Republica Malta este o țară insulară din Europa de Sud , aceasta fiind un arhipelag în centrul Mării Mediterane, la 93 de km sud de Sicilia, Italia și la 288 de km nord de Tunisia.

Arhipelagul Malta se compune din insulele Malta, Gozo, Comino și Cominitto care este nelocuită .

Statul Malta are o suprafață modestă de 316 km² și așa cum știm de la ora de geografie este unul dintre cele mai mici și mai dens populate state din lume. Capitala de facto este Valletta, iar cel mai mare oraș este Birkirkara. Țara are două limbi oficiale: malteza , care este limba națională și din fericire engleza.

Supranumită “insula de miere” – Melița, datorită calcarului de culoare galbenă-arămie, Malta este situată în mijlocul Mării Mediterane, între continentul african și peninsula Italiei. Este absolut superbă.

Cele șase insule, din care trei nelocuite, sunt considerate unicul muzeu în aer liber al Europei. Cu 7000 de ani de istorie și un potențial natural unic, insulele malteze reprezintă pe piață turistică o destinație exotică, pretențioasă, dar și foarte atrăgătoare. Și da, buzunarul trebuie să fie bine pregătit pentru o vacanță în Malta.

Însă banii nu mai contează când este vorba de relaxare. Principalul motiv pentru care este indicat să petreceți un sejur în Malta este de fapt o combinație a activităților, a modalităților de relaxare și distracție. Sunt foarte multe lucruri pe care le puteți face într-o vacanță în Malta și dacă aveți informațiile corecte necesare, nu vă veți plictisi niciodată. Puteți sta să vă relaxați pe plajă, puteți vizită orașul vechi Medina, puteți face o excursie pe insula soră Gozo.

Serile nu vor fi niciodată plictisitoare, restaurante, terase și cluburi fiind într-o gamă vastă. Există o varietate de oferte când vine vorba să mâncați în oraș, restaurantele fiind de calitate și împrăștiate în toate părțile insulei.

CITEȘTE ȘI:
Mallorca - colonia artiștilor

Barurile și pub-urile sunt foarte populare în Malta iar dacă clubbing-ul este modul ideal de a va petrece noaptea, există foarte multe oportunități de petreceri și cluburi în care calitatea muzicii nu lipsește.

Așadar, Malta intră cu siguranță în categoria destinațiilor exotice. Un loc în care e mai mult decât relaxare, e vorba de o stare frumoasă de a descoperi un tărâm unic, luat parcă din poveștile din copilărie.

Caută zboruri către Malta

Caută cazare în Malta