Întrucât transportul aerian reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale costului unei călătorii, găsirea celui mai bun zbor poate fi la fel de importantă ca găsirea destinației potrivite, precum și găsirea companiei de zbor potrivite, a rucsacului potrivit sau locului cel mai bun din avion.

La urma urmei, dacă zborul este prea scump, probabil că nu mergeți nicăieri, de aceea trebuie să știm cum căutăm cel mai bun zbor.

În fiecare zi companiile aeriene au mii de oferte tentante, dar tarifele ieftine sunt acolo dacă știi cum să le găsești.

Aceștia sunt pașii de urmat pentru a obține cel mai ieftin bilet de avion posibil. Dacă îi urmezi, nu vei fi niciodată persoana dintr-un zbor care a plătit cel mai mult pentru biletul său.

Ignorați miturile!

Primul lucru care trebuie știut despre găsirea unui zbor ieftin este că nu există nicio magie sau niciun truc secret pentru a face acest lucru. Există o mulțime de mituri online despre cum puteți găsi zboruri ieftine. De fapt, probabil că ați găsit o mulțime dintre acestea în căutările voastre pentru a găsi cea mai bună ofertă de zbor! Toate sunt minciuni. Majoritatea site-urilor web reciclează mituri comune și depășite. Iată cele mai frecvente, care nu sunt absolut deloc adevărate:

NU este mai ieftin să cumpărați bilete de avion marți.

Nu există nicio dovadă că o căutare incognito duce la oferte mai ieftine.

Nu există o dată exactă sau o perioadă de timp specifică în care să vă rezervați biletul de avion.

Nu puteți prezice prețurile companiei aeriene.

Companiile aeriene au folosit algoritmi avansați de calculatoare și prețuri pentru a determina prețurile și a gestiona vânzările în funcție de perioada anului, cererea pasagerilor, vremea, evenimentele / festivalurile majore, ora din zi, prețurile concurenților și multe altele. Acele „trucuri” vechi nu mai funcționează. Sistemul este prea inteligent pentru astfel de trucuri.

CITEȘTE ȘI:
Vara asta mergem cu cortul în vacanță

Fii flexibil cu datele și orele de călătorie

Prețurile biletelor de avion variază foarte mult în funcție de ziua săptămânii, de perioada anului și de vacanțele viitoare, cum ar fi Crăciunul, Revelionul precum și alte sărbători. August este o lună importantă pentru călătoriile în Europa și toată lumea vrea să meargă undeva la iarnă sau să călătorească atunci când copiii sunt în vacanță.

Dacă veți zbura când toată lumea zboară, atunci biletul va costa mai mult. Încercați să fiți flexibili cu datele de călătorie. Dacă sunteți nevoiți să vizitați Parisul, mergeți la Paris primăvara sau toamna când îl vizitează mai puține persoane și tarifele mai ieftine. Dar dacă vrei să mergi la mijlocul lunii august? Nu ai noroc.

Zburați în afara sezonului!

Mai mult decât atât, este întotdeauna mai ieftin să zbori în mijlocul săptămânii decât în ​​weekend, pentru că majoritatea oamenilor călătoresc în weekend și companiile aeriene cresc prețurile atunci. Prețurile sunt, de asemenea, mai ieftine dacă rezervi zborurile de dimineață sau noaptea târziu, deoarece mai puține persoane vor să călătorească atunci (cine vrea să se trezească devreme  sau să se culce dimineața?!)

Fii flexibil cu destinațiile pe care le alegi

Dacă nu puteți fi flexibili la perioadele când zburați, cel puțin să fiți flexibil cu destinația în care zburați. Cel mai bine este să fie ambele, dar dacă doriți cu adevărat să economisiți cei mai mulți bani și să obțineți un zbor ieftin pentru călătoria voastră, ar trebui să faceți cel puțin o concesie dintre cele două!

Motoarele de căutare ale companiilor aeriene au evoluat tehnic atât de mult încât în orice clipă puteți găsi orice variantă de zbor în orice colț . În timp ce Kayako oferă instrumentul „Explorează” care vă permite să introduceți în aeroportul de acasă și să vedeți o hartă a lumii cu toate zborurile pe ea, Google Flights are, de asemenea, un instrument similar – chiar mai bun – de utilizat. Dacă sunteți flexibil în cazul în care doriți să mergeți undeva, utilizați acest instrument pentru a afla unde să mergeți:

CITEȘTE ȘI:
Nu uita să faci aceste 11 lucruri de fiecare dată când călătorești, pentru o experiență de neuitat!

