Istanbul este un oraș popular din Turcia, care este adesea descris ca fiind o poartă între două continente. Este impregnat atât de cultura europeană, cât și de cea asiatică, iar acest lucru poate fi simțit peste tot în oraș. În ultimii ani, serialul Ertugrul a adus și el cultura turcă în atenția publicului larg, oamenii fiind hipnotizați și fascinați de istoria bogată și pompoasă a acestei populare destinații de vacanță.

Istanbulul este un oraș frumos, care vă poate lăsa cu sentimentul că ați pășit într-o fotografie perfectă. De la motivele Muzeului Topkapi la priveliștea uluitoare a Moscheii Albastre, Istanbulul este plin de delicii pentru toate simțurile. Este ușor să vă umpleți zilele aici cu experiențe unice pe care veți dori să le întreprindeți de nenumărate ori.

Citiți în continuare cele mai bune 10 lucruri de văzut și de făcut în Istanbul pentru o experiență de neuitat într-unul dintre cele mai frumoase orașe din lume.

1. Bucurați-vă de o baie turcească (Hamam)

Pentru o vacanță cu adevărat relaxantă, trebuie să vă răsfățați cu o baie turcească tradițională. În general, după o înmuiere relaxantă și aburi, veți fi frecați din cap până în picioare. Vă veți simți apoi imaculat înainte de a vă bucura de un masaj uimitor la mâini experte. Întregul proces vă va lăsa să vă simțiți exaltat și somnoros deodată. Este o experiență regală și vă va face să vă doriți să reveniți pentru mai mult înainte ca vacanța să se termine.

2. Vizitați Moscheea Albastră

Fiind una dintre cele mai emblematice clădiri din lume, Moscheea Albastră este o reprezentare perfectă a uimitoarei arhitecturi otomane care răsună peste tot pe unde s-a întins imperiul. Numele său oficial este Moscheea Sultanului Ahmed, dar este cunoscută mai degrabă sub numele de Moscheea Albastră datorită culorii minunatelor țigle care îi împodobesc interiorul. Încă funcționează ca moschee și, deși turiștii sunt bineveniți, se așteaptă ca aceștia să se îmbrace modest. Moscheea este spectaculoasă de privit de la distanță și este și mai frumoasă de aproape. Este un loc minunat pentru a face fotografii memorabile, care vor constitui cărți poștale perfecte.

CITEȘTE ȘI:
Istanbul, orașul cu 1000 de moschei

3. Bucurați-vă de o croazieră cu barca pe Bosfor

Apele de un albastru uimitor ale Bosforului sunt cel mai bine savurate în timpul uneia dintre croazierele de zi sau de noapte care vă poartă de la o parte la alta a Istanbulului. Este o modalitate excelentă de a vă bucura de priveliști spectaculoase ale coastei, iar apusul de soare este deosebit de hipnotizant în spatele orizontului fermecător al orașului. Majoritatea bărcilor au punți inferioare închise, care pot fi mai potrivite dacă aveți puțin rău de mare, și punți superioare care sunt deschise. Ghizii sunt, de asemenea, la îndemână pentru a indica diferitele repere și puncte de interes care pot fi observate de pe apă.

4. Explorați Marele Bazar

Marele Bazar istoric este situat în locul în care se adunau negustorii de pe diferite continente pentru a face comerț și schimb de bunuri. Cu peste 5.000 de magazine pe zeci de străzi, Marele Bazar oferă o experiență de cumpărături de neegalat. Puteți petrece o zi întreagă aici și să vă întoarceți din nou și din nou, deoarece există o mulțime de lucruri pe care să le descoperiți, să le explorați și să vă târguiți. De la bijuterii artizanale și haine tradiționale până la mirodenii, parfumuri și felinare, Marele Bazar este un loc palpitant și captivant pentru a vă cufunda în cultura și istoria locală.

5. Vizitați Muzeul Hagia Sophia

Hagia Sophia este una dintre cele mai frumoase clădiri din lume. A avut o istorie tumultuoasă, reflectată de faptul că a fost biserică timp de peste 900 de ani. A fost apoi moschee timp de aproape 500 de ani, după cucerirea orașului. În ultimele opt decenii, însă, a fost un muzeu frecventat de vizitatori de toate credințele, veniți de pretutindeni. Frumoasele mozaicuri, caligrafia impresionantă și faianța colorată, toate acestea atrag vizitatorii pe ușile sale în fiecare zi.

