Luna aprilie e luna perfectă pentru un test de vacanță, iar cele mai frumoase orașe pentru o escapada în luna aprilie sunt pregătite să te încânte. Hai să testăm împreună câteva variante de vacanță așa, ca un preambul al celei de vară.

De data asta mergem doar pe variante europene, ca sa nu vânturăm virușii de pe un continent pe altul.

Sevilla, Spania

Acest oraș este frumos, maiestuos și atemporal și, prin urmare, perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă vă permiteți luxul de-a alege, alegeți să mergeți în Sevilla în luna aprilie. Procesiunile sunt fascinante. Este ca și cum întregul oraș devine o producție scenică și poți să te plimbi printre actori! Vorbind despre o producție de film, fanii Game of Thrones pot vizita situl House Martell.

Spain, Spain Square, Espana, Sevilla

Atenție însă, dacă vreți să ajungeți undeva în oraș (farmacie, de exemplu), puteți găsi multe străzi blocate de procesiuni. Practic, orașul se oprește și sărbătoarea începe într-un mod vibrant, în tot orașul! De asemenea, ești foarte aproape de frumosul oraș Granada și de parcul național Sierra Nevada, dacă cumva ai văzut tot ce era de văzut și făcut în Sevilla.

Prețuri bilete de avion către Sevilla

Cazări Sevilla

Booking.com

Antalya, Turcia

În timp ce Istanbulul este o altă opțiune excelentă pentru o escapadă turcească, Antalya câștigă în această perioadă a anului la temperatură. Situată în sudul Turciei, „coasta turcoazului”, Antalya se bucură de maxime de 21 ℃ în aprilie, comparativ cu maximele ușor incomode de vară de 33 ℃. Deși este numit „oraș-stațiune”, Antalya oferă mult mai mult decât o simplă vacanță la plajă.

CITEȘTE ȘI:
Ce să faci o săptămână în Antalya, Turcia
Kaputas, Antalya, Beach, Turkey

Antalya a fost cândva un mare port roman. Poarta lui Hadrian (130 d.Hr.) și Turnul Hıdırlık (secolul II d.Hr.) constituie un testament al acestui fapt. Un astfel de loc idilic, de la plaja Konyaalti până la cascadele Düden și opțiuni de cazare uimitoare fac o astfel de escapadă o amintire superbă!

Prețuri bilete de avion către Antalya

Cazări Antalya

Booking.com

Praga, Cehia

Nu există nicăieri un loc mai frumos decât Praga iarna. Piața Orașului Vechi este uimitoare în nuanța sa albă, înzăpezită, în preajma bisericii Sf. Nicolae. În echilibru, totuși, aprilie este o lună perfectă pentru o escapadă la Praga.  

Prague, Bridge, City, Architecture

Explorați orașul, vizitați Zidul Lennon, Turnul Prafului de pușcă, Castelul Praga și podul Charles; sau mergeți într-o excursie istorică de o zi la un lagăr de concentrare din timpul celui de-al doilea război mondial (Terezín). Faceți toate acestea în luna aprilie, o lună perfectă pentru o escapadă în Praga.

Prețuri bilete de avion către Praga

Cazări Praga

Booking.com

Lisabona, Portugalia

Lisabona, capitala Portugaliei, este o destinație turistică populară tot timpul anului. Situat pe coastă, având ocazia să admiri panorama orașului din numeroase unghiuri și, desigur, să mănânci pe săturate fructe de mare excelente.

Lisbon, Timeout, Food, Hall, Market

Dă o raită pe dealurile din împrejurimi și privește în jos spre Rio Tejo, cupolele Catedralei și restul peisajului gotic din Lisabona. Plimbați-vă pe străzile cartierului Alfama și trageți-vă sufletul la Mănăstirea Jerónimilor. Faceți toate acestea fără în luna aprilie când nu este foarte aglomerat și cu o adiere caldă de primăvară care să vă mângâie ușor pe umeri.

Prețuri bilete de avion către Lisabona

Cazări Lisabona

Booking.com

Valletta, Malta

Valletta a fost înființată în urmă cu 500 de ani de cavalerii Sf. Ioan. În secolul al XX-lea, orașul ținea piept invaziei germane. Cel mai recent, Valletta a fost încununată Capitala Europeană a Culturii (în 2018).

CITEȘTE ȘI:
Ce să faci 3 zile în Mykonos
Malta, Architecture, Outside, Water

Acest oraș are o istorie fascinantă, dar este greu de ignorat imaginea generală unică a acestui oraș de care te îndrăgostești pe loc! Valletta este fascinant și mereu surprinzător cu nenumărate locuri de explorat.

Prețuri bilete de avion către Valletta

Cazări Valletta

Booking.com