Dacă sunteți consumator fin de dulciuri și sunteți în căutarea unor produse de patiserie și produse de patiserie din Praga, suntem aici pentru a vă ajuta. Acesta este ghidul nostru către cele mai bune produse de patiserie din Praga.

În primul rând, trebuie să știi ce să comanzi, iar mai jos ai o listă cu cele mai savuroase produse de patiserie specific cehești.

Există atât de multe produse de patiserie cehești din care trebuie să alegeți, ar trebui să mai rezervați încă două nopți la Praga pentru a le degusta pe toate după care urmează cele trei nopți de spitalizare care ar urma inevitabil după atâta consum de zahăr. Acestea fiind spuse, există câteva produse de patiserie de bază pe care nu trebuie să le ratați:

Venecek: produse de patiserie choux cu frișcă de vanilie și glazură de zahăr

cele mai bune cofetării din Praga

Vetrnik: patiserie choux cu frișcă de vanilie, frișcă de caramel și fondant de caramel deasupra

Laskonka: două sau trei bezele cu un fel de ganache sau cremă la mijloc. Combinațiile clasice includ nuci (inclusiv nucă de cocos), caramel și ciocolată.

cele mai bune cofetării din Praga

Kremrole: rulou de patiserie cu o umplutură moale de bezea

Koňaková špička: bază de biscotti cu un turn plin de cremă de ou cu ciocolată și ciocolată deasupra

Rakvička: un simplu biscotti umplut cu frișcă sau frișcă cu aromă de ciocolată.

Dar unde găsim toate aceste bunătăți?

cele mai bune cofetării din Praga

Mysak

Mysak în prezent  servește cele mai bune produse de patiserie cehe din Praga. Cu Lukáš Pohl, un maestru cofetar inspirat și talentat, cu experiență căpătată în New York, Myšák s-a concentrat pe ceea ce l-a făcut celebru în primul rând: produse de patiserie. Și sunt grozave: deși au origini adânci în tradiția patiseriei cehești, ele prezintă reinterpretări și poartă semnătura maestrului cofetar, astfel că acesta este probabil singurul loc din oraș în care un venecek, o patiserie choux clasică, nu are formă de gogoașă, circulară, ci mai degrabă o patiserie în formă de deget.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune orașe din Italia pentru un city break

Kukrar Skala

Cu un fond rafinat, domnul Skála, maestrul cofetar care a dat numele acestei cofetării (Cukrár Skála înseamnă literalmente Chef de patiserie Skála), îi place să intre în concursuri internaționale de patiserie unde etalează rețete și design al produselor de patiserie imaculate. Patiseria de la capătul aleii de lângă restaurantul Sia de lângă Marriott este o bucurie și o adevărată încântare Există trei lucruri pe care le poți urmări la nesfârșit: focul, marea și cineva care face produse de patiserie.

Erhartova Cukrarna

Vreți să vedeți cum arăta o patiserie cehă din anii ’30? Mergeți la Erhart Café. Aveți trei locații retro frumos renovate din care să alegeți: cea originală din cartierul Letná, una mai nouă în districtul Vinohrady și cea mai nouă din casa U Nováku din Orașul Nou, literalmente la 30 de secunde de St Tropez. Sincer, există un sentiment de bucurie când intri în Erhart datorită locațiilor cozy.

Il Cafe

Iveta Fabesova, finalistă a versiunii cehe a show-ului „Chef de top”, a fost întotdeauna mai mult un maestru patiser decât un bucătar și a continuat să publice câteva cărți de bucate și să deschidă patru patiserii. Iveta favorizează în mod clar produse de patiserie în stil franțuzesc: ne place mille-feuille – cremă nu este atât de dulce. De asemenea, a investit într-un „Masterclass” al renumitului Cedric Grolet din Paris, Le Meurice și vinde copii ale creațiilor sale celebre precum Citron sau Noisette. Sunt mai ieftine decât originalele … și, din păcate, au un gust și mai ieftin, dar este o introducere plăcută în patiseria de avangardă de top, dacă nu vizitați Parisul în viitorul apropiat. Acestea fiind spuse, IF Café vinde prăjituri clasice cehești precum vetrnik și sunt de fapt foarte bune.

CITEȘTE ȘI:
Orașe Europene fabuloase!

Cukrarna St Tropez

Da, vopseaua de perete roz țipător este un afront pentru oricine încă mai vede bine. Da, cafeaua este prea întunecată și nu este pregătită în mod ideal (ceea ce, între noi fie vorba, se aplică aproape tuturor patiseriiilor din această listă). Da, ambianța nu se potrivește cu cea a Café Savoy sau Erhart Café. Totuși, produsele de patiserie de la Cukrárna Saint Tropez sunt foarte bune, mai ales dacă vă plac produsele de patiserie de inspirație franceză. Nu există secrete în acest loc: produsele de patiserie sunt făcute de maeștri cehi și francezi, la vedere chiar lângă tejghea.

Cafe Savoy

Café Savoy face cel mai bun vetrnik din Praga și nu trebuie ratat. Odată cu trecerea recentă la o experiență de restaurant mai mare, produsele de patiserie au fost reduse puțin, dar patiseria lor cu un candelabru lângă băi este încă una dintre cele mai plăcute asocieri de imagini din oraș. Evitați ora de brunch care este foarte aglomerată în weekend. (Sau mergeți la Café Lounge în apropiere, care oferă o selecție mai mică de produse de patiserie dar la fel de grozave.)

Cu așa o selecție de produse de patiserie, de patiserii și restaurante, nu ai cum să rătăcești prea mult pe străzile din Praga, pentru că vei fi mereu tentat să mai încerci o prăjiturica și bine faci!

Caută cele mai bune zboruri către Praga

Prețuri cazare Praga