Anul 2020 este menit să aducă o serie întreagă de destinații de vacanță superbe pe care turiștii să le viziteze datorită evenimentelor majore care au loc, noilor rute de zbor care deschid destinații glamour și lansări de film foarte așteptate, aducând locații demne de la Hollywood pe listele noastre cu destinații de vacanță.

După ce a găzduit Cupa Mondială de Rugby 2019 și va găzdui Jocurile Olimpice din 2020, Japonia este din ce în ce mai atrăgătoare – și nu doar pentru fanii sportivi. Între timp, iubitorii de plajă vor dori să ia în considerare Caraibe și o locație grecească subestimată, care oferă nisipuri moi-pulbere și multe altele.

Abaterea de la calea bătută de alții nu a fost niciodată atât de ușor de făcut, companiile de turism lansând circuite fascinante către locuri mai puțin cunoscute.

Dar să lăsăm poveștile și să trecem la prezentarea celor mai bune destinații de vacanță din 2020.

Georgia

A large building

Description automatically generated

Numită una dintre cele mai importante destinații ABTA (Asociația pentru agenții de turism britanici) pentru 2020, Georgia este țara ideală de vizitat dacă doriți să evitați mulțimea de turiști. Puteți zbura acolo în câteva ore și este și frumos, cu capitala Tbilisi un oraș distractiv și plin de viață gata pentru a fi explorat.

Testați neapărat o degustare din vinurile Georgiei sau să încercați să descoperiți țara luxuriantă, cu 70% păduri. Poate că cea mai mare atracție a țării o reprezintă persoanele deschise și prietenoase, care consideră turiștii ca pe niște oaspeți de seamă bineveniți.

Los Cabos, Mexic

A view of a city

Description automatically generated

Unul dintre locurile de top pentru o vacanță pe plajă în 2020 este Los Cabos cel plin de farmec (da, locul iubit de George Clooney).

Indiferent dacă sunteți în căutarea farmecului mexican sau a razelor de soare sau mergeți să vedeți spectacolul dat de balene, acesta este un loc care ar trebui să fie pe radarul vostru în acest an.

Japonia

A body of water with a city in the background

Description automatically generated

O țară care în prezent nu are nevoie de nicio introducere, Japonia a fost întotdeauna pe primul loc pe majoritatea listelor cu dorințe de a petrece vacanța. Aceasta a găzduit Cupa Mondială de Rugby 2019 și urmează să găzduiască Jocurile Olimpice de vară din acest an, punând-o categoric pe radarul fanilor sportivi.

CITEȘTE ȘI:
Bora Bora – insula paradis

Există ceva pentru toată lumea din această țară fascinantă, iar 2020 este anul perfect pentru o călătorie în Japonia. Indiferent dacă doriți să vedeți maimuțele de zăpadă, să vă minunați de cireșii japonezi înfloriți, să călătoriți cu faimosul tren glonț sau să urcați pe Muntele Fuji, Japonia este unul dintre cele mai fascinante locuri de pe planetă.

Jamaica

A person walking on a beach

Description automatically generated

Toți ochii vor fi pe această insulă din Caraibe, când filmul James Bond No Time to Die va ajunge pe marele ecran în aprilie 2020. Jamaica este locul în care Ian Fleming a creat personajul James Bond (puteți chiar închiria lui vila lui Fleming).

Fanii agentului 007 care caută cel mai bun loc pentru a sta în Jamaica vor dori să se îndrepte spre Ochos Rios pe coasta de nord. Pentru o escapadă luxoasă, accesați Sandalele Regale Plantare Regale. Aici veți găsi singurul bar de șampanie și caviar din Jamaica și cele mai paradisiace vederi ale mării potrivite pentru însuși James Bond.

Matera, Italia

A castle like building in a city

Description automatically generated

O altă locație din viitorul film cu James Bond, Matera va pune regiunea mai puțin cunoscută a Italiei pe hartă destinațiilor turistice în 2020. Orașul Patrimoniului Mondial UNESCO este sculptat într-o față de stâncă și găzduiește locuințe rupestre preistorice situate sub coasta muntelui.

Puteți trăi atmosfera Matera ca un localnic găsind variante excelente cu Airbnb. Neapărat să încercați specialități precum orecchiette și painea locală specială.

India

A group of people walking in front of a building

Description automatically generated

Există o veste bună pentru iubitorii de tigri, deoarece a avut loc o creștere însemnată a numărului, cu aproape 3.000 de tigri sălbatici în India chiar acum (față de 2.226 acum patru ani).

Acest lucru înseamnă că este o perioadă excelentă pentru a vizita locațiile sălbatice din India, cum ar fi parcurile naționale Nagarhole și Ranthambore, unde puteți vedea creaturi maiestuoase în habitatele lor naturale. Încercați un tur în India pentru a vedea tigrii, templele și multe altele.

