Portugalia este renumită pentru plajele sale frumoase, iar de-a lungul celor 1.794 km de coastă se găsesc unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Aceste plaje sunt la fel de diverse și de variate ca Portugalia, variind de la întinderi vaste de nisipuri aurii până la golfuri izolate cu peisaje pitorești.

Dacă sunteți în căutarea unei țări care oferă plaje frumoase și un climat însorit, Portugalia este destinația ideală pentru vacanță voastră.

Iată topul celor mai bune plaje din Portugalia:

  • #1 Praia do Creiro (Sesimbra)
  • #2 Praia do Almograve (Alentejo Coastline)
  • #3 Praia do Guincho (Cascais)
  • #4 Praia Dona Ana (Lagos)
  • #5 Praia da Rocha
  • #6 Tróia Peninsula (Setubal)
  • #7 Praia do Senhor da Pedra (Porto)
  • #8 Praia da Mareta (Sagres)
  • #9 Praia do Barril (Tavira)
  • #10 Praia da Foz do Arelho (Obidos)

10. Praia da Foz do Arelho

Localizare: 12 km spre vest de Obidos

Specific: Pentru familii, băi de soare, surf, contemplarea naturii

Descriere: Calm, natură, portugheză

De ce se află în top: Plaja este poziționată pe gura Lagoa de Óbidos și este unul dintre cele mai frumoase peisaje naturale din centrul Portugaliei. Această poziționare unică a plajei înseamnă că o parte este expusă puterii Oceanului Atlantic, în timp ce spatele plajei se deschide pe apele calme ale lagunei. Orașul Foz do Arelho, în spatele plajei, este un oraș plăcut, cu cheie joasă, care este îndrăgit de familiile portugheze.

9. Praia do Barril

Localizare: Est Algarve, la 5 km de Tavira

Specific: Familii, băi de soare, vacanță culturală, fotografie

Descriere: Nepretențioasă, calm, istorie

De ce se află în top: Nu numai că plaja oferă nisipuri fine și peisaje naturale la est de Algarve, dar oferă și o privire asupra moștenirii pescuitului din regiune. Există și un memorial al comunității pentru pescuitul de ton, care a fost situată în Praia do Barril până în anii '60.

Plaja Barril se află în Parque Natural da Ria Formosa, o rezervație care oferă unele dintre cele mai frumoase plaje nealterate din Algarve.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai spectaculoase plaje din Europa

Tavira, cel mai apropiat oraș de Praia do Barril, este o destinație fantastică pentru o vacanță.

8. Praia da Mareta

A group of people walking on a beach

Description automatically generated

Localizare: La vest de Algarve, în Sagres,

Specific: Surfing

Descriere: Navigatie salbatica, puternica

De ce se află în top: Extremul vest de Algarve este o regiune de stânci falnice, mări puternice și peisaje cutreierate de vânt. Sagres este cel mai mare oraș al acestei regiuni și conține patru plaje remarcabile de surfing, ideale pentru surferi cu experiență. O plaja superbă din Sagres este Praia da Mareta, deoarece nu numai că oferă o vastă suprafață de nisip, dar se află și la câțiva pași de cafenelele și barurile orașului.

7. Praia do Senhor da Pedra

Localizare: 9 km sud de Porto

Specific: Relaxant, scăldat de soare, familie

Descriere: Tradițional și plăcut

De ce se află în top: Praia do Senhor da Pedra este plaja distinctivă și mult fotografiată din nordul Portugaliei. Situat pe un afluent stâncos de-a lungul marginii apei se află o capelă barocă.

Praia do Senhor da Pedra este caracteristică pentru Costa Verde (Coasta Verde), cu nisipuri aurii întunecate, afluențe de rocă de bazalt negru și valuri puternice ale Atlanticului. Costa Verde este adesea privită ca o destinație de vacanță, dar există multe orașe fantastice pe plajă, inclusiv Espinho, Vila do Conde, Povoa de Varzim și Vila Praia de Âncora.

Praia do Senhor da Pedra este la doar 20 de minute de călătorie cu trenul din centrul Porto și este ideală pentru o excursie de o zi pe plajă.

6. Tróia Peninsula

A group of lawn chairs on a beach near a body of water

Description automatically generated

Localizare: Peninsula Tróia,

Specific: admiratorii soarelui, relaxant

Descriere: curat, rafinat

De ce se află în top: Peninsula Tróia este o coastă de nisip de 15 km neîntreruptă și este ascunzătoarea secretă a elitei europene. Această coastă imaculată se extinde de la Comporta, în sud, la Tróia, în vârful nordic al Peninsulei, în timp ce secțiunile de mijloc ascund unele dintre cele mai liniștite plaje din Portugalia.

