În primul rând vreau să afirm de la bun început că o croazieră are din toate câte puțin și dacă nu ai fost încă într-o croazieră până acum, atunci e timpul să începi căutările pentru croaziera cu itinerariul perfect pentru tine. Dar înainte să alegi iată câteva sfaturi de care să te folosești!

Alege înțelept!

Fă o cercetare cu privire la tipurile de nave cu care ti-ar plăcea să călătorești, care sunt porturile în care vrei să ajungi, adică ce itinerariu ti-ar plăcea cel mai mult, ce tipuri de activități sunt organizate la bordul navei, caută croaziera pentru grupa de vârstă care te interesează sau alege una care nu este organizată pe o grupa de vârstă anume. Poți chiar să alegi o croazieră organizată pe o tematică anume.

Dacă te întrebi ce înseamnă croazieră cu tematică, iată câteva exemple: croazieră cu tematică auto-moto, croazieră cu tematică privind mâncarea și vinurile, croazieră cu tematică privind pokerul, croazieră cu tematică privind lifestile-ul, croazieră cu tematică privind gradinăritul, croazieră cu tematică privind investiițiile financiare etc

Realizarea eficientă a bagajului

Trebuie să iei în considerare portul de îmbarcare, precum și la porturile în care nava va face opriri și să te asiguri că ai în bagaj hainele potrivite pentru vremea din porturile respctive.

Asigură-te că ai în bagajul de mână un schimb de haine precum și necesarul de cosmetice pentru prima zi, deoarece valiza poate ajunge destul de târziu la cabina și nu este indicat să pierzi timpul așteptând valiza pentru a te schimba și a da o raita pe punți.

Poți alege să rămâi pe navă

Nu trebuie să debarci în fiecare port. De multe ori excursiile de o zi pot fi costisitoare, dacă nu le organizezi singur. Dacă dorești să te răcorești și să te bucuri de navă fără toți ceilalți turiști, atunci stai la bord că acest lucru poate fi minunat. Majoritatea facilităților la bord rămân deschise. Este o oportunitate excelentă pentru fotografi de a obține fotografii minunate, fără prea mulți oameni.

CITEȘTE ȘI:
Ce trebuie să știi înainte să rezervi o vacanță în Bali

Alege ceva special

Nu uita să pui în bagaj câteva ținute de seară pentru ai cu siguranță unde să le etalezi; alege să strălucești! De asemenea, dacă doriști să-ți surprinzi partenerul de cabină, atunci rezervă și unul dintre pachetele de bun venit pentru cabină – la un cost suplimentar. Liniile de croazieră au pachete diferite, dar, de obicei, există șampanie, flori, baloane și multe altele. Acest lucru este potrivit pentru aniversări și ocazii speciale etc.

Explorează

Nu trebuie să mănânci în aceeași sală / bufet principal în fiecare dimineață / noapte. De obicei, există mai multe restaurante / cafenele diferite deschise pentru micul dejun dimineața iar seara are și mai multe opțiuni.

Majoritatea oamenilor așteaptă până în a doua seară pentru a face rezervări pentru restaurantele de specialitate, dar de multe ori există oferte speciale disponibile celor care iau masa departe de sala principală în prima noapte.

Timp pentru SPA

Dacă ai nevoie de un pic de relaxare, atunci asigură-te că vei găsi un SPA la bordul navei. Poți cumpăra un permis de zi, care include de obicei acces la mai multe facilități diferite. Sau poți cumpăra un permis de săptămână.

Cu toate acestea, dacă crezi că vei folosi mult SPA-ul, este de obicei recomandat să alegi o cabină SPA, deoarece aceasta include acces gratuit la SPA pe durata călătoriei, iar taxa suplimentară pentru cabină este de obicei mai mică decât prețul unei săptămâni la SPA. În plus, de obicei, există reduceri pentru zilele de port și ziua de îmbarcare.

Aceasta este una dintre recomandările mele, deoarece practic sunt obsedată de tratamentele SPA.

CITEȘTE ȘI:
Zece reguli pe care trebuie să le știi înainte de a pleca într-o croazieră

Comandă micul dejun în cabină

De cele mai multe ori este gratuit. Unele linii de croazieră vor percepe o taxă mică pentru astfel de servicii, dar nu este nici pe departe la fel de scump ca la un hotel.