Există un număr aparent nelimitat de baruri de tapas în Madrid, Spania, și poate fi greu să vă dați seama pe care să le vizitați atunci când veniți pentru prima dată în oraș.

Există câteva locații din oraș care sunt renumite pentru barurile lor de tapas, așa că le voi lista în acest articol pentru tine.

De asemenea, am un link către locația Google pentru fiecare dintre baruri. Am constatat că salvarea în Google Maps a tuturor locurilor pe care vreau să le văd (și unde vreau să beau și să iau masa!) este una dintre cele mai bune modalități de a-mi planifica călătoriile.

Dacă sunt într-un oraș și mi se face foame, tot ce trebuie să fac este să deschid Google Maps și să văd ce baruri și restaurante din zonă am salvat și apoi pot mânca ceva foarte bun, în loc să rătăcesc prin zonă până când găsesc un loc care pare să fie bun.

Ce trebuie să știi despre barurile Tapas din Madrid

Înainte de a-ți planifica o plimbare prin barurile de tapas, ține cont de faptul că siesta este un lucru real. Barurile de tapas din Madrid tind să se deschidă între orele 12:00 și 13:00 și apoi aproape toate se închid la ora 16:00 sau 16:30. Apoi se redeschid din nou în jurul orei 19:30 sau 20:00.

Majoritatea barurilor vă vor oferi cel puțin o mică gustare atunci când comandați o băutură. Prima gustare este de obicei mică, un bol de măsline sau o farfurie cu niște chipsuri.

Cu cât beți mai mult, cu atât tapas-urile tind să devină mai mari. La a doua băutură, s-ar putea să primiți o bucată de pâine cu niște șuncă și o felie de brânză deasupra. Barurile de tapas foarte bune vor începe să vă aducă felii de tortilla, farfurii de patatas bravas și orice altceva pregătește bucătăria pentru clienții din acea seară.

Tapas sunt mâncăruri pentru care nu plătiți în plus. Cu toate acestea, majoritatea barurilor au meniuri și puteți comanda mai multă mâncare în afară de gustările gratuite care vin cu masa.

Mâncărurile pentru care plătiți se numesc raciones. Majoritatea barurilor vă permit să comandați fie raciones întregi, fie media raciones, care reprezintă o jumătate de comandă. Aceasta este o modalitate excelentă de a menține costurile scăzute și de a gusta mai multe feluri de mâncare în timp ce vă bucurați de băuturi.

De asemenea, merită menționat faptul că multe baruri au două secțiuni diferite. Dacă intenționați să stați lângă bar și să comandați direct de la barman, băuturile dvs. vor costa puțin mai puțin decât dacă vă așezați și un chelner vă servește la masă. Acest lucru nu este valabil peste tot, dar este ceva la care merită să fiți atenți dacă aveți un buget limitat.

Cele mai bune baruri Tapas din centrul Madridului, Spania

Să începem cu zona care este poate cea mai renumită pentru barurile Tapas din centrul Madridului, La Latina. În acest cartier se află Calle Cava Baja, strada care este plină de peste 50 de baruri de tapas. Dar atenție, nu toate merită timpul și banii.

1. Taberna La Concha

Începeți așa cum intenționați să continuați, se spune. Ei bine, acesta este locul unde să începeți și să terminați și să stați între timp atunci când căutați tapas excelente și băuturi delicioase.

La Concha este cel mai renumit pentru vermutul său. Voi menționa vermút de multe ori în acest articol și asta pentru că este băutura tapas aleasă în multe locuri din Madrid. Aceasta nu este băutura adăugată la martini, ci este un vin alb învechit care a fost îngrijit cu grijă și condimentat la perfecție.

CITEȘTE ȘI:
Ocolul pământului prin bucătărie

Vermút în Madrid este dulce și amar, acrișor și se servește cu gheață. Este modalitatea perfectă de a vă deschide apetitul pentru gustări și apoi, mai târziu, pentru masă. Se potrivește bine cu tapas sărate care cu siguranță vor urma la fiecare comandă.

La La Concha, ei îl prepară pe al lor și îl servesc cu stil, la masă, într-un pahar de martini cu suc de citrice și o felie de coajă de portocală. Nu veți avea parte de una mai bună decât aceasta.

Mâncarea de aici este, de asemenea, excepțională. Specialitatea lor este tosta, versiunea spaniolă a bruschetei. O bucată de pâine sau două acoperite cu tot felul de lucruri delicioase. Bacalao, sau codul sărat, este ceva la care visez până în ziua de azi.

La Concha este unul dintre puținele locuri care nu se închide pentru siesta. Așa că, dacă doriți să continuați să beți de-a lungul Calle Cava Baja după ora 16:00, acesta este locul unde trebuie să vă îndreptați.

2. Diaz y Larrouy

Chiar vizavi de La Concha se află Diaz y Larrouy. Dacă doriți să gustați o selecție frumoasă de vinuri din toată Spania, mergeți aici.

