Sinonimă cu plantațiile de lămâi și cu stilul de viață dolce vita, Sorrento este cunoscută pentru atmosfera sa languroasă și pentru scena culinară glorioasă. Cele mai bune lucruri de făcut în Sorrento, Italia, cuprind atracții istorice, puncte de interes cultural și savurarea frumuseții naturale a zonei.

Sorrento este situat în Peninsula Sorrentină, în regiunea Campania din sudul Italiei. Are vedere spre Golful Napoli (numit și Golful Napoli). Citiți mai departe pentru sfaturi despre cum să ajungeți în stațiunea balneară și despre atracțiile de top din Sorrento din oraș și din împrejurimi.

Cum să ajungeți la Sorrento

Aeroportul Internațional Napoli (NAP) este cea mai apropiată opțiune pentru a zbura spre Sorrento. Acesta este situat la 50 km de orașul de pe plajă.

Trenuri frecvente fac legătura între Napoli P. Garibaldi și Sorrento, călătoria durând aproximativ 1 oră. Puteți verifica tarifele și orarele online cu Omio sau puteți cumpăra bilete personal la gară. Serviciile sunt operate de Circumvesuviana și Campania Express.

Dacă vă simțiți aventuros și nu aveți prea multe bagaje grele cu dumneavoastră, puteți lua și feribotul de la Napoli la Sorrento. Terminalul feribotului din Napoli se află la o distanță scurtă de gara principală din Napoli și veți ajunge chiar în portul principal din Sorrento.

Este una dintre cele mai bune modalități de a vedea Golful Napoli și, într-o zi senină, impresionantul Munte Vezuviu. Vă puteți rezerva în avans biletul de feribot cu Ferry Hopper aici.

Dacă aveți bagaje grele, probabil că veți dori doar să vă luați o mașină, fie că vă conduceți singur, fie că vă luați un șofer care să vă ducă.

Cum să vă deplasați în Sorrento

Sorrento în sine este foarte ușor de parcurs pe jos, așa că vă puteți deplasa pe jos. Multe dintre activitățile din Sorrento sunt situate în afara orașului și necesită o excursie de o zi. Vă puteți aștepta să vă deplasați folosind un amestec de tren, autobuz, barcă și bicicletă în timpul șederii dumneavoastră. Acest ghid vă va explica opțiunile.

Țineți cont de faptul că Sorrento se întinde pe o serie de dealuri abrupte. Unele locuri de cazare sunt dificil de accesat și necesită o mulțime de pași. Dacă aveți probleme de mobilitate sau călătoriți cu copii mici, ar trebui să acordați atenție locației hotelului ales.

Pe lângă rețeaua de autobuze, care este destul de regulată între port și orașul vechi, există și un lift care vă poate duce sus și jos între cele două zone.

Situat chiar în fața Marameo Beach Club se află liftul care vă poate duce până în orașul vechi fără să vă faceți deloc griji cu privire la deal. Costă 1 € de fiecare dată și în timpul lunilor de vară funcționează până la miezul nopții.

Cel mai bun moment pentru a vizita Sorrento

Sorrento este extrem de popular, iar orașul se umple în lunile de vârf iulie și august. Călătoriți la Sorrento în timpul sezonului de umăr din lunile mai, iunie și septembrie pentru a beneficia de condiții mai liniștite și de condiții meteo superbe.

De asemenea, veți descoperi că lucrurile clasice de făcut în Sorrento, Italia, sunt mai plăcute atunci când vremea este cu câteva grade mai răcoroasă. Temperaturile rareori coboară sub 10 grade Celsius – chiar și iarna.

Cele mai bune 10 lucruri de făcut în Sorrento, Italia

Deci, ce anume să faci în Sorrento? Citiți mai departe pentru o sugestie de atracții și activități într-unul dintre cele mai bune orașe italiene de pe plajă!

1. Orașul vechi

Începeți vizita în Sorrento cu o plimbare prin Orașul Vechi. Această zonă marchează inima turistică și comercială a orașului și este un loc minunat pentru a vă începe călătoria gastronomică.

Luați o lingură de gelato de la Gelateria David și începeți explorarea în Piazza Tasso.

Această piață mare este căptușită cu clădiri de culoarea soarelui și zumzăie de vânzători ambulanți, de clinchete de cești de cafea și de motociclete. Există zeci de cafenele în aer liber, unde vă puteți aclimatiza în orașul stațiune și puteți absorbi atmosfera.