Pasul 1: Accesați Google Flights și faceți clic pe hartă!

Adevărul despre transportul aerian este că există întotdeauna o ofertă către o anumită destinație și, dacă sunteți flexibil în cazul în care doriți să mergeți, veți primi întotdeauna o ofertă bună!

Când sunteți blocat pe o singură destinație, sunteți blocat și din punct de vedere al prețului, în general. Nicio incantație nu poate schimba asta. Când devii flexibil, dintr-o dată întreaga lume se deschide către tine și vei găsi zboruri ieftine!

Nu alegeți zboruri directe întotdeauna!

Nu numai că ajută să fii flexibil cu datele și destinațiile, dar fiind flexibil cu ruta pe care o alegi este un alt mod de a obține un zbor ieftin. Uneori este mai ieftin să zbori spre Londra și să rezervi un bilet low-cost către Amsterdam decât să zbori direct spre Amsterdam. Există atât de mulți operatori low-cost în întreaga lume, pe care le poți folosi pentru unele segmente de zbor, adică să incluzi o escală în traseul ales de tine. Asta presupune o călătorie mai lungă, dar cu mult mai ieftină, câteodată poate ajunge aproape la jumătate de preț decât dacă ai alege un zbor direct.

Pentru a face acest lucru, aflu cât mă costă să merg direct la destinația aleasă. Apoi, deschid Google Bilete de avion și tastez pe continentul respectivei destinații pentru a analiza prețurile la aeroporturile din apropiere.

Airwander este un alt site bun care vă permite să vedeți escale și să comparați prețurile. Spre deosebire de Google bilete de avion, acestea prezintă, de asemenea, companii aeriene low-cost.

Asigurați-vă că aveți cel puțin 3 ore între conexiuni, deoarece rezervarea biletelor pe diferite companii aeriene va însemna că, dacă ceva nu merge bine, riscați să pierdeți următorul zbor.

CITEȘTE ȘI:
Cum să călătorești "on a budget" în Barcelona

Nu uitați că nu toate motoarele de căutare sunt egale

Trebuie să căutați pe mai multe site-uri web, pentru a vă asigura că nu lăsați nicio posibilitate neexplorată. Multe site-uri de căutare nu listează operatorii low-cost, în timp ce alte site-uri nu listează companii de rezervare care nu sunt în engleză!

Nu veți găsi AirAsia, Ryanair sau majoritatea companiilor aeriene low-cost pe site-uri mari precum Kayako, Expedia sau Orbitz. Site-urile de rezervare din SUA spre exemplu, tind să nu listeze liniile aeriene obscure pe care le vedeți pe site-urile internaționale, cum ar fi Skyscanner sau Momondo.

Pe scurt, nu toate site-urile de căutare a zborurilor sunt create egale și toate avantaje și dezavantaje.

Nu există un motor de căutare aerian perfect. Chiar și cele mai bune au defectele lor. Acestea fiind spuse, iată am preferatele mele cu care încep mereu căutările, deoarece tind să arate constant cele mai bune rezultate. Pentru mine, cele mai bune site-uri web pentru a găsi un zbor ieftin sunt următoarele:

Momondo – Acesta este site-ul meu preferat. Ei caută cele mai multe companii aeriene și site-uri web din lume și revin cu zboruri mai ieftine 92% din cazuri.

Google Flights – motor de căutare excelent care vă permite să vedeți prețurile pentru mai multe destinații.

Skyscanner – Al doilea cel mai bun site de rezervare, care caută la fel de multe variante ca Momondo. Au o interfață de utilizator excelentă (și o aplicație excelentă pentru mobil)

De obicei, îmi încep toate căutările cu Momondo, deoarece caută la toate companiile aeriene majore. Momondo este unul dintre cele mai cuprinzătoare site-uri de rezervări și este motorul de căutare al tuturor celorlalți experți de călătorie pe care îi știu.

Deci, în timp ce ceilalți sunt buni și nu trebuie ignorați, Momondo ar trebui să fie prima variantă de căutare!