Ați ajuns în Lisabona și totul pare scump? Nu disperați, există multe locuri faine, cu mâncare senzațională la prețuri accesibile.

Lisabona este un oraș în care puteți mânca cu adevărat ieftin urmând câteva sfaturi. Dacă optați pentru un sejur la hotel, este foarte probabil ca doar micul dejun să fie inclus.  Va trebui să luați afară prânzul și cina.

Alegeți districtul corect pentru prânz

Pentru a mânca ieftin la prânz la Lisabona, ar trebui să vă purtați pur și simplu ca lisabonezii. Într-adevăr, cartierele orașului unde muncesc mulți portughezi sunt cele mai interesante restaurante pentru a lua masa ieftin. Cantinele corporatiste sunt aproape inexistente în Portugalia și este foarte frecvent ca portughezii să ia prânzul la restaurant.

Cataplana, Fish, Cod, Prawns

Așadar, în jurul zonelor dinamice, este obișnuit să vezi multe restaurante și alte gherete cu snakuri, oferind mese de prânz foarte accesibile. Veți descoperi o selecție de feluri de mâncare ale zilei, menționate de obicei pe fața restaurantului pe fețe de masă de hârtie albă. Aceste mâncăruri sunt în general între 5 și 10 € și sunt foarte bune. Districtele de mai jos sunt cele mai recomandate pentru a mânca la prânz în Lisabona:

Alegeți districtul corect pentru cină

Pentru cină, restaurantele din Lisabona sunt mai potrivite să amestece localnicii și turiștii. În general, aceste restaurante sunt concentrate în unele zone și sunt implicit și foarte ocupate. În serile de vară, nu este neobișnuit ca restaurantele să înceapă să servească cina în jurul orei 19:30 / 20:00 și să termine în jurul orei 2:00.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai ieftine restaurante din Bangkok
Seafood, Noodles, Daebudo, Food, Side Dishes, Flour

Obiceiul de a mânca afară este foarte împământenit în Lisabona și chiar cu criza economică, acest obicei continuă pentru mulți lisabonezi. În weekend, cele mai bune mese cu un raport calitate-preț bun sunt adesea aglomerate. Vei găsi mâncăruri foarte bune între 10 € și 15 €. Desigur, în ceea ce privește masa de prânz, unele districte se disting pentru o cină bună și ieftină în Lisabona, recomandate fiind următoarele locuri:

Mâncați în centre comerciale. Se va dovedi o idee excelenta!

Acest sfat poate părea foarte surprinzător, dar este unul dintre cele mai bine păstrate secrete din Lisabona.

Nata, Pastel, Lisbon, Portugal, Portuguese, Dough

Mulți turiști care frecventează capitala portugheză încep să o descopere pe măsură ce trec anii. Toate centrele comerciale „recente” din Lisabona au ultimul etaj dedicat unui food court. Acest tip de restaurant din centrele comerciale a explodat literalmente în ultimii 10 ani în Portugalia și au apărut multe lanțuri. Dar ceea ce este mai interesant este faptul că aceste restaurante care s-au deschis în mall-uri nu sunt doar fast-fooduri. Iar cele mai de succes restaurante din centrele comerciale au feluri de mâncare care pot concura cu restaurantele situate în oraș. Astfel că veți găsi numeroase feluri de mâncare la prețuri cuprinse între 5 și 10 €.

Recomandări:

  • Alentejo – Pão, Azeite e Alho: preparate din regiunea Alentejo, la sud de Lisabona
  • Chimarrão: mâncare braziliană, inclusiv feijoada, mâncarea tradițională braziliană
  • Parrilla: bucătărie argentiniană, în special rasolul de vită
  • Páteo: mâncare tradițională portugheză
  • Cervejaria Portugália: mâncare tradițională portugheză în stil bistro
  • Prego Gourmet: burgerul portughez în toate formele sale
  • Sr. Bacalhau: mâncare tradițională portugheză, inclusiv codul tradițional
  • Sr. Frango da Guia: pui la grătar portughez
CITEȘTE ȘI:
Unde mâncăm ieftin în Barcelona pentru mai puțin de 10 euro

Comandați jumătate de porție

Veți observa că restaurantele tradiționale portugheze tind adesea să fie generoase în cantități. În restaurantele tradiționale din Portugalia, este normal să vedeți în meniu „1 porție” sau „1/2 porție”.

Fry A Surname, Food, Korea National Food

Deci, vă sfătuiesc să comandați mai degrabă jumătate de porție, deoarece veți plăti mai puțin pentru farfuria dvs. și mai ales veți avea mai multe șanse să o terminați.

Prețuri bilete de avion către Lisabona

Cazări Lisabona