CITEȘTE ȘI:
Top 5 cele mai bune plaje din Zante (Zakynthos)

Pe parcursul șederii, plimbați-vă prin bisericile din jur, cum ar fi Basilica Sant'Antonino, și prin parcurile cu iarbă, cum ar fi Parco di Villa Fiorentino.

Mâncatul în restaurantele din orașul vechi este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Sorrento, Italia. Enjoy the Little Things Bistro este foarte recomandat în ceea ce privește calitatea, valoarea și serviciile.

Încearcă gnocchi alla Sorrentina și ia aminte la ceramica lor superbă făcută manual de sora proprietarului (ceștile de espresso sunt cele mai drăguțe!).

Vedeți locația pe Google.

2. Marina Grande

Marina Grande este un cartier relaxat de pe coastă, cu o atmosferă de sat de pescari. Este mai liniștit decât Orașul Vechi și zona principală a portului și este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Sorrento atunci când ți se face poftă să mănânci fructe de mare proaspete.

Oh, și ai parte de o priveliște impresionantă a Vezuviului peste apă, în timp ce te afli acolo!

O' Puledrone, un restaurant de familie, servește zilnic cu, de cele mai multe ori, un shot de limoncello gratuit. Pentru o experiență practică, puteți rezerva o excursie de pescuit cu ei și apoi puteți lua masa cu captura.

Merită să vizitați Marina Grande în timpul zilei și noaptea pentru a vă face o idee despre cum se schimbă atmosfera. Dar treceți și pe la Marina Piccola, lângă portul principal, pentru o perspectivă diferită.

Vedeți locația pe Google.

3. Villa Comunale di Sorrento

Villa Comunale di Sorrento este mândria și bucuria stațiunii de la malul mării.

Acesta este un parc public format din terase și peluze îngrijite care au vedere spre Golful Napoli. Veți avea o priveliște asupra Muntelui Vezuviu, care clocotește peste golf, și o vedere aeriană a cluburilor de pe plajă care ocupă cheiurile de pe coasta din Sorrento.

La fel ca și în cazul Marina Grande, vă recomandăm să vizitați Villa Comunale di Sorrento în diferite momente ale zilei. În acest fel, puteți observa cum se schimbă lumina și energia. Plimbarea prin parc este unul dintre lucrurile populare pe care le puteți face în Sorrento, Italia, la apus.

Vedeți locația pe Google.

4. Degustare de Limoncello și turul livezilor de lămâi

Sorrento este legendară pentru livezile sale de lămâi care produc limoncello, semnătura sa.

Acest lichior picant este disponibil în tot orașul în sticle inedite, cu opțiunea de a cumpăra limoncello pur sau crema de limoncello. Primul are un conținut de alcool care depășește 30%, în timp ce versiunea cu cremă mai moale are în jur de 17%.

Pe lângă umplerea valizei cu sticle pe care să le luați acasă, una dintre cele mai cool activități din Sorrento este să vizitați o livadă de lămâi. Acestea oferă un răgaz de la căldura arzătoare și înseamnă că puteți degusta un pahar de limoncello făcut în casă!

Există mai multe firme de turism în oraș, dar noi am recomandat să începeți cu Enjoy Bike Sorrento. Experiența lor Backroads & Limoncello: E-Bike Tour include închirierea bicicletei și a căștii de protecție și este o modalitate excelentă de a învăța despre scena locală de lămâi și măsline!

Dacă bicicleta nu este pentru tine, acest tur pe jos include un tur istoric în jurul orașului Sorrento, precum și o vizită atât la o fabrică de limoncello, cât și la un producător local de brânză.

Dacă nu vreți să luați un tur, vă puteți aștepta să vă luați porția de limoncello în numeroasele buticuri și restaurante din oraș.

5. Golful Napoli

Un lucru pe care nu îl veți întâlni în Sorrento este o plajă cu nisip. Deci, ce să faci în Sorrento când temperaturile cresc vertiginos? Deoarece orașul este construit pe o succesiune de stânci abrupte, cel mai aproape de a înota în golf este, de obicei, în cluburile de pe plajă.

