Noi iți recomandăm orașe pe care să le vizitezi în 2020 din experiența noastră, și ți le prezentăm exact așa cum le-am perceput noi când am fost acolo. Preferințele pot fi diferite dar frumusețea unor orașe, oricine ar încerca s-o descrie, tot persistă și tot iese în evidență!

Veneția, Italia

Mulți oameni nu adoră Veneția, dar noi credem că se întâmplă pentru că nu au petrecut niciodată suficient timp acolo. Am petrecut șase zile explorând Veneția și ne-am pierdut pe aleile cele mai mici ale acestui oraș fabulos.

Am făcut excursii îndelungi cu gondolele pe canale iar asta ne-a creat o experiență greu de egalat. Dincolo de imaginile unice pe care le poți descoperi în Veneția poți descoperi liniștea teraselor de tip bistrou în timp ce savurezi un cocktail și nu uiți de spectacolul lumii.

Budapesta, Ungaria

Budapesta este probabil unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa care se află pe apă. Capitala Ungariei este privilegiată de natură, aceasta desfășurându-se de o parte si de alta a Dunării, care împarte orașul în doua părți inegale: Buda și Pesta. Buda se desfășoară pe dealuri și vai iar Pesta se întinde pe șesul de lângă fluviu. Privind Budapesta de pa malul Dunării simți că ți se taie respirația. Iar când ajungi la Bastionul Pescarilor sau la Citadela abia atunci vei simți cu adevărat unicitatea acestui oraș.

Când se aprind luminile seara, în Budapesta, o experiență pe care nu vei putea s-o uiți este o croazieră pe Dunăre.

Barcelona, Spania

Deși am vizitat Barcelona de nenumărate ori, de fiecare dată ne-am reîndrăgostit de ea și am redescoperit-o mai fascinantă. La început toate operele lui Gaudi ni s-au părut destul de greu de înțeles, dar acum, pe măsură ce ne-am tot reîntors în Barcelona și am revizitat operele lui Gaudi, ne-am îndrăgostit și de acestea, de arhitectura inovativă și plină de culoare pe care nu o poți regăsi nicăieri în această lume. Străzi vibrante, pline de viață, cafenele specifice, parcuri imense, totul este plin de viață și ori de câte ori vizitezi Barcelona, simți că nu te saturi de ea.

CITEȘTE ȘI:
Mâncăruri ieftine în Copenhaga pentru Backpackers

Copenhaga, Danemarca

Cu grădinile Tivoli, Nyhavn, Mica Sirenă și traseu nesfârșit de canale, Copenhaga merită cu siguranță să fie numit unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa.

O plimbare prin Copenhaga este identica cu o plimbare printr-un basm, doar că basmul ți-l alegi tu.

Roma, Italia

Roma nu este doar despre pizza, spaghetti, Colosseum sau Fontana di Trevi, Roma este o nebunie pe care poți s-o trăiești de un infinit de ori și nu te saturi. Roma înseamnă străzi cu un parfum de demult, oameni care vorbesc o limbă care parcă îți cântă, puzderie de scuteriști pe care adori să-i vezi în toate direcțiile, străzi pline de lux, muzee, un espresso care doar acolo există, un tiramisu care nicăieri nu e mai delicios și un vibrato pe care îl simți în coșul pieptului și care te îmbată pur și simplu. Vrei să faci o sumedenie de poze pentru Instagram? Ei bine, în Roma ai un număr de locuri unde sa faci fotografii, ceva mai mare decât o sumedenie. J

Praga, Cehia

Praga e fostă capitală de imperiu, iar asta o vezi și o simți oriunde ai merge în Praga. Împăratul Rudolf al II-lea urcat pe tron în 1576 a mutat capitala Imperiului Habsburgic de la Viena la Praga. Praga e plină de străduțe înguste, pitorești, pline de cafenele și restaurante unde poți servi feluri tradiționale cehești pe care vi le recomandăm din toată inima.

Praga mai este denumit „Oraşul magic”, ” Oraşul de aur”, ” Oraşul celor 100 de turle” sau „Parisul estului”. Praga este situată pe cinci dealuri, de-o parte şi de alta a râului Vltava și categoric este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune restaurante din Barcelona

Sevilla, Spania

Am poposit în Sevilia într-o călătorie mai lungă prin Spania acum câțiva ani.

Ceea ce ne place în ceea ce privește orașele europene este modul în care acestea nu schimbă părțile istorice ale orașelor ba le conservă. Dacă le-ați vizitat cu ani în urmă, veți constata cu plăcută surprindere că astăzi sunt neschimbate, iar asta te atrage ca un magnet.

Sevilla este unul dintre cele mai vibrante orașe din Europa și unul dintre cele mai reprezentative pentru Spania, e ca un vin bun, vechi, cu note fructate de care nu te saturi, te îmbeți continuu și nu te poți opri.

Porto, Portugalia

Arhitectura medievală a orașului Porto este superbă și încântătoare. Făcând o plimbare cu tramvaiul prin oraș ai sentimentul că te întorci în timp. În general, în foarte multe orașe din Portugalia și Lisabona nu face excepție, sunt păstrate mijloacele de transport în comun vintage care sunt un adevărat magnet pentru turiști.

Făcând o plimbare pe malul apei te poți bucura de o seară romantică iar pentru vederi panoramice poți încerca o plimbare cu funicularul.