6. Vedeți Basilica Cisterna

La doar câteva minute de mers pe jos de Moscheea Albastră se află incredibila structură subterană a Bazilicii Cisterna (numită și Cisterna Yerebatan). A fost construită în anul 532 și este cea mai mare dintre cisternele bizantine rămase în Istanbul. Cel mai impresionant aspect al structurii este reprezentat de cele 336 de coloane cu care a fost realizată. Multe dintre acestea proveneau de fapt din temple ruinate și au detalii frumos sculptate. Această cisternă poate reține până la 100.000 de tone de apă. Este un loc minunat pentru a evada într-o zi călduroasă în oraș, iar în timpul săptămânii poate fi deosebit de calmă și senină. Simetria și enormitatea structurii sunt deosebit de frumoase pentru a fi văzute în persoană.

CITEȘTE ȘI:
Plaje de vis în Gran Canaria

7. Bucurați-vă de priveliștea de pe Turnul Galata

Turnul Galata oferă ocazia perfectă de a admira priveliștile panoramice ale orașului. Cu o înălțime de nouă etaje, acesta se ridică la loc de cinste printre clădirile din apropiere. Cafeneaua-restaurant oferă o selecție perfectă de mâncăruri delicioase în orice moment al zilei. Există, de asemenea, o piață plină de viață la baza turnului, unde vă puteți bucura de câteva dulciuri cu cafea turcească aromată.

8. Vizitați Palatul Topkapi

Palatul Topkapi a servit cândva ca sediu administrativ principal al sultanilor otomani. După sfârșitul Imperiului Otoman, în 1922, a fost transformat în muzeul Topkapi, care a văzut vizitatori din întreaga lume. Există cozi lungi pentru bilete în fiecare zi, de aceea merită să mergeți din timp.

Grădinile muzeului merită în sine să fie vizitate. Verdeața luxuriantă și vremea însorită fac din ele locul perfect pentru picnic în cea mai mare parte a anului. În interiorul diferitelor camere ale palatului, puteți vedea tronuri frumoase, săbii și chiar manuscrise vechi scrise de mână care demonstrează arta străveche a caligrafiei. Există, de asemenea, mulți turiști religioși care își croiesc drum spre Topkapi pentru a contempla câteva relicve sfinte care datează din vremea Profetului Mahomed. Se așteaptă ca turiștii să se îmbrace modest pentru a intra în această cameră specială.

9. Vedeți Moscheea Ortaköy

Această frumoasă moschee este încă un exemplu al arhitecturii glorioase a Imperiului Otoman. Situată chiar înainte de podul Bosforului, este spectaculos de pitorească. Exteriorul său ornamental frumos lucrat contrastează cu interiorul său mai simplu și mai calm. Podul și moscheea împreună sunt adesea folosite pentru a demonstra identitatea modernă și tradițională a Istanbulului.

10. Răsfățați-vă cu delicioasa bucătărie turcească

Bucătăria oricărui loc este o modalitate excelentă de a descoperi numeroasele straturi de cultură pe care o țară le are de oferit. Istanbulul nu este diferit și are multe feluri de mâncare populare, apetisante, pe care orice călător ar trebui să le savureze. Printre felurile de mâncare care trebuie încercate se numără donerul, care este, în esență, un sandviș cu carne cu sosuri delicioase și salată. Acesta este disponibil pe scară largă în jurul orașului, precum și în locuri asemănătoare cu cele de tip takeaway, ceea ce poate ajuta la menținerea bugetului unui călător la un nivel scăzut. Kebaburile (sau Kebaps) sunt, de asemenea, populare. Această carne suculentă este servită cu o serie de salate răcoritoare și iaurt, care este deosebit de divin cu pâine proaspătă.

CITEȘTE ȘI:
Destinații low-cost: Dortmund, Germania

Pentru vegetarieni, Menemen este un fel de mâncare de legume condimentate cu ouă omletă. Poate fi servit cu pâine caldă sau pur și simplu mâncat cu o lingură. Kumpir sunt, de asemenea, un must-try. Acest cartof delicios este versiunea turcească a „jacket potato” britanic. Cu pielea sa crocantă coaptă și interiorul neted și cu brânză, acesta este servit cu o serie de garnituri precum porumb dulce, murături și salată.

Orice masă poate fi încheiată cu un ceai turcesc aromat, servit în pahare frumoase. Pentru iubitorii de L profundă, cafeaua turcească este, de asemenea, cel mai bine gustată în țara sa de origine. Cafeaua groasă, bogată și minunat de netedă poate fi un mod perfect de a începe sau chiar de a încheia ziua.

Rezumat

Acestea sunt unele dintre cele mai bune lucruri pe care să le vedeți și să le faceți atunci când vizitați Istanbulul și care vă vor oferi o varietate de experiențe de top. Asigurați-vă că adăugați unele dintre sugestiile noastre la itinerariul dvs. de călătorie atunci când vizitați orașul.

Excursii și activități pentru Istanbul

Bilete de avion către Istanbul

Cazare în Istanbul