Când planificăm o vacanță întotdeauna ne gândim ce suveniruri să luăm celor dragi și bineînțeles ce să ne cumpărăm pentru noi. În ultimii ani acest curent de vacanță de shopping a luat amploare, agențiile de turism creând pachete de vacanță pentru astfel de destinații.

În Paris, capitala modei, există Avenue Montaigne. Este situată între faimosul bulevard Champs Elysees și cea mai elegantă stradă din Paris, Bulevardul George V. Te așteaptă aici un adevărat paradis al modei, magazine de lux, și colecții ale creatorilor de modă Emmanuel Ungara, Dior, Chanel, Luis Vuiton și mulți alții, toate adăpostite de frumoasele și cochetele clădiri ce au o arhitectură deosebită. O altă stradă pentru fashioniste este Rue du Faub ce duce în Place Vendome, zona unde și-a deschis primul magazin Coco Chanel.

Avinguda Diagonal este o faimoasă stradă din Barcelona. Aici își deschid porțile celebre case de modă, magazine de bijuterii și galerii de artă. Strada Diagonal face parte din zona de shopping de lux, ca și Via Augusta, Passeig de Garcia, Carrer de Tuset și Avinguda Pau Casals. Aceste străzi micuțe și cochete sunt bordate de clădiri cu arhitectură gotică și modernă și cafenele elegante în care se servesc celebrele sangria și tapas.

Milano este alt oraș dedicat modei. În centru orașului se găsesc cele mai elegante magazine și cafenele. Acestea se găsesc pe Via Monte Napoleone, Via della Spiga și Galleria Vittoria Emanuel. Colecțiile celebrilor designeri de modă sunt la mare căutare, iar printre acestea există și magazine mai accesibile cum ar fi mall-ul La Rinascente, resturantul 9 Peck și magazinul cu vinuri alese Provera.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune cafenele din Londra

Bond Street din Londra găzduiește cele mai scumpe magazine din oraș. De la parfumuri renumite la artă și antichități, vei găsi aici de toate. Casele de pe această stradă au aparținut de mult politicienilor, scriitorilor, muzicienilor și pictorilor, ce le-au donat, transformându-se în aceste mazagine de lux, printre care amintim nume sonore ca Asprey, Agnew, Sotheby's, Philips și multe altele.

Capitala Elveției, Zurich are și ea un loc în topul destinațiilor de shopping în Europa. Strasa Bahnhofstrasse are o lungime de 1,4 km, este în centrul orașului și adăpostește magazine de lux cochete și prietenoase. Prețurile practicate aici sunt mai ieftine decât în Paris sau Milano, iar printre magazinele de designeri renumiți se găsesc și magazine ce vând cunoscutele ceasuri elvețiene.