Cauți cele mai sigure țări din Africa pentru următoarea vacanță? Ei bine, nu căuta prea mult, pentru că am pregătit o listă solidă de destinații uimitoare (și sigure) pentru bucketlist-ul tău!

Frumusețea sălbatică a peisajelor africane este năucitoare, iar viața sălbatică și natura frumoasă împrăștiate pe întregul continent sunt completate de istoria și cultura acestui continent insolit. Africa este un continent maiestuos, plin de aventuri și istorie.

Din păcate, Africa a fost neglijată ca destinație turistică din cauza zvonurilor privind lipsa locurilor sigure pentru turiști. Aceasta este o percepție incredibil de greșită, deoarece există nenumărate țări sigure în Africa care abia așteaptă să fie explorate.

Botswana

Botswana

Destinația ideală de călătorie pentru cupluri, familii și chiar pentru persoane solo, Botswana este una dintre cele mai sigure țări din Africa. Considerată a avea una dintre cele mai stabile democrații, Botswana nu numai că este incredibil de frumoasă, dar este ușor de călătorit.

Aproape toată lumea vorbește engleza, ceea ce face comunicarea ușoară și convenabilă. Asigurați-vă că veți explora locuri din sălbăticia acestei țări, din Delta Okavango și Parcul Național Chobe.

Un lucru pe care trebuie să îl faci pur și simplu în Botswana este să faci o plimbare „mokoro”, care este o activitate unică de canotaj. O puteți face în Delta Okavango și astfel să vă apropiați de păsări și de alte animale sălbatice.

Aceasta este o activitate tradițională din Botswana, care a devenit o experiență turistică foarte populară. Fabricate tradițional din trunchiuri de copaci, acum, multe mokoro-uri moderne sunt fabricate din fibră de sticlă turnată ca practică a durabilității.

Sfaturi pentru o călătorie sigură

 • Malaria există în Botswana, în special în regiunile nordice. Un consult medical este recomandat cu șase-opt săptămâni înainte de călătoria în Botswana pentru a afla mai multe despre vaccinările recomandate.
 • Evitați conducerea în afara orașelor noaptea, deoarece drumurile tind să fie luminate prost.
 • Condițiile meteo pot fi extreme, așa că asigurați-vă că vă faceți temele pentru climatul din Botswana înainte de a ajunge.

Ghana

Ghana

Nu numai că Ghana este o țară sigură și stabilă de vizitat, dar este, de asemenea, o țară grozavă de vizitat pe tot parcursul anului, cu o climă plăcută și constantă. Considerată bijuteria din Africa de Vest, Ghana se mândrește cu orașe de coastă incredibile, orașe pline de viață și peisaje uluitoare.

Localnicii sunt în mod vizibil primitori și veți observa această ospitalitate prietenoasă cu cât vă veți aventura mai mult în Ghana. Când vă gândiți la Ghana, imaginile cu țesături viu colorate, piețele vibrante și viața sălbatică extinsă sunt doar câteva dintre imaginile care vă pot veni în minte după ce veți petrece ceva timp în Ghana.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune restaurante din Barcelona

Dacă sunteți pasionat de istorie și vă aflați în Ghana, atunci trebuie doar să faceți o vizită la Muzeul Castelului Cape Coast. Anterior unul dintre forturile de sclavi de-a lungul Coastei de Aur Africane, muzeul este iconic pentru Ghana și plin de istorie.

Fortul a fost un punct critic în era comerțului de sclavi și încă mai păstrează amintirea a mii de sclavi care au existat de-a lungul anilor. Deși nu mai există comerțul cu sclavi în Ghana astăzi, vizitarea muzeului este o activitate cu adevărat autentică și vibrantă.

Sfaturi pentru o călătorie sigură

 • Plajele din Ghana sunt frumoase, dar curenții pot fi puternici. Așadar, asigurați-vă când vă aventurați înnot în ocean.
 • Bilharzia este frecventă în multe dintre zonele de apă dulce și lacuri, așa că asigurați-vă că v-ați luat măsurile de precauție necesare.
 • Evitați mersul singur noaptea.

Kenya

Kenya este una dintre cele mai vizitate țări din Africa – și din motive foarte întemeiate. Nu numai că Kenya este iubită ca destinație de safari de top, dar este și una dintre cele mai prietenoase și mai primitoare națiuni. Tradițiile sunt puternice în Kenya, ceea ce face ca experiența culturală în timp ce vizitează țara să fie puternică.

Dacă doriți să simțiți aerul Africii într-o singură experiență, atunci Kenya este varianta perfectă! Cu plaje incredibile, trasee de drumeție deosebite, animale sălbatice diverse și peisaje magnifice, Kenya le are pe toate.

O parte cu adevărat iconică a culturii din Kenya este tribul Masai Mara. Cunoscute pentru dansul lor săritor și bijuteriile incredibile din mărgele, Masai Mara sunt unii dintre cei mai vechi locuitori ai Africii și trebuie pur și simplu să vizitați un locuit de masai.

Kenya

Vizitarea unui sat Masai promite o explozie de culoare, muzică și dans, care sunt parte integrantă a culturii Masai. Planificarea unei călătorii într-un sat Masai este o experiență de-a dreptul autentică atunci când vizitați Kenya.

Sfaturi pentru o călătorie sigură

 • Uneori, mâncarea din Kenya poate fi în dezacord cu stomacul străinilor, așa că asigurați-vă că ați verificat calitatea alimentelor.
 • Kenya este o destinație cu risc ridicat pentru malarie, așa că asigurați-vă că sunteți la curent cu tratamentele de prevenție necesare înainte de a ajunge în Kenya.
CITEȘTE ȘI:
Bali, destinatia perfecta

Malawi

Malawi a cunoscut recent un avânt economic care l-a făcut unul dintre cele mai sigure state din Africa. Cele mai populare zone din Malawi sunt Marea Rift Valley și Lacul Malawi, unde călătorii sunt primiți de prietenia legendară a localnicilor.