CITEȘTE ȘI:
Malta, o destinație exotică

Orașul Tróia zboară vara și este un amestec de hoteluri sofisticate și de design, dar doar o scurtă plimbare duce la plaje aproape pustii.

Există un feribot regulat de la Setubal la Tróia și poate fi vizitat cu ușurință ca excursie de o zi de la Lisabona.

5. Praia da Rocha

Localizare: În orașul Praia da Rocha

Specific: Băi de soare, sporturi nautice, activități și socializare

Descriere: Vast, vioi și activ

De ce se află în top: Aceasta este cea mai bună plajă turistică din Portugalia. Plaja este atât de frumoasă, încât într-un fel reușește să facă ca și hotelurile și apartamentele falnice care aliniază stâncile să arate bine. Plaja Praia da Rocha este întotdeauna un stup de activitate; există sporturi de plajă, sporturi nautice, cluburi de plajă uber-chic, și chiar găzduiește festivaluri vara.

Plaja este enormă, capabilă să primească multe mii de turiști vara, în timp ce mai la vest de-a lungul coastei sunt golfuri izolate ascunse între stâncile roșii.

Pentru o destinație de vacanță în Algarve ia în considerare, Albufeira, Lagos sau Praia da Rocha

4. Praia de Dona Ana

Localizare: La sud de Lagos, în vestul Algarve

Specific: Familii, băi de soare, relaxare

Descriere: Frumos, liniștit și uimitor

De ce se află în top: Praia de Dona Ana este una dintre cele mai frumoase plaje din punct de vedere vizual din listă. Plaja se cuibărește între stâncile aurii din  Ponta da Piedade, iar nisipurile fine sunt creația apelor turcoaz.

Plaja Dona de Ana este frecvent folosită de campaniile de marketing pentru a promova Algarve și este una dintre puținele plaje care este de fapt mai frumoasă în viața reală.

Plaja Dona de Ana este foarte frumoasă, dar aflată la câțiva pași de Lagos, ceea ce o face foarte aglomerată vara.

CITEȘTE ȘI:
Australia – țară continent

3. Praia do Guincho

A large body of water

Description automatically generated

Localizare: 5 km nord de Cascais

Specific: Surf, drumeție, natură

Descriere: neamenajat, robust

De ce se află în top: Praia do Guincho este o plajă sălbatică, plină de vânt, situată în peisajul natural dramatic al Parcului Natural Serra de Sintra. Plaja este expusă la forța deplină a Oceanului Atlantic și atrage surferi cu experiență datorită valurilor sale masive și a țărmului vast, neaglomerat. Guincho este o plajă sălbatică și neamenajată care face parte dintr-o coastă de promontori masivi, roci zimțate și stânci expuse.

Plaja Guincho nu este pentru toată lumea, deoarece există maree puternică și o adiere aproape constantă; dar dacă surfingul, kite-surfingul sau peisajul accidentat sunt pasiunile tale, aceasta este fără îndoială plaja perfectă pentru tine.

2. Praia do Almograve

Localizare: La 7 km sud de Vila Nova De Milfontes, pe coasta Alentejo

Specific: Admirat peisajul

Descriere: Vastitate, sălbatic și neprevăzut

De ce se află în top: Praia do Almograve este destinată vizitatorilor care apreciază puterea brută și frumusețea naturii. Plaja Almograve se află în peisajele protejate ale Parcului Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina, o regiune sălbatică și practic necunoscută a Portugaliei. Praia do Almograve este departe de principalele zone turistice din Portugalia, însă această coastă, centrată în jurul Vila Nova de Milfontes, merită tot efortul de descoperit.

1. Praia do Creiro

Localizare: Între Sesimbra și Setubal

Specific: Familii, băi de soare și relaxare

Descriere: Pitoresc, frumusețea

De ce se află în top: Praia do Creiro are un cadru de paradis, cuprins între dealurile luxuriante împădurite ale Serra da Arrábida și albastrul profund al oceanului. Aceste ape sunt deosebit de calme pentru litoralul vestic al Atlanticului, fiind adăpostite de stâncile zimțate din Serra da Arrábida.

Alături de peisaje uimitoare, Praia do Creiro este foarte recomandată pentru o zi de plajă; există două restaurante de plajă decente, plaja este supravegheată de salvamari și nu există vânt predominant.

Litoralul Praia do Creiro este numărul nostru 1, deoarece nu numai că oferă un cadru frumos, dar este excelent și pentru o zi pe plajă. Se află la doar 30 de minute de mers cu mașina de centrul Lisabonei.