Unul dintre motivele pentru care am iubit atât de mult acest bar a fost faptul că nu mi s-a părut genul de loc care face ca vinul să pară inaccesibil pentru cei dintre noi care poate nu știu foarte multe despre vinuri sau cum să aleagă unul bun.

Personalul de aici este excelent, foarte serviabil, iar interiorul barului se simte ca un mic bar de tapas grozav, în care vrei să-ți petreci după-amiaza. Au și bere, dacă nu vă place vinul și vreți doar să verificați.

Din nou, principalele tapas de aici sunt tostas și sunt excepționale, în special tosta de cerdo, care este carne de porc prăjită în felii subțiri. Ei le acoperă pe ale lor cu maioneză de usturoi și sos de ardei roșu prăjit.

3. La Perejila

Băuturile și vibe-ul sunt grozave aici, într-o după-amiază însorită de sâmbătă. Dar principalul motiv pentru care oamenii se adună la La Perejila este pentru tapas, care sunt unele dintre cele mai bune din cartier.

Dacă sunteți în căutarea unui bar de tapas care servește toate clasicele, acesta este locul unde trebuie să veniți pe Cava Baja. Au raciones de caracatiță, șuncă Iberico, chiftele în sos cremos de ardei, pimientos de padron, chorizo gătit în cidru, bacalao și multe altele.

Mâncarea este cu adevărat motivul pentru a veni aici, dar au și un vermút fantastic, o selecție de vinuri frumoase și o mulțime de beri, de asemenea.

4. Los Huevos de Lucio

Los Huevos de Lucio este locul unde trebuie să veniți pentru ceea ce poate fi descris doar ca fiind cea mai faimoasă mâncare din Madrid.

La Los Huevos de Lucio se servește huevos rotos sau ouă sparte. Acest fel de mâncare constă într-o farfurie de cartofi prăjiți acoperită cu ouă prăjite perfect rulate. Puteți alege apoi diferite feluri de carne pe care să le puneți deasupra. Au de toate, de la chorizo la șuncă Iberico.

Ei servesc bere rece ca gheața de la draft alături de cartofi prăjiți. Au și alte câteva feluri de mâncare în meniu, dar v-aș recomanda să mergeți în altă parte dacă nu doriți huevos rotos. Ei fac acest fel de mâncare foarte bine, dar localnicii nu par să comande alte opțiuni, ceea ce spune tot ce trebuie să știu.

5. Taberna Tempranillo

Aceasta este una dintre cele mai luxoase opțiuni de pe stradă, atât din punct de vedere al prețului, cât și al stilului. Interiorul barului este căptușit aproape pe fiecare perete cu sticle de vin. Au o selecție excepțională de vinuri și dacă veniți într-o vineri sau sâmbătă nu există nicio masă liberă la vedere (puteți sta în picioare dacă doriți!).

CITEȘTE ȘI:
Vă servim cu un cocktail

Mâncarea de aici este prezentată frumos și are un gust la fel de bun pe cât arată. Au o selecție frumoasă de fructe de mare, precum și un meniu de fripturi foarte bun. Recomand cu desăvârșire prepelița prăjită, dar au și rață, foie gras, turtă dulce și o mulțime de tipuri diferite de mezeluri din care puteți alege.

6. Casa Revuelta

Deși nu este situat fizic pe Calle Cava Baja, acest bar de tapas din Madrid este foarte aproape și merită vizitat dacă faceți un tur de tapas în această zonă.

Există un singur fel de mâncare principală pe care trebuie să o aveți în acest loc (observați o tendință de locuri care sunt faimoase pentru un anumit lucru fiecare?). Motivul pentru a veni la Casa Revuelta este pentru bacalao prăjit.

Acesta este genul de loc în care intri pentru o bere și o gustare și apoi mergi mai departe. Cei mai mulți oameni nu zăbovesc prea mult aici pentru că nu prea ai ce să mai comanzi.

Cu toate acestea, bacalao prăjit sau codul sărat, merită cu adevărat timpul dumneavoastră. Dacă vă place peștele și cartofii prăjiți, veți fi cu sufletul la gură în acest loc și puteți spăla totul cu o bere rece. Pe timpul verii, au mese afară, la soare.

Un alt loc care merită explorat și care este absolut plin de baruri de tapas este cartierul cunoscut sub numele de Barrio de las Letras sau Cartierul Literar. Acest cartier este locul unde locuia Cervantes și unde Hemingway obișnuia să bea. Este locul unora dintre barurile mele preferate de tapas din Madrid și nu trebuie ratat.

7. Taberna Malaspina

Dacă m-ați întreba care din această listă este preferatul meu absolut, probabil că ar trebui să spun Malaspina. M-am distrat cel mai mult în acest bar. Am mâncat cea mai bună gamă de tapas la acest bar. Mi-a plăcut cât de animat a fost pentru o seară de joi și aș fi putut petrece cu ușurință întreaga noapte aici.

