste sau pantaloni scurți și nu vă acoperiți umerii.

O altă atracție care atrage mulți turiști pe Doi Suthep este Palatul Bhubing, o casă de vacanță pentru familia regală a Thailandei. Palatul este deschis publicului, cu excepția momentului în care Familia Regală este acasă, de obicei în decembrie până la începutul lunii februarie.

CITEȘTE ȘI:
Japonia între fabulos și spectaculos

Trebuie să mergeți pe Doi Suthep pentru că localnicii spun că „Dacă nu ați văzut priveliștea de pe Doi Suthep, nu ați fost la Chiang Mai”.

Încercați bucătăria thailandeză

Bucătăria thailandeză este una dintre cele mai populare din lume și nu puteți merge la Chiang Mai și nu încercați delicatesele locale – la urma urmei, acesta este considerat paradisul alimentației stradale din Thailanda. Vă recomandăm cu mare drag să încercați Khao Soi, o delicioasă supă de tăieței care își are originea în nordul Thailandei, dar care este acum foarte populară în toată țara.

Principalele ingrediente folosite la prepararea Khao Soi includ orez tăiat manual sau tăieței de ou, lapte de cocos, bază de supă de curry și pui, carne de porc sau vită. Se servește cu varză murată, ceapă roșie crudă și felii de lime. Există o opțiune vegană sau vegetariană a ciorbei.

Alte feluri de mâncare thailandeze care îți lasă apă în gură sunt:

 • Guay Teow (ciorbă de fidea)
 • Tom Yum Goong (ciorbă de creveți picantă)
 • Tom Kha Gai (pui în supă de nucă de cocos)
 • Som Tam (Salată picantă de papaya verde)
 • Yam Pla Dook Foo (Catfish prăjit cu salată de mango verde)
 • Yam Talay (Salată picantă de fructe de mare)
 • Laab (Salată picantă)
 • Pad Phuk Tong (dovleac tras la tigaie)
 • Pad Thai (tăiței prăjiți)
 • Pad Khao (orez prăjit)
 • Pad Krapow Moo Saap (Porc prăjit cu busuioc)

Luați o lecție de gătit în stil thailandez

Dacă vă place mâncarea thailandeză, unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Chiang Mai este înscrierea la o clasă de gătit thailandez. Astfel poți pregăti mesele preferate pentru tine și familia ta odată ce te întorci acasă.

CITEȘTE ȘI:
Ce poți face 2 zile în Veneția

Există multe locuri din jurul Chiang Mai care oferă lecții de gătit thailandez, așa că încercați acest lucru. Vă veți bucura de experiență chiar dacă nu sunteți mare gurmand.

Vizitați Parcul Natural al Elefanților

Parcul este situat la 40 de mile de Chiang Mai și a salvat ani de zile elefanți care au fost abuzați și au găsit aici o nouă casă. Aici este interzis să călăriți elefanții, în schimb, puteți hrăni animalele, vă puteți scălda cu ele sau puteți să faceți o plimbare prin habitatul lor natural de 200 de acri.

Vizitarea acestei atracții poate fi puțin costisitoare, dar banii pe care îi plătiți sunt folosiți pentru a vă asigura că elefanții vor avea cea mai bună îngrijire și pentru a salva mulți alții.

Faceți o excursie la Marele Canion – Chiang Mai

Marele Canion este una dintre destinațiile turistice cele mai vizitate din Statele Unite. Dacă nu ați fost niciodată la această atracție din SUA, vizitați o versiune mai mică din Chiang Mai, care are niște priveliști uimitoare.

Canionul Hang Dong, așa cum era cunoscut anterior Marele Canion din Chiang Mai, are canioane foarte adânci, de aproximativ patruzeci de metri. Unele dintre canioane sunt umplute cu apă de ploaie. Este locul perfect pentru a înota și răcori când vă doboară căldura.

Participați la festivalul Songkran

Acest festival religios are loc între 13 și 15 aprilie și este Anul Nou în Thailanda. Localnicii care stropesc cu găleți cu apă unii pe alții pentru a-și curăța păcatele. În practică, orașul se transformă într-o bătălie cu apă și veți ajunge complet ud, așa că asigurați-vă că nu aveți cu voi obiecte de valoare. În afară de asta, este foarte distractiv!

CITEȘTE ȘI:
Casablanca și aromele sale unice

Discutați cu un călugăr

Cinci temple din Chiang Mai au programe care vă permit să interacționați cu călugării și să învățați de la ei. Puteți să le puneți întrebări – despre aproape orice – și veți vedea că aceștia sunt mult mai deschiși decât vă imaginați.

Dacă doriți să faceți acest lucru, asigurați-vă că verificați ora de deschidere a templului și mergeți acolo îmbrăcați corespunzător pentru ocazie.

Caută cele mai bune zboruri către Chiang Mai

Caută cele mai bune cazări în Chiang Mai

Booking.com