Asamblarea bagajului ar putea fi cea mai urâtă și grea parte dintr-o călătorie. Deși acest proces poate dura ore, și vă gândiți că ați luat totul, cu siguranță ajungeți la destinație și va dați seama că aveți haine prea multe sau prea puține, inadecvate climatului sau culturii respective.
În plus ați uitat pasta de dinți sau periuța, din nou. Ce puneți în bagaj poate face diferența dintre o călătorie plăcută, ușoară și una greoaie, cu multe bagaje, majoritatea inutile.
Cu siguranță bagajul nu este un lucru foarte dificil. Vi-l puteți face în doar 5 minute cu puțin efort de gândire. Cel mai important, ÎNTOCMIȚI O LISTA CU CE AVEȚI NEVOIE DIN TIMP!
Mai jos vă voi oferi 7 sfaturi cum să vă împachetați bagajul, iar după ce veți ține cont de acestea cu siguranță nu vă veți mai întoarce la vechiul mod care vă dădea dureri de cap înaintea fiecărei călătorii.
ESENȚIALUL
Dacă plecați într-o drumeție montană, esențialul înseamnă un sac de dormit, o pelerină de ploaie, 1-2 schimburi de haine ușoare, hrană uscată și apă. Dacă vă petreceți un sejur într-o zonă cu climat cald, hainele trebuie să fie ușoare, 1-2 perechi de pantaloni scurți, o rochiță, cămăși sau tricouri lejere, pastă și periuță de dinți, precum și încălțări lejere. Dacă vă îndreptați spre o zona cu climat rece încercați să împachetați 1-2 schimburi de haine groase. Oriunde mergeți luați lucrurile esențiale pentru toaletă. Nu este nevoie să vă cărați tot dulapul în vacanță!
ÎMPACHETAREA
Înainte de a vă apuca să vă asamblați bagajul, împăturiți-va lucrurile și așezați-le pe pat. Aici trebuie incluse toate elementele pe care le veți lua cu voi de la haine la articole de toaletă, gadget-uri, cărți, încălțăminte etc. După ce toate sunt la un loc, alegeți jumătate din ele, doar esențialul după cum am spus și mai sus. Veți vedea că o să împachetați foarte repede și nu veți uita nimic.
HAINE PENTRU FIECARE VREME
Oriunde mergeți luați cu voi 2 seturi de haine, atât pentru vreme caldă, cât și pentru vreme rece. Nu se știe niciodată cât de imprevizibilă poate fi vremea. Și nu uitați să vă puneți în bagaj o umbrelă sau pelerină de ploaie.
CREAȚI STIVE PE CATEGORII
Atunci când vă aranjați lucrurile în bagaj, nu le puneți cum vin la mâna și încercați să le aranjați pe categorii, pantalonii cu pantalonii, tricouri cu tricouri, iar cele mai mari stive de haine trebuie așezate pe marginile valizei, iar cele mici pe mijloc. Așezați apoi încălțămintea, iar mai apoi restul lucrurilor. Dacă aveți compartimente secundare nu ezitați să le utilizați.
FOLOSIȚI CURELE ȘI CLEME
Cele mai multe valize sunt dotate cu astfel de accesorii. Folosiți-le! Ele vă ajută să va comprimați mai bine lucrurile și va oferă mai mult spațiu. De asemenea ele facilitează închiderea valizei în caz că aveți prea multe lucruri în ea și nu o puteți închide decât dacă vă urcați pe ea.
PĂSTRAȚI NECESITĂȚILE ÎN GEANTĂ DE MÂNĂ
În cazul unei deplasări, în geantă de mâna pe lângă portofel, telefon și acte, adăugați-vă necesitățile. Un schimb lejer de haine, cosmetice utilizate zi de zi, lucruri care vă sunt indispensabile în cazul pierderii bagajului.
AMENAJATI UN „SERTAR DE CĂLĂTORIE”
Este cel mai bun lucru, să aveți toate lucrurile la un loc, gata de pus în bagaj. Cu siguranță, veți găsi un dulăpior sau sertar în care să vă puneți articolele de călătorie. Pașaportul, adaptoare, camera foto, ghiduri de conversație sau de călătorie ar trebui să-și găsească loc în acest sertar.