În deșertul tunisian , în zona sudică, se află ruinele unuia dintre platourile de filmare ale filmului Star Wars. Majoritatea planetelor ilustrate în film, nu sunt nimic altceva decât zone mai mult sau mai puțin ciudate de pe pământ. Patru dintre filmele seriei fantastice au fost filmate în această zona.

Dacă vă amintiți planeta Tatooine din Star Wars, s-ar putea să o recunoașteți dacă veniți aici.

Poți sta în casa lui Luke Skywalker, decorul fiind încă bine conservat. În prezent este transformat într-un hotel, care are chiar și un bar. Ieșind din clădire, poți admira nisipul fierbinte al Tunisiei, dar și roboți și alte obiecte rămase pe platoul părăsit. Aici poți ajunge prin intermediul excursiilor organizate dacă vii dintr-o stațiune apropiată. O porțiune din drum vei merge cu o mașină 4×4, restul va fi o aventură pe cămilă.

Cei care locuiesc aici, respectiv în orașul Matmata, stau în colibe construite sub pământ pentru a rezista temperaturilor ridicate din deșert. George Lucas a folosit câteva dintre aceste case sub formă de galerii în Star Wars, pentru a prezenta casa lui Luke. Filmările s-au desfășurat nu doar în această zonă a orașului, dar și la Hotelul Sidi Drissi, ce a reprezentat casa unchiului și a mătușii lui Skywalker, mai târziu tatăl lui Luke.

Localnicii poate nu știu toți filmul, dar cu siguranță au realizat valoarea acestui loc, transformându-l într-o atracție pentru turiști. Hotelul Sidi Driss primește turiști cu 15-20 de dolari pe noapte. Mai există și un alt loc pentru turiști, hotelul Marhala, unde camerele sunt joase și ai câteva scări de urcat. Pentru cei care vor să economisească bani, pot sta în casele localnicilor, nu este însă recomandat iarna, întrucât încăperile sunt reci și întunecoase.

CITEȘTE ȘI:
Top 10 destinații turistice din lume 2024

Caută zboruri către Tunisia

Caută cazare în Tunisia