CITEȘTE ȘI:
Top 10 cele mai bune locuri de vizitat pe Coasta Amalfi

Laponia suedeză, Suedia

Călătoriile pentru Northern Lights sunt mai accesibile ca niciodată și în timp ce mulți călători se îndreaptă spre Islanda, Laponia suedeză este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru de unde se poate vedea fenomenul natural, Parcul Național Abisko.

Puteți sta, de asemenea, în incredibilul Icehotel. Laponia suedeză este principala destinație pentru vremea rece în această iarnă!

Bahamas

A store filled with lots of furniture

Description automatically generated

Dependent de croaziere sau nu, această nouă destinație te va face să vrei să străbați mările. La sfârșitul anului 2019, Bahamas ‘Ocean Cay MSC Marine Reserve și-a întâmpinat primii oaspeți și a devenit cea mai recentă eco-destinație pentru croaziere.

Insula, care este accesibilă doar oaspeților MSC Cruises, se concentrează pe restaurarea frumuseții naturale existente a fostului loc de extracție a nisipului, pentru a crea o rezervație marină înfloritoare. Vizitați Ocean Cay la bordul unei nave MSC Cruises.

Manchester, UK

A clock tower in the middle of a park

Description automatically generated

Al doilea cel mai mare oraș al Marii Britanii urmează să întâmpine un nou val de evenimente culturale, ceea ce face din Manchester una dintre cele mai tari destinații ale Regatului Unit pentru 2020. În primul rând, deschiderea RHS Garden Bridgewater, o grădină uimitoare de 156 acri din apropierea Salford, pentru o zi fantastică din sezonul de vară.

Apoi are loc redeschiderea teatrului Contact, finalizarea proiectului „salut viitor” al Muzeului Manchester, care prezintă diversitatea culturală bogată a orașului, plus Hotelul Bursei, deschis în noiembrie 2019, ca un hotel boutique de lux într-o clădire istorică.

Mauritius

A small boat in a body of water

Description automatically generated

Această superbă insulă verde oferă mult mai mult decât plaje demne de luna de miere. Există o mulțime de aventuri – de la dormitul în cort până la scufundări – împreună cu bucătărie extrem de diversificată și localnici prietenoși. Mauritius este o insulă minunată pentru toți, indiferent dacă ești cu familia, o explorezi singur sau ești cu prietenii.

CITEȘTE ȘI:
12 atracții turistice de neratat în Spania

În timp ce nordul se mândrește cu viață de noapte excelentă și cu plaje incredibile pentru înot, sudul are câteva locații nealterate pentru o aventură sălbatică și autentică pe insulă. O ședere la noul Anantara Iko Mauritius Resort & Villas, în apropiere de Blue Bay, oferă cel mai bun din ambele lumi – facilități de cinci stele și împrejurimi de lux combinate cu păduri și nisipuri neatinse.

Borneo

A monkey sitting on a bench

Description automatically generated

Dacă seria Seven Worlds, One Planet de David Attenborough te-a inspirat, Borneo ar trebui să fie primul loc. Aici este casa unor creaturi fascinante, de la urangutani până la elefanți pigmei, această insulă asiatică oferă o serie de oportunități de a vă apropia de viața sălbatică.

În timp ce sunteți acolo, puteți să porniți în expediții nocturne pentru a observa specii care se trezesc la viață noaptea. Există și plaje spectaculoase pentru momente de relaxare.

Argentina și Chile

Two people walking down a street

Description automatically generated

În acest an se va vedea o eclipsă totală de soare traversând Chile și Argentina, eveniment unic în viață care merită pus pe lista unei vacanțe. Bucurați-vă de o vacanță cu de toate, înainte de 14 decembrie, data eclipsei totale de soare.

De la Buenos Aires plin de tango la scenele de epice ale Patagoniei, există o mulțime de locuri care pot fi explorate într-o călătorie în care ați inclus și un eveniment natural. 

Ba mai mult, în decembrie este vară în emisfera sudică, astfel încât să puteți  să vă bucurați de căldură, în timp ce Bucureștiul va fi înghețat la propriu!

Olanda

A close up of a flower garden

Description automatically generated

Olanda ar trebui să fie ferm pe radarul vostru în 2020 și nu doar pentru că este la o distanță convenabilă, ceea ce o face să fie o evadare europeană perfectă. ABTA a numit Olanda una dintre destinațiile de top, subliniind destinațiile mai puțin cunoscute, precum Delft, Haarlem și Utrecht, care sunt versiuni mai mici și mai liniștite ale Amsterdamului.

Dar Amsterdamul merită întotdeauna să i se dedice măcar o zi sau două, însă 2020 se rezumă la aventura dincolo de punctele turistice din Olanda. Luați în considerare să luați o croazieră de primăvară către diverse destinații, inclusiv Amsterdam, pitorescul Veere, Rotterdamul la modă și pitorescul Arnhem.