Malawi este cunoscut pentru diversitatea peisajelor, fiind astfel visul fiecărui turist.

Probabil cel mai iconic loc din Malawi este Lacul Malawi. Cunoscut drept Marele Lac al Africii, întinderea de apă atinge granițele Malawi, Mozambic și Tanzania. Când vizitați Malawi, o călătorie la lac este un must be.

Malawi

Țărmurile lacului sunt perfecte pentru o zi relaxată pe nisip și înot în apele limpezi. Lacul Malawi este locul ideal pentru a descoperi viața subacvatică practicând snorkeling, scufundări și caiac.

Sfaturi pentru o călătorie sigură

Drumurile din Malawi pot fi haotice, așa că nu uitați să conduceți cu atenție și să fiți precauți atunci când utilizați transportul în comun.

Maroc

Marocul pare a fi un refugiu sigur printre turbulențele care au lovit câteva dintre țările din Africa de Nord. Destinația deșertică te învăluie în cultură colorată, plină de meșteșuguri deosebite. Dacă puteți rezista la temperaturi ridicate și barierei lingvistică, atunci nu există niciun motiv pentru care Marocul să nu se afle în topul listei dvs. de dorințe.

De la orașul roșul Marrakechului până la albastrul Chefchaouenului, paradisul litoralului din Agadir și priveliștile din Munții Atlas, Marocul este visul fiecărui călător capricios.

Maroc

Marocul este cunoscut pentru orașele sale pline de viață, tapițeria colorată și bucătăria gustoasă, dar este, de asemenea, foarte cunoscut pentru magnificele sale deșerturi. Un tur în deșertul Merzouga este o necesitate absolută dacă vizitați Marocul.

Bucurați-vă de o plimbare cu cămile pe dealurile rulante de nisip, admirați un apus de soare incredibil și lânceziți în corturi beduine sub stele. În funcție de cine alegeți să vă ghideze, alte activități distractive, precum ciclismul în patru și ciclismul de sandboard pot fi o opțiune de petrecere a timpului.

Sfaturi pentru o călătorie sigură

 • În timp ce criminalitatea violentă este foarte rară în Maroc, există destul de multe infracțiuni mărunte. Trucul este să rămâneți vigilenți pentru a evita hoții de buzunare și pentru a depista la timp potențialele escrocherii.
 • Marocul este un stat musulman și destul de conservator. Aveți grijă să vă îmbrăcați conservator pentru a le respecta cultura, mai ales dacă sunteți femeie.
 • Nu vă fie frică să negociați prețurile. Angajarea și negocierea sunt modalitățile prin care localnicii își fac afaceri.
CITEȘTE ȘI:
Mallorca, o destinație plină de contraste

Mozambic

Imaginați-vă întinderi lungi de plaje paradisiace, valuri de primă clasă pentru surfing și o autenticitate spre deosebire de oricare alte imagini autentice iar asta înseamnă Mozambic. Pe coasta de sud-est a Africii, Mozambic este o țară africană care vorbește portugheză.

De la metropola plină de viață a Maputo până la plajele idilice din Tofo, există nesfârșite modalități de a te bucura de natură! În timp ce Mozambicul este considerat unul dintre cele mai sigure locuri de vizitat în Africa, există câteva lucruri de care trebuie să știți cum ar fi corupția funcționarilor și existența Malariei (care poate fi prevenită cu medicamente).

Coasta Mozambicului este locul de explorat pentru toate nivelurile de aventură. Cu 2500 de mile de coastă, oceanul oferă o abundență de activități. Când vizitați Mozambicul, asigurați-vă că alegeți cel puțin o activitate pe apă la alegere. Recomandarea de top este să înotați cu delfinii.

Ponto do Ouro din Mozambicul de Sud este poate unul dintre cele mai populare locuri pentru a înota cu delfini și a te bucura de o experiență magică. Diferitele facilități care ghidează aceste experiențe interactive au în vedere mediul înconjurător și desfășoară activitatea cu grijă pentru starea de bine a delfinilor.

Mozambic

Sfaturi pentru o călătorie sigură

Pentru siguranță optimă, nu vă plimbați noaptea, mai ales dacă sunteți singuri.

Autoritățile pot fi corupte și încearcă să stoarcă bani din tine. Asigurați-vă că aveți toate documentele în regulă.

Mozambicul este o zonă afectată de malarie și este recomandat să luați medicamente de prevenție înainte de a ajunge.

Tanzania

Tanzania este cunoscută pentru mai multe caracteristici iconice, printre care aceea că este un Mecca Safari și căminul Câmpiilor Serengeti. Pe lângă pustietatea vastă, locurile culturale din Tanzania sunt multe și așteaptă să fie explorate.

Tanzania

În Tanzania se află de asemenea  Kilimanjaro, cel mai înalt vârf din Africa. În timp ce Tanzania este considerată unul dintre locurile relativ sigure din Africa pentru a călători, trebuie luate în considerare precauții normale – cum ar fi evitarea zonelor izolate.

Probabil cea mai iconică atracție din Tanzania este Câmpia Serengeti. O călătorie în Câmpia Serengeti oferă călătorilor posibilitatea de a asista la marea migrație și de a te bucura de experiența unui safari.

Alte atracții, cum ar fi Ngorongoro Crater, Serengeti promit experiențe de neuitat.

Sfaturi pentru o călătorie sigură

 • Evitați zonele izolate, în special noaptea.
 • Luați numai taxiurile care sunt goale și de la companiile de taxi oficiale.