Pentru că suntem în luna septembrie, ce alt oraș mai bun de prezentat decât Munchen? Toată lumea știe că în luna octombrie este Oktoberfest așa că haideți să aruncăm și noi o privire asupra acestui oraș nemțesc și să vedem cam ce este de făcut aici.

Munchen este al doilea cel mai popular oraș din Germania după Berlin și are de oferit ceva pentru toată lumea fie cultură, parcuri, hi-tech, arhitectură, viață de noapte, shopping. Este un oraș foarte activ și energic în care se vede clar tradiționalismul german păstrat cu mândrie.

Centrul Munchenului, Marienplatz, abundă în clădiri vechi pline de eleganță la parterul cărora se găsesc vitrine ale magazinelor pline cu de toate.

Marienplatz este dominată de Primăria Nouă construită între 1867-1909 în stil neo gotic. Fațada să este împodobită cu multe statui și are o lungime de 100 de metri. Turnul înalt de 88 de metri dotat cu lift oferă turiștilor o panoramă minunată asupra Munchenului.

Pe o insula a râului Isar găsim Muzeul German structurat pe 50 de domenii ale științei și tehnici și incluzând și un Planetariu. Muzeul German are o istorie de mai bine de 100 de ani, datând din 1903 și este printre principalele obiective turistice din Munchen. Exponatele sale sunt expuse în cele 6 etaje, subsol și demisol, iar o singură zi nu este suficientă pentru a te bucura cu adevărat de toate.

Palatul Nymphenburg constituie și el un important obiectiv turistic din Munchen. Construit în 1664 de către principele Bavariei Ferdinando Maria Wittelsbach și dăruit soției sale cu ocazia nașterii prințului moștenitor, Massimiliano Emanuele. Construcția întregii structuri s-a desfășurat pe parcursul unui secol.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai frumoase plaje din lume. Plaja Nyang Nyang Beach, Bali

Piața Karlsplatz a devenit și ea foarte populară în Munchen datorită fântânii construite aici. Fântâna a devenit un important punct de reper al orașului și este un loc de relaxare pe timpul verii, iar iarna ea se transformă în patinoar.

Palatul de Justiție se înalță impunător în apropierea pieței Karlsplatz. Construită în stil neo-baroc și neo-renascentist, clădirea este o adevărată capodoperă a orașului.

Primăria Veche este o clădire importantă în Munchen, fiind atestată documentar din 1310. Ea a fost sediul municipalității până în 1874, iar astăzi este folosită pentru adunarea consiliului. Fațada sa a fost restaurată în stil neo-gotic în 1861-1864.

Cea mai veche biserică a regiunii Bavaria este Biserica Sfântul Petru. În jurul său s-a construit întregul oraș. Biserica a trecut prin multe schimbări de-a lungul timpului fiind astăzi o biserică româno-catolică emblematică pentru orașul Munchen.

Palatul Vechi, fosta rezidență a familiei Wittelsbach care administra teritoriile bavareze în 1180 merită și el admirat cu toate că astăzi este folosit că spații de birouri de către Guvernul Teritorial.

Munchen este un oraș frumos care merită văzut, iar dacă ajungi aici în timpul festivalului Oktoberfest care se desfășoară în fiecare an la sfârșitul lui septembrie și începutul lui octombrie, cu atât mai bine. Festivalul foarte cunoscut este în principal un festival al berii, iar începerea să este marcată de defilarea firmelor de bere participante la festival.

Munchen are multe de oferit, mult mai multe decât am prezentat eu, dar cel mai bine este să le descoperiți cu ochii voștri.

Caută zboruri către Munchen

Caută cazare în Munchen