Cele ca Bagni Salvatore și Marameo Beach Club sunt două opțiuni convenabile. Acestea sunt situate pe cheiurile de sub Villa Comunale di Sorrento. Cu toate acestea, intrarea generală începe, în general, de la 15 euro de persoană pentru un șezlong și, odată ce adăugați mâncarea și serviciile, nota de plată poate crește ușor.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune locuri de vizitat în Europa în timpul iernii

Dar este locul perfect pentru a vă bucura de arta italiană il dolce far niente, arta de a nu face nimic. Stați la soare, înotați în mare și răcoriți-vă cu un shot rece de limoncello.

Plaja Puolo (Spiaggia di Puolo) este o opțiune la îndemână pentru călătorii cu buget redus. Acest mic golf se află la o scurtă distanță cu mașina în afara orașului și poate fi vizitat gratuit. Luați un prosop și ajungeți devreme pentru a prinde un loc pentru plajă. În caz contrar, puteți închiria șezlonguri, dacă preferați.

Condițiile de înot sunt plăcute, iar plaja este formată din pietre fine și pietriș, mai degrabă decât din pietricele mari.

Vedeți locația pe Google.

6. Museo Correale di Terranova

Sorrento nu se referă exclusiv la aer liber, ci are și o ofertă încântătoare de muzee și galerii de artă.

Museo Correale di Terranova ocupă frumoasa Villa alla Rota din secolul al XVIII-lea. Aceasta a fost cândva reședința de vară a familiei Correale.

Acum, muzeul prezintă descoperiri arheologice din regiune, precum și artă, sculptură, porțelan și nu numai. De asemenea, găzduiește o bibliotecă vastă cu tomuri care acoperă botanica, medicina și lucrări clasice în italiană și engleză.

Colecția se întinde pe patru etaje și puteți digera ceea ce vedeți cu o plimbare prin grădină. Nu uitați să vizitați și terasa Belvedere pentru priveliștile panoramice ale mării.

Puteți achiziționa bilete online sau la fața locului, la muzeu.

Vedeți locația pe Google.

7. Insula Capri

Capri este o insulă situată în Marea Tireniană, în largul Peninsulei Sorrento. Este extrem de luxoasă – cu vile uluitoare, iahturi și restaurante de lux care îi atrag pe cei bogați și faimoși să își petreacă vacanța aici.

Dar, dacă petreceți câteva zile în oraș, o excursie de o zi la Capri este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Sorrento, Italia. Puteți vizita acest lucru cu ușurință ca o excursie independentă, folosind serviciul de feribot.

Feriboturile frecvente pleacă de la Marina Piccola și durează aproximativ 30 de minute pentru a ajunge pe insulă. Puteți cumpăra bilete în port. Odată ajuns în Capri, puteți explora insula pe jos și puteți verifica punctele de belvedere de pe faleză. Giardini di Augusto este o grădină botanică frumoasă, care contrastează cu piața principală plină de viață.

Capri este cunoscută pentru peșterile marine și grotele sale, cum ar fi Grota Albastră, și vă puteți alătura unui tur cu barca pentru a le vizita. Nu este nevoie să vă rezervați un loc în avans – puteți cumpăra bilete în Capri.

În caz contrar, puteți lua în considerare oricând rezervarea unei excursii de o zi de la Sorrento la Capri care include un tur al grotelor. Dacă călătoriți într-un grup sau doriți să vă lăsați pradă unei sume mari, puteți chiar închiria bărci cu pânze private pentru o zi.

8. Muntele Vezuviu

Erupția catastrofală a Muntelui Vezuviu din anul 79 d.Hr. a îngropat orașele din apropiere, Pompei și Herculaneum. Deși rămâne activ, deoarece vulcanul nu a mai erupt din 1944, este considerat sigur pentru a fi vizitat. Puteți lua un autobuz de transfer până atât de sus pe munte și apoi puteți face o drumeție până în vârf.

Luați un tren din Sorrento până la Ercolano Scavi și apoi cumpărați un bilet de autobuz de transfer de la biroul Vesuvio Express din fața gării. Acesta vă va lăsa la Parcheggio Vesuvio, de unde veți face o drumeție de aproximativ 30 de minute până la marginea craterului.

Nu este prea solicitant, dar terenul este oarecum neted și alunecos. Bățurile de drumeție sunt la îndemână dacă se întâmplă să le aveți, în timp ce crema de protecție solară și apa sunt esențiale.

