Samothraki, sau Samothrace, este o insulă captivantă și unică, diferită de oricare alta din Grecia. Amplasată în nordul Mării Egee, la nord-est de Limnos, se află convenabil de aproape de Salonic, ceea ce o face o escapadă accesibilă.

Insula se mândrește cu o frumusețe crudă, neatinsă, cu munți accidentați, păduri dense pline de platani, pini și multe altele. Este, de asemenea, casa izvoarelor vindecătoare și a cascadelor care creează renumitele piscine (se numesc vathres), atrăgând vizitatori din întreaga lume.

Spre deosebire de multe locuri turistice care evoluează rapid, Samothraki rămâne virgină, păstrându-și împrejurimile naturale și apele de coastă.

Insula atrage mulți tineri aventurieri care se cazează în campinguri pentru a explora provocatoarea Gura Fonias și pentru a se scufunda în piscinele naturale.

Cu toate acestea, există, de asemenea, mai multe unități de cazare disponibile pentru cei care caută un sejur mai confortabil. Haideți să vedem care sunt cele mai bune locuri de cazare în Samothraki.

1. Chora (Samothraki), sejur în capitala insulei Samothraki

Satul Chora din Samothraki este așezat pe versantul nord-vestic al Muntelui Saos, la doar aproximativ 5 kilometri de portul principal al insulei, Kamariotissa.

Situat la 220 de metri deasupra nivelului mării, Chora găzduiește Castelul Gatelouzi, o fortăreață medievală construită de venețieni în secolul al XIV-lea.

Această așezare pitorească este un mozaic de case tradiționale din piatră cu acoperișuri de țiglă. Plimbarea pe străzile sale pietruite oferă un fermecător pas înapoi în timp.

Printre obiectivele turistice demne de remarcat din Chora se numără Muzeul de Folclor găzduit într-un conac vechi și biserica Adormirii Maicii Domnului din secolul al XIX-lea.

CITEȘTE ȘI:
Top 10 destinații turistice din lume 2024

În Chora, puteți găsi o varietate de unități de cazare, în principal pensiuni și camere de închiriat. Satul se mândrește, de asemenea, cu cafenele, taverne și baruri. Este un loc minunat de cazare, chiar dacă nu este chiar lângă mare.

Cele mai bune hoteluri în Chora, Samothraki

(€€) Axiokersa Suites
(€) Casa de oaspeți Axieros

2. Kamariotissa, sejur în portul Samothraki

Kamariotissa este centrul plin de viață din Samothraki, servind ca poartă de intrare pe insulă cu portul său principal. Situat la marginea vestică, este locul unde veți debarca de pe feribotul care sosește din Alexandroupoli.

La doar o aruncătură de băț se află plaja cu pietricele din Agios Andreas, cuibărită lângă un promontoriu. În apropiere, puteți explora o frumoasă zonă umedă, adăugând o notă de farmec al naturii la vizita dumneavoastră.

În timpul lunilor de vară, Kamariotissa devine un centru plin de viață, cu o serie de taverne, cafenele pitorești și cafenele.

Orașul oferă mai multe hoteluri mici și camere de închiriat, ceea ce îl face un loc convenabil pentru a vă caza în timp ce explorați insula.

Cele mai bune hoteluri în Kamariotissa

(€€€€) Aeolos Hotel
(€€) Niki Beach Hotel
(€) Aiolis Rooms

3. Therma, unde să te cazezi în Samothraki pentru izvoare calde

Therma, cunoscută și sub numele de Loutra, este ascunsă în partea de nord a Samothraki, la aproximativ 15 kilometri de Kamariotissa și la 12 kilometri de Chora.

Această zonă este renumită pentru izvoarele sale termale, adăpostite în cadrul Centrului Municipal de Hidroterapie, și servește ca punct de plecare pentru traseele de urcare pe Muntele Saos.

CITEȘTE ȘI:
Cauți cele mai bune cofetării din Praga?

La doar 600 de metri de sat, veți găsi o plajă cu pietricele și ape cristaline. Este dotată cu câteva baruri de plajă care oferă câteva șezlonguri și umbrele de soare – un loc perfect pentru a vă relaxa.

Pentru cei care se bucură de un sejur mai aventuros, Therma găzduiește cele două campinguri de pe insulă: Natural Living Camping și Varades Municipal Camping. Aceste locuri sunt deosebit de populare în special printre cei mai tineri, oferind o experiență unică de vacanță.

Dacă nu vă place campingul, există, de asemenea, mai multe camere de închiriat disponibile, oferind o alternativă confortabilă pentru șederea dumneavoastră.

Cele mai bune hoteluri în Therma

(€€€€) Tasoula Parselia studios
(€€) Aigaion Guesthouse
(€) Akamatis Giorgos

4. Paleopoli, un loc de interes arheologic din Samothraki

Paleopoli se află în partea de nord a orașului Samothraki, amplasat între Kamariotissa și Therma, la doar 4 kilometri de Chora.

Această zonă este o comoară de situri istorice, găzduind Muzeul Arheologic Samothraki și Sanctuarul Marilor Zei.

Aici se află situl anticului Samothraki, unde a fost descoperită faimoasa statuie a Victoriei înaripate din Samothrace – deși originalul se află acum la Muzeul Louvre din Paris.

Situl arheologic de aici este pur și simplu uluitor, amintind de peisajele din Delphi și fiind înconjurat de platani și mirturi.

În timp ce opțiunile de cazare sunt limitate în Paleopoli, atracția sa istorică unică și locația centrală pe rețeaua rutieră a insulei îl fac un loc de cazare deosebit.

Cele mai bune hoteluri în Paleopoli

(€) Samothraki Village Hotel
(€) Athina Apartments

5. Makrylies, un loc liniștit de cazare în Samothraki

Makrylies este o așezare pitorească situată în extremitatea vestică a Samothraki, cuibărită la 6 kilometri de Chora și la 8 kilometri de Kamariotissa, în mijlocul unor plantații de măslini întinse, care dau numele zonei.

CITEȘTE ȘI:
Japonia între fabulos și spectaculos

În apropiere, veți găsi faimoasa plajă Pachia Ammos, la aproximativ 20 de minute de mers cu mașina. Această plajă bine organizată are un bar pe plajă și un restaurant, ceea ce o face un loc perfect pentru o zi sub soare.

Cu toate acestea, plaja Makrylies, cu pietriș, cu amestecul său de pietre mici și mari, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru familiile cu copii.

Makrylies în sine este o zonă liniștită, ideală pentru un refugiu liniștit. Oferă mai multe camere de închiriat și este conectat în mod convenabil de serviciul local de autobuz, ceea ce facilitează explorarea restului insulei.

Cele mai bune hoteluri în Makrylies

(€€€€) Samothraki Beach Boutique Hotel
(€) Filoxenia Rooms