Am comandat o bere și am primit fiecare câte o bucată de pâine crocantă, dar pufoasă, acoperită cu șuncă și o felie groasă de brânză manchego. Apoi a venit o felie de tortilla. Apoi a urmat tava imensă de patatas bravas cu un sos picant, dar cremos și bogat în paprika. A fost și bucata de pâine acoperită cu chorizo și brânză.

Toate acestea la prețul câtorva beri. Trebuia să plecăm înainte de a fi prea sătui pentru cină. Barmanul a fost fantastic, iar bărbatul care alerga de colo-colo, așezând oamenii și luând comenzi, era cea mai muncitoare persoană pe care am văzut-o într-un bar, poate vreodată!

8. Casa Toni

Dacă vă place sângeretele, sweetbreads, chorizo sau pur și simplu carne delicioasă la grătar, acest loc nu vă va dezamăgi.

Aici totul se rezumă la organele comestibile, dar fac și mâncăruri simple foarte bine, cum ar fi pimientos de padron sărat sau patatas bravas perfect crocante.

Mi-a plăcut acest loc pentru că era nebunește de aglomerat, iar bucătarul șef era chiar acolo, în fața restaurantului, gătind la grătarul său. Berea era bună și rece, iar personalul era foarte amabil.

9. La Venencia

Acest loc se află pe aproape toate listele cu cele mai bune baruri de tapas din Madrid. Este faimos pentru ceea ce nu face și pentru ceea ce nu ai voie să faci.

CITEȘTE ȘI:
Topul celor mai bune cofetării din Atena

Este un bar micuț care servește doar sherry. Oferă câteva soiuri diferite de sherry, dar servesc doar sherry. Comanzi la bar și ei notează câte sherry ai băut pe o tablă de cretă care se află în spatele barului.

Au niște măsline și niște nuci pe care le servesc odată cu comanda de sherry. Nu ai absolut niciun fel de voie să faci vreo fotografie, nici măcar a ta, în interiorul acestui bar. De asemenea, nu ai voie, sub nicio formă, să lași bacșiș.

Este excentric și amuzant și destul de frumos în interior, dar dacă nu vă place sherry, ei bine, aduceți pe cineva căruia îi place sau renunțați la el.

10. Taberna Maceira

Am dat peste acest bar de tapas din Madrid într-o seară când mă plimbam prin cartierul Barrio de las Letras. Era atât de aglomerat încât oamenii așteptau afară pentru o masă.

Am decis să mergem în altă parte pentru a bea ceva și apoi să ne întoarcem la el mai târziu, când poate nu va fi atât de aglomerat.

Aproximativ două ore mai târziu, m-am întors și încă mai erau oameni care așteptau afară pentru o masă. Trebuie să fie bun, ne-am gândit, așa că ne-am alăturat cozii și în mai puțin de 15 minute eram la o masă comandând niște vin și tapas.

Taberan Maceira este un local în stil galez. Galicia este o regiune autonomă a Spaniei situată în nord-estul țării. Aici este vorba despre preparate din orez și fructe de mare, alături de unele preparate tapas mai clasice din Madrid, cum ar fi pimientos de padron (cele mai bune pe care le-am mâncat în Madrid au fost aici).

Dacă sunteți în căutarea unui loc pentru a avea mai mult decât câteva gustări ușoare, aceasta este o opțiune serios de mare. Tocănița de caracatiță este un fel de mâncare pentru care mă voi întoarce la Madrid, genul de mâncare în jurul căreia îți planifici călătoria.

11. Los Gatos

Acesta este un mic bar de tapas fantastic de aglomerat din Madrid, pe care l-am găsit ca fiind un loc perfect „after-work”. Oamenii apar încă îmbrăcați de la birou și se înghesuie în jurul unuia dintre butoaiele de lângă bar și comandă un vermút pe care îl iau alături de un bol de măsline sărate, acoperite cu ulei de culoare verde aprins.

Au o selecție frumoasă de tostas aici, pe care să le luați cu berea sau vermút. Nu uitați să vă uitați în jurul barului la toate suvenirurile fascinante din deceniile trecute.

12. La Dolores

Acesta este unul dintre acele baruri pe care le-am menționat mai sus și care percepe prețuri diferite pentru băuturi, în funcție de faptul dacă stai la bar sau iei o masă în spate (sau afară, de-a lungul trotuarului).

Totuși, asta nu ar trebui să vă descurajeze, pentru că atmosfera din acest bar este fantastică. La fel ca Los Gatos, este un loc popular pentru prieteni sau cupluri care se adună după muncă și recuperează timpul înainte de a merge la cină undeva.

Berile sunt foarte accesibile aici în comparație cu alte locuri, o bere de 400 ml costând aproximativ 3,50 euro. Nu veți găsi mult mai ieftin decât atât în centrul Madridului.

Caută zboruri către Madrid

Caută cazare în Madrid