Când am început să-mi planific călătoria în Italia, nu eram foarte sigur că mă voi opri la Veneția. Citisem atât de multe despre cât de turistică este (adevărat) și cât de scumpă este (tot adevărat). Mi se părea o prostie să o sar peste, având în vedere că acolo zburam. În cele din urmă, am decis să petrecem 2 zile în Veneția și mă bucur foarte mult că am făcut-o.

Două zile în Veneția au fost de ajuns pentru mine. Deși există o tonă de lucruri de făcut în Veneția, poate deveni scump și obositor. Este într-adevăr unul dintre cele mai turistice locuri în care am fost vreodată și, deși este incredibil de frumos, te poți simți un pic ca la Disneyland.

În două zile, am reușit să admirăm frumusețea, să fim surprinși de canale, bărci, poduri și piețe și am plecat înainte ca masele de turiști să ne facă să ne simțim scârbiți și copleșiți.

Cred că un lucru pe care l-aș spune este doar să fiți pregătiți pentru faptul că va fi aglomerat și va fi scump. Deși nu sunt prețuri absolut nebunești, din experiența mea, este mult mai scump decât în alte părți ale Italiei.

Există atât de multă istorie și atât de multe fapte interesante despre Veneția, iar faptul că știi câte ceva despre ea înainte de a merge te poate ajuta să o apreciezi cu adevărat, în loc să te duci acolo doar pentru a o bifa de pe o listă de dorințe.

Dacă mergeți știind că probabil veți plăti prea mult pentru mâncare medie sau veți plăti cu adevărat prea mult pentru mâncare puțin mai bună decât media, atunci veți fi bine.

Cele 2 zile petrecute în Veneția au făcut parte dintr-un program mai mare de 10 zile în Italia, care a inclus o oprire în Bologna, Florența și Pisa.

Unde să stați în Veneția

Încercarea de a vă da seama unde să stați în Veneția poate părea copleșitoare. Vrei un loc care să fie curat și, dacă petreci doar 2 zile în Veneția, vrei să fie și situat central.

Unii oameni se cazează în afara insulei, în Mestre, în apropiere, și iau trenul sau autobuzul spre insulă în fiecare zi pentru a explora.

Aceasta este cu siguranță o opțiune mult mai ieftină și s-ar putea chiar să găsiți câteva opțiuni de mâncare excelentă în Mestre la un preț mult mai bun, dar odată ce plătiți pentru transportul dus-întors timp de două zile, cât de mult ați economisit cu adevărat?

Noi am stat la un Airbnb fantastic, foarte bine situat în centru, care a costat doar 80 de euro pe noapte (nu credeam că voi pune niciodată cuvântul „doar” în fața a 80 de euro, dar, din păcate, așa este Veneția).

Airbnb-ul era la doar două minute de podul Rialto. Nu am avut la dispoziție întreaga locuință, dar aveam propria noastră cameră privată și propria baie, așa că ne-am simțit ca la un hotel. Am avut intimitate, în timp ce am avut, de asemenea, posibilitatea de a vorbi cu proprietarii despre lucruri minunate de făcut în jurul insulei.

Rezervați un sejur la acest Airbnb aici.

Dacă doriți să stați în Mestre, vă recomand cu căldură să verificați Airbnb. Există o grămadă de locuri la prețuri bune care arată frumos și au recenzii foarte bune.

Hoteluri în Veneția

Dacă nu prea vă place Airbnb și preferați să stați într-un hotel din Veneția, există literalmente sute de hoteluri în Veneția din care puteți alege.

Locanda Herion : Aceasta este o opțiune bună de mijloc de gamă, care este ușor departe de agitația de pe Marele Canal, dar totuși suficient de aproape pentru a merge pe jos peste tot. Rezervă un sejur la Locanda Herion aici.

Hotel Gardena : O opțiune puțin mai scumpă, cu camere începând de la 180 de euro, acest hotel are camere cu vedere la canal și un mic dejun tip bufet gratuit inclus în prețul camerei. Micul dejun este un mare plus dacă îl puteți obține, deoarece poate fi greu să găsiți o opțiune de mic dejun sub 10 euro de persoană. Rezervați un sejur la Hotel Gardena aici.