Încercați să evitați să urcați pe Vezuviu în timpul celei mai fierbinți părți a zilei.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune restaurante din Viena

Priveliștile sunt excepționale, iar experiența de a privi în adâncurile conului este de neegalat. Aceasta este una dintre cele mai de neuitat activități de neuitat din Sorrento pentru cei mai aventuroși!

Un sfat important pentru călătorii pasionați de mâncare: Napoli este unul dintre cele mai bune orașe din Italia pentru a mânca. Dacă plănuiți o excursie pentru a merge pe vulcan, acordați-vă timp pentru a vă înfige dinții într-o pizza napoletană după aceea!

9. Pompei și Herculaneum

Pompei și Herculaneum (Ercolano) sunt situri arheologice care conțin rămășițele conservate ale celor două orașe distruse de erupția din anul 79 d.Hr. Vizitarea cel puțin a uneia dintre aceste zone este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Sorrento, Italia. În funcție de nivelul dumneavoastră de interes, le puteți vizita pe amândouă sau doar una.

Pompei este semnificativ mai mare și necesită o vizită mai lungă. Veți vedea reședințe precum Casa Poetului Tragic, Casa Vettii și Vila Misterelor. Cu toate acestea, Herculaneum, mai puțin vizitat, este mai bine conservat, cu reședințe cu două etaje care se află și astăzi intacte.

Este logic să vizitați Pompei, Herculaneum și Vezuviu ca o excursie combinată de o zi din Sorrento. Din punct de vedere tehnic, le puteți înghesui pe toate trei într-o singură zi, dar este nevoie de un start devreme și de absolut niciun moment de zăbovire.

Pe de altă parte, puteți alege să săriți peste vulcan sau să vizitați doar unul dintre siturile arheologice.

Acest lucru va permite un ritm mai agreabil, dar va trebui să vă documentați care dintre cele două situri vă atrage cel mai mult. Pompei este mai cunoscut, dar ambele situri au avantaje și dezavantaje. Deși, într-adevăr, ambele au mult mai multe avantaje decât dezavantaje!

Dar, orice ați face, asigurați-vă că începeți cu Vezuviul înainte ca vremea să devină prea caldă. Ați putea apoi să luați autobuzul spre Pompei și să vă petreceți dimineața târziu/începutul după-amiezii explorând străzile și clădirile înainte de a încheia cu câteva ore la Herculaneum.

Dacă preferați, există diverse excursii care acoperă diferite configurații ale acestor trei obiective turistice. Aranjați-vă turul la fața locului cu furnizorii din Sorrento sau răsfoiți opțiunile cu Get Your Guide.

10. Coasta Amalfi

Deoarece Sorrento este poarta de intrare în Coasta Amalfi, ar trebui să luați în considerare cu siguranță să vă aventurați mai departe pe această pitorească fâșie de coastă. Orașele mici de la malul mării, cu clădiri în culori pastelate, sunt sculptate în fața falezei.

Datorită apropierii sale de oraș (și frumuseții sale, desigur!), Positano este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat în Sorrento.

Puteți petrece o zi aici, cutreierând cafenelele, bisericile și buticurile din oraș. Există o plajă unde puteți vâsli, admira peisajul și închiria caiace.

Le Tese di Positano este un traseu de drumeție care, deși este abrupt, merită cu priveliștile de pe vârf odată ce ajungeți la Chiesa Santa Maria del Castello.

Autobuzele operate de SITA leagă Sorrento de aceste orașe mai mici și pleacă pe tot parcursul zilei din fața gării. Biletele costă câțiva euro și le puteți cumpăra în autobuz.

Un mod alternativ de a explora Coasta Amalfi este prin drumeții pe Calea Zeilor (II Sentiero Degli Dei). Acest traseu de 8 km (5 mile) pe vârf de stâncă este moderat de dificil și necesită un nivel decent de pregătire fizică și încălțăminte adecvată pentru drumeții.

Începeți drumeția în Bomerano (ușor accesibil cu autobuzul) și încheiați-o în Nocello. Acest lucru vă scutește de o urcare dificilă dacă mergeți pe jos în sens invers! Anticipați 3-5 ore pentru această drumeție.

Caută bilete de avion către Napoli

Caută cazare în Sorrento

Activități în Sorrento

Powered by GetYourGuide