Israel, cu câteva luni în urmă, o forță mondială în turism, acum în colaps din cauza efectelor negative ale răspândirii coronavirusului.

Multe surse din sectorul turismului au anticipat că Israel va avea un record de cinci milioane de turiști în 2020, dar focarul de coronavirus a schimbat complet așteptările. Acum, industria turistică a Israelului, care are în plan să accepte inclusiv războaie, nu a fost și nu va fi pregătită să lupte cu pandemiile.

„Totul se destramă. În afară de a lua antidepresive, nu este nimic de făcut „, a spus o sursă din sector.

Surse din sectorul turistic israelian înțeleg că Israelul nu face excepție de la noua prognoză pentru turismul global, care va avea un impact crucial în acest an.

„Dacă Franța observă o scădere de 30%, atunci ce zici de noi?” spune șeful biroului director general al Ministerului Turismului, Dikla Cohen-Sheinfeld. „Dacă se dovedește că acesta este doar un eveniment de trei luni și se poate salva vara, acesta este un lucru destul de bun, dar dacă continuă, este cu totul altă chestiune și nu este clar cum se va descurca Israelul în acest caz”, a spus ea, adăugând că Ministerul Turismului spune permanent contactelor peste hotare că Israelul nu a avut încă un focar și că totul funcționează ca de obicei.

În acest moment, nimeni nu este dispus să evalueze măsura în care industria turistică a Israelului va fi afectată pe parcursul anului. Este probabil ca industria să fie foarte afectată dacă apare un focar de coronavirus aici.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase plaje din Mallorca