CITEȘTE ȘI:
Parcuri de distracție în Europa

2 zile în Veneția – Un itinerar de urmat

2 zile în Veneția sunt de ajuns pentru a vedea orașul, să vă îndrăgostiți de cât de frumos este și să plecați înainte ca mulțimea să vă înnebunească.

Acest oraș este atât de frumos. Există literalmente sute de locuri în Veneția care vă vor tăia respirația. Nu cred că am făcut vreodată atâtea fotografii în 2 zile cum am făcut în cele 2 zile petrecute în Veneția.

Unul dintre primele lucruri pe care vă recomand să le faceți când ajungeți este să vă luați biletul de taxiuri pe apă. Acesta îți va permite să iei taxiurile de apă sau vaporetti oricât de mult dorești în cele două zile în care te afli în Veneția.

Este un preț mare, 30 de euro de persoană, dar când un bilet simplu costă 7,50 euro, tot ce trebuie să faci este să mergi cu taxiul mai mult de două ori pe zi și economisești.

Biletul este util mai ales dacă intenționați să luați feribotul spre insulele exterioare, cum ar fi Murano, Burano sau Torcello, deoarece va trebui să schimbați feribotul cel puțin o dată în fiecare sens.

Puteți cumpăra bilete de feribot în orice stație. Există, de asemenea, un loc de unde le puteți cumpăra lângă gară. Asigurați-vă doar că îl scanați la prima cursă, astfel încât să vă activați cardul.

Dacă sunteți prins folosind un card care nu a fost încă activat, puteți fi pasibil de amenzi mari. Faceți acest lucru pur și simplu scanându-vă cardul când treceți prin turnicheți. Chiar dacă turnichetele sunt deschise, trebuie să îl scanați pentru a-l activa.

Prima zi în Veneția

Odată ce ați obținut cardul de transport, urcați-vă pe feribot pentru a ajunge la stația cea mai apropiată de hotelul dumneavoastră. Noi călătoream doar cu rucsaci, dar cu toate scările, podurile și străzile pietruite, mersul pe jos cu genți grele poate fi o adevărată problemă.

După ce ați lăsat bagajele, porniți la explorat. Dacă vă plac muzeele, mergeți în Piața San Marco. Aici puteți vizita Palatul Dogilor sau Palazzo Ducale. Exteriorul în sine este uimitor, dar odată intrat înăuntru îți dai seama cât de măreț este cu adevărat palatul. Unele părți ale clădirii au fost construite în 1142, iar de-a lungul secolelor, noi clădiri și structuri au fost adăugate la terenul palatului.

De-a lungul istoriei Dogilor, a fost sediul guvernului, sală de judecată și închisoare. Acum este unul dintre cele mai interesante muzee din Veneția și explică o tonă despre istoria insulei. Vă recomand, ca la toate muzeele din Italia, să vă rezervați din timp biletele online. Nu numai că economisiți câțiva euro, dar în zilele aglomerate de vară, săriți peste coada la bilete.

Cât timp vă aflați în zona Pieței San Marco, puteți urca în turn, intra în biserică sau pur și simplu puteți lua o bere la una dintre cafenele și să priviți oamenii din piață. Am sfârșit prin a sări peste urcarea în turn pentru că nu am rezervat în avans și nu am vrut să așteptăm, așa că, dacă sunteți lipsiți de timp în călătoria dvs. la Veneția, rezervați cu siguranță acest lucru în avans.

Pentru masa de prânz, verificați unele dintre locurile de paste „fast-food” din jurul orașului. Aceasta a fost de departe opțiunea mea preferată pentru prânz. A fost ieftin, rapid și a avut un gust uimitor, trei lucruri care sunt greu de găsit în centrul Veneției. Cel care mi-a plăcut cel mai mult a fost Baci & Pasta. Este destul de aproape de Podul Rialto și are câteva locuri înăuntru pentru a sta. Pastele erau proaspete, sosurile erau grozave, iar un castron a costat aproximativ 6 €. Recomand cu căldură sosul ragu.

