Pizza este peste tot la Roma și nu ai cum să nu găsești o felie de pizza care să-ți rămână în minte și pe care să o tot pomenești din când în când cu prietenii.

De la felii dreptunghiulare pentru gustări, până la plăcinte în stil roman, cu blat subțire, capitala italiană oferă o gamă uriașă de stiluri de pizza de casă.

Dacă nu ai deja pizzeria ta preferată la Roma, atunci sigur ai de unde să alegi când te vei întreba unde să mănânci o pizza delicioasă.

Pizzeria da Remo

Da Remo servește stilul de pizza specific Romei: plăcinte personale mari, fără sosuri, rotunde, imense. Sunt servite fierbinți din cuptor, mozzarela topită dominând suprafața unei baze crocante care miroase demențial. Începeți cu suppli ‘(crochete de orez) și fagioli (fasole asezonată cu ulei de măsline), ambele antipasta clasice. Locul este aglomerat; personalul nu are prea mult timp, sau interes, în a oferi sfaturi, așa că hotărâți-vă singuri ce alegeți din meniu.

Unde mănânci cea mai bună pizza în Roma

Pizzarium

Fără hiperbole, Pizzarium este unul dintre cele mai importante și influente locuri pentru mâncare din Roma. Chiar dacă servește pizza la felie, o mâncare rapidă în mod tradițional umilă, proprietarul Gabriele Bonci a ridicat-o aici la o formă de artă. Cele mai simple toppinguri sunt cele mai bune, așa că mergeți pentru cartofi și mozzarella, ceapă sau roșii. La ora prânzului, există fritebrele (orez crochete) chiar din friteuza.

Da Artenio

Da Artenio este o brutărie din piața Testaccio – o veți găsi în apropiere zonei de pește de pe partea de sud a pieței – a cărei pizza are câteva forme: există pizza al taglio (la felie); „lingue”, fâșii lungi de aluat de pizza împânzite cu măsline verzi; și pizzette, mici pizza ovale în formă de mână, cu roșii, ceapă roșie sau cartof. Toate cele trei variante sunt grozave, pizza este deosebit de gustoasă; sunt perfecte și cu un aluat crocant, la fel cum ar trebui să fie o pizza perfectă.

CITEȘTE ȘI:
Mallorca - colonia artiștilor
Unde mănânci cea mai bună pizza în Roma

Panificio Bonci

La Panificio Bonci veți găsi un amestec de mâncăruri super-tradiționale romane, precum și articole creative realizate cu grâu măcinat pe piatră. Dar vedeta este însă pizza bianca care este servită în bucăți sau felie deschisă pentru sandwich-uri. Pizza con mortadella (sau sandwich de mortadella) este o gustare perfectă, savuroasă și este întotdeauna disponibilă, în timp ce pizza con porchetta (sau sandwich de porc prăjit) este o savoare în sine.

Forno Campo de Fiori

Felia de Pizza simplă de la Forno Campo de ‘Fiori – o brutărie plină de viață într-o piață centrală aglomerată – este un lucru de frumusețe încântătoare. Personalul poate tăia pizza în bucăți mici pentru voi, astfel încât să puteți încerca mai mult de un topping; nu ratați pizza rossa (pâine plată cu sos de roșii), pizza bianca (pâine plată asezonată cu sare și ulei de măsline) și fior di zucca (floarea de dovlecel, ansoa și mozzarella). Rețineți că servirea nu este excepțională, dar ce mai contează când rezultatul este o pizza memorabilă?

Sforno

Sforno este cunoscut pentru fritti (starters prăjiți), așa că asigurați-vă că începeți cu suppli ‘(crochete de orez), fiori di zucca (flori de dovlecei batute și prăjite) și filetti di baccala’ (cod bătut). Pizzele sunt cu margini groase și inspirate oarecum din tradiția napolitană și variază de la uber-clasice precum Margherita la plăcinte unice pentru Sforno, precum Greenwich și cacio e pepe (pecorino și piper negru). Ambele sunt într-adevăr intense și sunt cel mai bine împărțite cu prietenii, mai degrabă decât mâncate de unul singur.

Unde mănânci cea mai bună pizza în Roma

Trapizzino Trastevere

CITEȘTE ȘI:
Orașe Europene fabuloase!

În 2009, producătorul de pizza Stefano Callegari se juca în bucătărie și a inventat trapizzino, o felie triunghiulară de pizza bianca – făcută cu un strat gros, pufos, care a fost tăiat deschis și umplut cu feluri de mâncare tradiționale romane, cum ar fi coadă de bou, roșii și cacciatore de pui. Acest hibrid de sandviș, accesibil, a explodat cu adevărat, iar acum există locații din Trapizzino în toată Italia, precum și în Statele Unite și Japonia. Cacciatorul de pui (aici, făcut fără roșii) este o nebunie, la fel ca parmezanul cu vinete. Comandați un suplete (crocheta de orez) pentru a-l mânca în timpul pregătirii trapizzino-ului.

Pizzeria Ostiense

Pizzeria Ostiense este pizzeria romană de vârf, care servește aperitive prăjite și pizza crocantă, completată cu grijă pentru a nu supraîncărca baza subțire. Meniul nu are surprize; veți găsi gustări prăjite tipice, precum filetti di baccala ‘(cod bătut), suppli’ (crochete de orez) și ascolane de măsline (măsline umplute cu carne), plus o mulțime de pizza cu topinguri clasice, cum ar fi floarea de dovlecel cu mozzarella și hamsie, sau capricciosa cu anghinare, ou fiert, ciuperci și prosciutto.

Cesare al Casaletto

Cesare este o trattoria specializată în bucătăria romană; starterele, pastele și pizzele primesc atât de multă atenție, încât, de cele mai multe ori, o pizza excelentă poate fi trecută cu vederea. Dar ia-o de la noi: încearcă o pizza rossa subțire, încântătoare, crocantă (o pizza rotundă de 16 inci stropită puțin cu sos de roșii și cu ulei de măsline, apoi coaptă într-un cuptor pe lemne) ca aperitiv. Și nu uita să încerci și mâncărurile prăjite excelente, cum ar fi crochetele de vinete și chiftelele de vită.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai ieftine restaurante din Bangkok
Unde mănânci cea mai bună pizza în Roma

Trieste Pizza

Monti a devenit o mare de cafenele mediocre, baruri aperitive și restaurante care ar putea arăta bine la suprafață, dar care lasă de dorit la snack-uri, băuturi. Triste face parte dintr-un mic lanț care a început ca chioșc de plajă în Pescara în anii 1950 și care a crescut până la cinci locații. Serviciul rapid și atenția la calitate contează foarte mult la Trieste care oferă o pizza bună la prețuri accesibile. Ce ziceți, acum aveți de unde alege o pizzerie care să vă încânte simțurile când ajungeți în Roma, cu treabă ori de plăcere?

Cele mai bune zboruri către Roma

Prețuri cazare Roma