Deși sunt mulți ani de când ți-ai făcut pentru prima dată bagajul pentru o vacanță și de atunci ai tot repetat operațiunea de nenumărate ori, încă ești tentat să împachetezi haotic și oarecum compulsiv, pe principiul, că poate îți trebuie și asta și asta…

Învață să-ți faci bagajul înțelept și poți începe ținând cont de următoarele sfaturi:

Împachetează mai puțin!

E în regulă să porți același tricou două zile la rând. Ia-ți jumătate din hainele de care crezi că vei avea nevoie… vei constata că sunt suficiente. Notează-ți o listă de elemente esențiale, tăie-o în jumătate și apoi apuca-te de împachetat! Folosește o valiză sau un rucsac mic și oprește-te când l-ai umplut, fără să-ți treacă prin cap să-l schimbi cu unul mai mare. Cu cât este valiza/rucsacul mai mare cu atât mai multe haine vei împacheta, iar jumătate din ele nici măcar nu ajung să fie scoase din valiză.

Nu te gândi de două ori când vine vorba de împachetat mai multe șosete!

Împachetează minim 2 perechi de șosete pentru fiecare zi și vei vedea că toate vor fi folosite.

Împachetează întotdeauna un prosop mic!

Nu știi niciodată când vei avea nevoie de el, fie că este la plajă, la un picnic sau pur și simplu într-o drumeție.

Împachetează haine uni!

Hainele uni sunt foarte ușor de potrivit unele cu altele, iar asta te va scăpa de stresul zilnic ca ai pus în bagaj imprimeuri care nu se potrivesc unele cu altele și practic, deși ai un valijoară doldora cu haine, tu nu ai cu ce să te îmbraci 🙂

CITEȘTE ȘI:
Vara asta mergem cu cortul în vacanță

Împachetează bluze și tricouri albe si fuste de jeans, pantaloni luni/scurți bleumarin, snickerși albi și ești perfect/ă, pe principiul less is more. Nu uita de o pelerină de ploaie care încape în buzunarul de la rucsac.

Ia cu tine un al doilea card!

Se întâmplă dezastre. Este întotdeauna bine să ai o variantă de rezervă în cazul în care vei fi jefuit sau pierzi un card sau ți se blochează cardul din diverse motive care la plecare nici nu-ți trec prin cap. Nu vrei să ți se termine vacanța din cauza unui card la care nu mai ai acces.

Călătorește măcar o dată singur!

Vei învăța multe despre tine însuți inclusiv cum să devii independent. Sună ca un clișeu, dar este adevărat. Călătorind solo înveți să vorbești cu oamenii și să faci față cu ușurință situațiilor necunoscute. Te face confortabil cu tine, te ajută să înveți despre tine dacă ești capabil să depășești anumite situații și poți să fii super egoist și să faci tot ce vreau tu! Fă-o măcar o dată. Veți dobândi abilități valoroase atunci când te vei provoca de unul singur la rezolvarea unor situații dificile!