CITEȘTE ȘI:
Top 20 Lucruri de văzut și de făcut în Veneția (Italia)

Dacă v-ați planificat cele 2 zile în Veneția cu activități de dimineață, vă recomand să vă petreceți restul primei zile pierzându-vă printre străduțe pur și simplu.

Luați feribotul până la gară și urmați indicatoarele către ghetoul evreiesc. Există o mulțime de istorie acolo despre care merită să citiți și veți găsi o mulțime de Stolperstein acolo.

De acolo puteți continua să traversați poduri și să vă pierdeți printre străduțe. Urcați-vă pe feribot și traversați peste Marele Canal pentru a vă plimba în jurul pieței Rialto. Există un loc grozav pentru a lua un Aperol Spritz de-a lungul canalului, numit Naranzaria.

Sau puteți pur și simplu să luați o bere de la unul dintre vânzătorii din piață, să îi rugați să v-o deschidă și să vă alăturați localnicilor și turiștilor care stau de-a lungul canalului la o bere.

Dacă aveți un buget limitat, luați o pizza la pachet de la unul dintre numeroasele magazine aflate de-a lungul Salizada San Lio.

Noi am luat o pizza grozavă de la Crazy Pizza și am mâncat-o la Campo Santa Maria Formosa din apropiere, o piațetă de-a lungul canalului cu o mulțime de locuri de stat. Puncte bonus dacă vă luați o bere sau o sticlă de vin pe care să o savurați împreună cu ea.

Dacă preferați să stați jos pentru a vă bucura de o masă, vă recomand să vă documentați, să vorbiți cu localnicii (nu cu cei de la hotel, care probabil vă vor trimite într-un loc turistic crezând că asta vă doriți). Gazda noastră de la Airbnb ne-a recomandat câteva care îi plac și ei, dar fiți pregătiți să plătiți aproximativ 50 de euro de persoană pentru un prim și al doilea fel de mâncare și o băutură.

  • Al Mascaron: Mâncare excelentă, restaurant mic, poate fi nevoie să așteptați. Se află lângă biserica Santa Maria Formosa.
  • Paradiso Perduto : Cunoscut pentru fructele de mare și pentru marea selecție de mâncăruri venețiene în stil „home cooking”.
  • Vino Vero: Un bar de vinuri cu mâncare în stil venețian și, după cum vă puteți aștepta, o selecție uriașă de vinuri. Situat chiar vizavi de biserica San Marziale.

Ziua a doua în Veneția

Când ai doar 2 zile la dispoziție în Veneția, vrei să profiți la maxim de ele!

Dacă aveți la dispoziție doar o zi întreagă în oraș, acesta este un moment bun pentru a vizita insulele Murano, Burano și Torcello. Retrospectiv, având doar două zile în Veneția, aș fi rezervat un tur al insulelor în loc să iau feribotul.

Cu un tur, plătești aproximativ 25 de euro și aveți la dispoziție 45 de minute pentru a vă bucura de fiecare insulă, ceea ce, în opinia mea, este mai mult decât suficient. De fapt, te duce la o fabrică de sticlă, mai degrabă decât să te uiți doar la magazinele de suflat sticlă. În timp ce ești pe vas, primești un ghid care îți explică mai multe despre insule și nu trebuie să aștepți la cozi la toate terminalele de feribot.

Puteți rezerva un tur pe toate cele trei insule aici.

Dacă vrei să mergi singur sau dacă ai mai mult de 48 de ore la dispoziție, pornește devreme. Dacă aveți puțin timp la dispoziție sau dacă nu sunteți interesați în mod deosebit de sticla suflată, cred că puteți sări peste Morano cu totul. Vă recomand cu căldură să faceți un popas la Burano din Veneția. Burano este de departe mult mai pitoresc, este mai mic și mai ușor de parcurs și este mai ușor de ajuns la el.

