Situat în poalele fascinanților Alpi, sprijinit pe malul lacului Geneva, Montreux a atras mulți vizitatori de top de-a lungul istoriei. Nu este de mirare că acesta este locul în care Charlie Chaplin a decis să-și petreacă 25 de ani din viață, Queen a creat aici câteva dintre cele mai vândute albume ale lor, iar Lord Byron a creat o poezie despre acest loc. Iată o listă de lucruri de top ce pot fi făcute în Montreux, precum și câteva sfaturi de călătorie.

Dacă sunteți deja nerăbdători să vizitați, dar nu știți ce moment să alegeți, de reținut este că în Montreux clima este destul de plăcută. Acest lucru îl face o destinație bună pentru aproape orice sezon. Cu toate acestea, primăvara pare a fi cel mai frumos anotimp existent, pentru că totul devine acoperit de flori și să fim sinceri – totul este mai frumos când există flori peste tot.

Cele mai bune lucruri de făcut în Montreux, Elveția

Vizitați Castelul Chillon

Castelul Chillon este unul dintre cele mai vizitate locuri din Elveția. Cetatea datează din secolul al XIII-lea și a fost construită pe o mică insulă stâncoasă din lac, oferind atât o protecție naturală, cât și o poziție strategică.

Castelul Chillon

Chiar dacă castelul este frumos în exterior, recomandăm cu siguranță și un tur în interior. Un tur în interior poate să dureze în jur de 1,5 ore dacă vrei să vezi toate încăperile și să faci poze în toate locurile frumoase (care sunt destul de multe). Asigurați-vă că nu pierdeți ultima oprire, care este în cel mai înalt turn al castelului. Panorama de acolo este uluitoare, iar câteva fotografii sunt recomandate!

CITEȘTE ȘI:
Cele mai sigure țări din Africa!

Queen – The Studio Experience

Când vorbim despre locuri de vizitat în Montreux, nu putem să uităm de studiourile Queen Mountain. Legendara trupă Queen s-a îndrăgostit de liniștea și frumusețea Montreux atât de mult încât au cumpărat un studio aici. Șapte dintre albumele lor, inclusiv ultimul „Made in Heaven” au fost înregistrate în acest studio, care se află în prezent într-un cazinou.

Studiourile Queen Mountain

În prezent, studioul oferă vizitatorilor săi o adevărată experiență „Queen” în mod gratuit. Puteți vedea unele costume de scenă ale lui Freddie Mercury, versuri scrise de mână, casete vechi și multe altele. Sala de control a fost lăsată aproape neschimbată de la vremea respectivă și a fost transformată într-o experiență interactivă pentru ca fiecare vizitator să încerce o vocaliză.

Vizitați statuia lui Freddie Mercury

O statuie impresionantă a lui Freddie Mercury stă pe malul apei din 1996, servind ca amintire a prezenței solistului în Montreux. S-a îndrăgostit de acest loc și a petrecut adesea timp prețios aici. Este fascinant faptul că fanii vin în continuare și pun flori în fața monumentului în fiecare zi.

Faceți o plimbare de-a lungul lacului

Un lucru despre care veți citi în toate ghidurile despre Montreux este superba linie a țărmului. Promenada de treizeci de kilometri a lacului din Montreux este un paradis absolut pentru plimbări de seară, jogingul de dimineață sau orice îți dorește inima. Cu o priveliște montană superbă, aranjamente florale superbe și sculpturi interesante, îndrăznim să spunem că aceasta este una dintre cele mai bune promenade dintre cele care există.

Un traseu ideal ar fi:

Începeți plimbarea din centrul Montreux până la Villeneuve, care trebuie să dureze aproximativ 1 oră și 15 minute. Pe parcurs veți putea să vă bucurați de Castelul Chillon și de lanțul montan Dents du Midi. La sfârșitul plimbării, puteți merge să înotați pe plaja din Villeneuve sau să continuați să explorați acest mic oraș.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune cartiere pentru a trăi în Valencia

Faceți o drumeție pe Gorges du Chauderon

O rută perfectă de drumeție, care pornește la doar câteva minute distanță de Orașul Vechi, te conduce spre Glion – un sat cu vedere la Montreux și este o experință care merită încercată fără doar și poate. Ruta oferă o experiență incredibil de pitorească și durează aproximativ 2 ore pentru a ajunge în Glion.

Gorges du Chauderon

Gorges du Chauderon este considerată o excursie perfectă în lunile călduroase, dar nu o încercați în timpul iernii, deoarece poate fi destul de periculoasă.

Vizitați Palatul Montreux

Situat aproape de țărm, Palatul Montreux are vedere la lacul Geneva și la frumoasele creste ale Alpilor. Această clădire găzduiește unul dintre cele mai prestigioase hoteluri din toată Elveția, ceea ce nu este o surpriză.

Palatul Montreux

Acest hotel de 5 stele a găzduit mulți oaspeți celebri, printre care Freddie Mercury, Richard Strauss, Michael Jackson și alții.

Experimentați o croazieră pe lacul Leman

Croazierele sunt disponibile tot anul. CGN „Compagnie Generale de Navigație” organizează excursii de două ore, care vă arată cele mai frumoase locuri din Riviera Elveției.

Faceți o călătorie cu trenul cu ciocolată

Dacă sunteți în căutarea unei excursii de o zi relaxantă și plină savoare la propriu, trenul cu ciocolată este locul perfect. Trenul cu ciocolată circulă între Montreux, fabrica de ciocolată Cailler-Nestlé de la Broc și este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut atunci când ești în Elveția. Aceasta este o excursie de primă clasă, care te duce într-o plimbare uluitoare cu trenul în mediul rural.

Vizitați muzeul Mondial al lui Chaplin

O vizită la muzeul Chaplin ar trebui să fie cu siguranță pe itinerarul Montreux. Lumea lui Chaplin este situată în apropiere de Vevey, unde Chaplin și-a petrecut ultimii 24 de ani din viață alături de familie. Muzeul vă duce într-o călătorie în timp, combinând clipuri de film, afișaje interactive, precum și figuri de ceară ale lui Chaplin însuși și ale apropiaților și familiei sale. Nu numai că este extrem de apreciat de aproape toți cei care îl vizitează, dar Lumea lui Chaplin a fost, de asemenea, nominalizată la Cel mai bun muzeu din Europa de către European Museum Academy în 2018.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai căutate destinații de vacanță pentru anul 2020

Faceți o vizită la Muzeul Nest

Acest muzeu distractiv și interactiv oferă o perspectivă asupra originilor Nestle ca și companie. Este o ocazie excelentă pentru a afla cum au apărut anumite inovații, cum ar fi Nescafe și ciocolata cu lapte.

Vizitați podgoria Lavaux

Nu în ultimul rând, luați în considerare adăugarea podgoriilor Lavaux pe lista voastră de lucruri de făcut în Montreux. Situate în regiunea UNESCO Lavaux, podgoriile terasate ocupă aproximativ 800 de hectare, ceea ce le face cea mai mare zonă viticolă din Elveția. Locul este incredibil de pitoresc, primitor și frumos. Este perfect pentru o plimbare la apusul soarelui, în timp ce vă bucurați de niște vinuri delicioase elvețiene pe parcurs.

Prețuri bilete de avion către Geneva

Cazări Montreux

Activități