Unde mâncăm ieftin în Roma?

Una dintre cele mai importante destinații din Europa, Roma poate fi o provocare pentru cei care călătoresc cu buget redus, iar acest lucru este cu siguranță evident atunci când sunteți în căutarea unei mese decente. Având în vedere restaurantele din centrul istoric, poate fi dificil să găsiți o varianta bună dar ieftină. Iată câteva locuri de mâncare în Roma, unde veți mânca bine și nu veți cheltui o avere.

Pinsere

Probabil că ați auzit de pizza, dar despre Pinsa știți ceva? Este un tip antic de pizza care are formă ovală și cu toppinguri deasupra. Unul dintre cele mai bune locuri pentru a încerca pinsa este la Pinsere, unde vei fi răsfățat pentru orice alegere. Dintr-o pinsa simplă care costă 3 € până la topping-uri mai grozave de pere, gorgonzola, nuci și miere (costă 4 €), acesta este locul perfect pentru a manca ceva rapid la prânz.

Spaghetti, Spaghetti Carbonara, Cabonara, Pasta

De asemenea, găsiți aici și câteva selecții limitate de paste și salată de orez. Locul este mic și în principal pentru ca oamenii să poată lua pachet mâncarea, dar există niște scaune de bar și o masă de bar pentru a vă bucura pinsa acolo.

Pizza, Food, Fast Food, Muzarella, Italian Food

Situat aproape de gara principală, Termini, se află la aproximativ 12-15 minute de mers pe jos. În mod alternativ, puteți lua Metro A până la stația Repubblica sau Barberini.  

Adresa: Via Flavia 98

Program: de luni până vineri, între 8.00 și 16.00

Forno Campo de’ Fiori

Situat așa cum sugerează numele său în Campo de ‘Fiori, este renumit pentru pizza bianca (pizza simplă fără topping), care este delicioasă, așa cum este sau poate fi umplut ca un sandwich cu carne, legume sau brânză. Aici se vinde pizza, inclusiv pizza bianca și pizza rossa (doar cu sos de roșii).

CITEȘTE ȘI:
10 locuri minunate de vizitat în Irlanda
Pizza, Pizza Bianca, Gourmet, Rustic

Oricât de mare ar fi, nu ar trebui să vă coste mai mult de 6 €. Locul este popular atât printre localnici, cât și printre turiști, așa că așteptați-vă să fie aglomerat la ora prânzului.

Adresa: Campo de Fiori 22

Program: 7.30 – 14.30 și 16.45 – 20.00

Închis duminică (Notă: în iulie și august, este și sâmbătă după-amiază închis)

La Renella

Dacă doriți pizza pentru cină, dar ajungeți la Forno Campo de ‘Fiori prea târziu, nu vă întristați. Bucurați-vă de o plimbare frumoasă până în Trastevere, unde veți găsi La Renella, o alternativă excelentă. Vei găsi acolo o gamă largă de topping-uri și te vei afla în fața unei provocări dacă trebuie să te decizi doar la o felie! Preț mediu 5 €.

Adresa: Via del Moro 15, Trastevere

Program: 11.00 – 23.00

Pastificio

Te-ai săturat de panini și pizza? Atunci, du-te la Pastificio pentru niște feluri de mâncare proaspăt preparate pentru mai puțin de 5 €. Nu este nimic fantezist în acest loc, în ciuda faptului că se află în apropierea Piazza di Spagna. Pastificio vinde paste uscate, dar la prânz oferă una dintre cele mai bune oferte din oraș.

Noodles, Egg, Pasta, Eat, Cool, Traditional, Italian

Pentru 4 € trebuie să alegeți între două feluri de mâncare și include o apă și vinul de casă. Pastele vor fi servite pe o farfurie de plastic și așteptați-vă să folosiți ustensile și căni de plastic.  Locul este mic, cu niște scaune și mese de bar de perete, iar la prânz devine foarte aglomerat.

Întrucât este foarte popular și pentru localnici, mergeți acolo înainte de ora 13:00 pentru a nu sta prea mult la coadă.

CITEȘTE ȘI:
Bali, destinatia perfecta

Adresa: Via della Croce 8

Program: Prânz de la 13:00 la 22:00

Vezi și ce activități poți face în Roma:

Powered by GetYourGuide

Trattoria Vecchia Roma

Situat în cartierul Esquilino este la doar o scurtă plimbare de stația Metro A Vittorio Emanuele. Specialitatea lor este bucatini all’amatriciana pe care o flambează și o amestecă într-o roată pecorino.

Pasta, Orichetti Pasta, Broccoli, Pecorino Cheese

Dimensiunile porțiilor sunt generoase, iar porțiile încep de la 9 €. Fiind un loc popular, este recomandat să vă faceți rezervare.

Adresa: Via Ferruccio, 12

Tel: 06 446 7143

Program: de luni până sâmbătă între 12.30 și 15.00 și 19.00 – 23.00

Fast Food din Kathmandu

Dacă doriți o schimbare de la paste, panini și pizza, faceți drum spre Kathmandu Fast Food și în cartierul Esquilino, unde puteți încerca o farfurie mixtă de orez, legume și carne curry pentru cel mult 7 €.

India, Food, Indian Meal

Adresa: Via Michelangelo Buonarroti 38

Program: În fiecare zi a săptămânii, între orele 10.00 – 23.00

Hamburgerseria / Burger Bar 

Îți dorești un burger sau o gustare târziu în noapte? În apropiere de Piazza Navona, veți găsi acest Burger Bar într-un colț. Acestea oferă o gamă largă de burgeri de vită, curcan sau vegani, serviți cu roșii, salată și sos barbeque pentru doar 7 EUR.

Hamburger, Fries, Coleslaw, Food, Burger, Meal

Cartofii prăjiți se plătesc suplimentar cu 3 €. În meniu, veți găsi, de asemenea, aripioare, salată și quesadilla de pui, fiecare la 6 €.

Adresa: Via Del Teatro Pace 35/3

Program: de luni până vineri între 18:00 și 2:00 / sâmbătă și duminică între 10:00 și 2:00

Și iată un bonus!

Gelato nu se face nicăieri ca la Roma! În general, este un desert accesibil, dacă știți unde să mergeți! Iată câteva gelaterii care oferă o înghețată excelentă și pentru 2 – 3 €. 

CITEȘTE ȘI:
10 locuri minunate de vizitat în Muntenegru
Ice, Ice Cream, Milk Ice Cream, Waffle, Ice Cream Cone

FataMorgana: Various locations in Monti, Trastevere, Prati.

Gelateria del Teatro: Via dei Coronari 65-66 and Lungotevere dei Vallati 25

V-Ice: Corso Vittorio Emanuele II 96

Gelateria Corona : Largo Arenula 27

Come il Latte: Via Silvio Spaventa, 24/26

Il Gelato: Viale Aventino 59

Cele mai bune zboruri către Roma

Prețuri cazare Roma

Activități în Roma

Powered by GetYourGuide