Linia 3 de vaporetto duce de la stația de autobuz la Murano. Din Murano, puteți lua un feribot direct spre Burano. De asemenea, puteți lua linia 4.1 sau 4.2 până la Fomdamente Nove. Dacă doriți să mergeți doar la Burano, luați vaporetto-ul numărul 12 de acolo direct la Burano. Indiferent de feribotul pe care îl luați, trebuie doar să știți că la întoarcerea în Veneția, va fi probabil o coadă foarte lungă pentru a vă urca din nou.

CITEȘTE ȘI:
Top 11 orașe cu cea mai ieftină mâncare stradală

Odată întors în centrul orașului, nu puteți rata priveliștea asupra orașului de pe acoperișul T Fondaco Dei Tedeschi. Este un mare magazin, dar au o platformă de vizionare gratuită pe acoperiș. Asigurați-vă doar că rezervați un interval orar cu cel puțin 2 zile înainte. Puteți rezerva un interval orar aici.

Priveliștile de pe acoperiș sunt incredibile, mai ales că sunt gratuite! Încercați să prindeți ultimul interval orar al zilei pentru a vedea cum cerul își schimbă culorile pe măsură ce soarele începe să apună.

Petreceți-vă ultima seară în Veneția plimbându-vă noaptea. Mi-a plăcut foarte mult să merg cu feribotul pe Marele Canal în timp ce soarele apunea. Încercați să prindeți un loc afară, aproape de partea din față. Linia 1 de vaporetto are o tonă de opriri, așa că, dacă reușiți să prindeți un loc, veți avea parte de o călătorie foarte lungă cu feribotul pentru a vă bucura de peisaj.

Ar trebui să vă plimbați cu o gondolă?

Să vorbim despre gondole. Inițial am crezut că o excursie la Veneția ar fi incompletă fără o plimbare cu gondola. Este ceea ce face Veneția să fie Veneția, nu-i așa?

În prima noastră zi în oraș, ne-am uitat la locurile cu gondole unde poți plăti pentru o plimbare cu un gondolier. O excursie pe timp de zi costă 80 de euro, iar o excursie pe timp de noapte costă 100 de euro. Aceasta ar trebui să fie de 40 de minute, dar majoritatea oamenilor au spus că au fost norocoși dacă gondolierul a mers 30 de minute.

Am privit cum gondolierii treceau în unele zile și vorbeau fără patimă despre diferitele obiective turistice pe care le vedeai. A început să își piardă romantismul pentru mine. Cu cât îi vedeam mai mult, cu atât îmi doream mai puțin să iau unul.

Pentru mine, să fiu pe apă era uimitor. Mi-a plăcut să mă plimb cu vaporetto-ul prin Marele Canal și prin diferite părți ale orașului. Asta a fost suficient pentru mine.

Cu toate acestea, înțeleg acel sentiment că îți dorești cu adevărat să mergi cu unul. Primul lucru pe care vi-l recomand este să NU rezervați în avans o plimbare cu gondola.

Site-urile care îți permit să faci rezervări în avans sunt o escrocherie. Gondolele din oraș au tarife stabilite de oraș și puteți alege pur și simplu ce zonă doriți să explorați. Dacă faceți o rezervare în avans, locația din care veți pleca și ceea ce veți vedea vă este deja dictată.

De asemenea, puteți negocia pentru o călătorie mai scurtă. Puteți merge doar 20 de minute și plăti doar 40 de euro. Desigur, nu veți vedea la fel de mult și probabil că nu vă vor duce la cele mai bune obiective turistice din zonă. Cu toate acestea, dacă ceea ce căutați este o plimbare cu gondola, puteți avea parte de una la un preț oarecum rezonabil.

Așadar, iată ce cred că ar trebui să faci cu 2 zile în Veneția. Este o excursie rapidă și mi-a plăcut așa. Înțeleg de ce atât de mulți se îndrăgostesc de Veneția și, într-adevăr, eu m-am îndrăgostit. Dar înțeleg și de ce localnicii continuă să se mute din ea.

Caută zboruri către Veneția

Caută cazare în Veneția