Nu-ți place frigul dar iubești Europa? Sunt suficiente locuri în care soarele îți surâde tot anul cu intensitate diferită, e adevărat, dar fără întrerupere.

Hai să vedem unde poți să găsești mereu o rază de soare în orice anotimp și atenție, ne referim acum doar la bătrânul continent.

Valletta, Malta

A small boat in a harbor

Description automatically generated

Pe locul 1 se află Valletta, capitala micii țări insulare Malta. Cu o medie de 2957 de ore de soare pe an, Valletta nu este doar o alegere excelentă pentru călătorii care caută soare. Fondat în 1565 ca refugiu pentru soldații care se întorc din cruciade, orașul este plin de istorie și protejat de zidurile cetății fortificate. Arhitectura barocă este expusă pe tot parcursul, în special la Catedrala Sf. Ioan din secolul al XVI-lea, care adăpostește un tablou Caravaggio. Deschiderea la Mediterană, restaurantele cu mâncare fină și o serie de muzee adaugă un plus de atractivitate orașului.

Prețuri bilete de avion către Valletta

Cazări Valletta

Booking.com

Marsilia, Franța

A boat is docked next to a body of water

Description automatically generated

Situat la două ore de mers cu mașina la vest de Saint-Tropez, Marsilia este un oraș port de-a lungul Mării Mediterane din sudul Franței. Este al doilea oraș ca mărime din Franța, după Paris și a fost Capitala Europeană a Culturii în 2013. Portul plin de bărci este cu siguranță inima orașului, dar siturile sale istorice precum Basilique Notre Dame de la Garde, superbul parc nașional și întinderile de plajă merită vizitate. Urcă-te neapărat în Big Wheel Marseille (ferris wheel) în zona Portului Vechi pentru priveliști minunate.

Prețuri bilete de avion către Marsilia

Cazări Marsilia

Booking.com

Lisabona, Portugalia

A yellow bus driving down a city street

Description automatically generated

Capitală fermecătoare și istorică a Portugaliei, Lisabona este al treilea cel mai însorit loc din Europa. Este construit pe șapte dealuri, ceea ce vă poate face dificilă cuprinderea ei dintr-o privire, dar priveliștile cu acoperișurile cu țiglă roșie și sunt fermecătoare. Clădirile colorate, străzile pietruite, arhitectura istorică și tramvaiele galbene sunt uimitoare din punct de vedere vizual, iar o multitudine de muzee, locuri excelente pentru cumpărături și o atmosferă plină de viață face ca turiștii să nu ducă lipsa de activități noi. De asemenea, este adesea privit ca unul dintre cele mai animate locuri de viață de noapte, cu o prezență vizibilă a LGBT.

CITEȘTE ȘI:
Ghidul locurilor cu mâncare ieftină în Roma

Prețuri bilete de avion către Lisabona

Cazări Lisabona

Booking.com

Atena, Grecia

A large stone building

Description automatically generated

Unul dintre cele mai vechi orașe din lume, Atena este pătruns în istorie – incluzând ruinele iconice Acropole, Partenon și Biblioteca lui Hadrian. De asemenea, Atena are în medie, 2771 ore de soare anual. Arhitectura excepțională și muzeele fac din Atena să fie obligatoriu de vizitat pentru mulți turiști, cu o viața de noapte zbuciumată, piața de vechituri Monastiraki și bucătăria savuroasă. Deși orașul și țara au fost afectate puternic de criza economică, iar poluarea și turiștii sunt dezavantaje, rămâne totuși o destinație populară.  Insulele grecești Santorini și Mykonos au, de asemenea, mult soare și merită adăugate itinerar.

Prețuri bilete de avion către Atena

Cazări Atena

Booking.com

Madrid, Spania

A group of people in front of a building

Description automatically generated

Situată în centrul Spaniei, capitala Madridului se revarsă cu un amestec de atracții istorice și moderne. Muzeele de talie mondială precum Prado și Reina Sofia, parcuri pline de verdeață, arhitectură izbitoare și piețe în aer liber care vând antichități și alte bunuri sunt doar câteva dintre punctele de interes captivante de aici. Fanii fotbalului vor dori probabil să adauge o vizită la stadionul Santiago Bernabeu, stadionul echipei Real Madrid, în timp ce mâncărurile pot să răspundă oricărei exigențe, de la mâncarea stradală ieftină, la tapasuri și până la fine dining în restaurante cu stele Michelin. Viața de noapte este excepțională, iar serile sunt adesea încântătoare cu celebrul churros și ciocolată de la Chocolateria San Gines.

Prețuri bilete de avion către Madrid

Cazări Madrid

Booking.com

Monaco

A large body of water with a city in the background

Description automatically generated

Micul oraș-stat Monaco se află în apropierea graniței cu Franța și Italia pe Riviera Franceză. Cunoscut pentru bogăție, turiștii se pot aștepta să vadă un port plin de yachturi, opulentul Palat al Prințului din Monaco (reședința regală oficială) și oameni îmbrăcați de la case de modă celebre la renumitul cazinou Monte Carlo. Prestigiosul Grand Prix de la Monaco are loc aici, iar vizitatorii își pot petrece zilele explorând plaja, sala de operă, grădina japoneză și centrul comercial Le Metropole.

CITEȘTE ȘI:
O zi în Bruxelles: Itinerarul unei zile în Bruxelles

Prețuri bilete de avion către Monaco (Nisa)

Cazări Monaco (Monte Carlo)

Booking.com

Barcelona, Spania

A group of tall buildings

Description automatically generated

Orașul de pe malul mării, Barcelona, este cunoscut pentru arhitectura uimitoare, gotică și modernistă (Catedrala din Barcelona și Casa Batlló, de exemplu, Gaudí), bucătăria delicioasă, viață de noapte vibrantă și o plajă plină de viață. Adesea considerat cel mai cosmopolit oraș al Spaniei, este foarte probabil să ajungem să adoram această destinație zumzăitoare. Vremea plăcută pe tot parcursul anului înseamnă că mulțimile sunt greu de evitat, dar zonele verzi liniștite oferă un răgaz de la agitația străzilor.

Caută zboruri către Barcelona

Caută cazare în Barcelona