Sunteți în căutarea celei mai bune paella în Valencia? Ceea ce îi atrage pe mulți călători în Valencia este bucătăria excelentă și, în special, un fel de mâncare de renume mondial care își are originea aici, paella. De aceea, vă puteți aștepta să găsiți paella bună la fiecare colț de stradă. Dar… totuși e puțin mai complicat.

Atracția pe care paella o exercită asupra turiștilor a dus la o abundență de localuri care oferă o terci de orez la suprapreț, numit impropriu paella. Pentru a nu ajunge într-unul dintre aceste restaurante de guiris, te-ai putea gandi că ar fi suficient să mergi în acele locuri pe care le frecventează localnicii. Dar… aici întâlnim o altă problemă! Dacă întrebați un valenciano unde să mergi pentru cea mai bună paella în Valencia, probabil că vă va spune: „En casa de mi madre, hombre!„. Nu mulți localnici mănâncă paella în oraș.

Acestea fiind spuse, din fericire există destule locuri din Valencia și din împrejurimi unde vă puteți bucura de o paella excelentă.

Una dintre cele mai caracteristice zone din Valencia unde puteți mânca paella este, fără îndoială, El Cabanyal. Acest cartier este un amalgam de vechi case de pescari și este apreciat de localnici pentru că reușește să își mențină identitatea și cultura proprie.
Aici vă puteți bucura de o minunată arhitectură modernistă, alături de frumoasa plajă Malvarossa.

În El Cabanyal găsiți câteva localuri cu o istorie lungă și bogată, cum ar fi La Pepica, cu o vechime de peste 120 de ani și unde chiar și celebrul Ernest Hemingway a încercat o dată o paella.

CITEȘTE ȘI:
Când ești la Roma, ia micul dejun așa cum fac romanii

Un alt restaurant este Casa Carmela, situat pe o stradă de lângă plaja Malvarossa. Înființat în 1922, acest restaurant servește paella gătită la foc de lemne și are o atmosferă tradițională și tipică valenciană.

De asemenea, ați putea combina o vizită la Orașul Artelor și Științei cu o paella în una dintre cele mai fermecătoare arrocerías din Valencia, La Alqueria del Pou. Restaurantul este situat într-o veche masía în mijlocul câmpurilor, ceea ce face ca mâncatul aici să fie o experiență autentică.

Dacă totuși aveți ceva mai mult timp la dispoziție, vă recomandăm să plecați din Valencia pentru a descoperi parcul național L'Albufera. Aici vă puteți bucura de preparate delicioase din orez într-o rezervație naturală.

În orășelul El Palmar puteți face o plimbare cu barca, iar după aceea puteți mânca la comida în Restaurante Bon Aire. Conservarea mediului înconjurător este esențială pentru proprietari, ingredientele folosite fiind produse chiar de către ei.

Pentru cei care se plimbă prin centrul orașului, recomandăm El Canela, în istoricul El Carmen. Acest restaurant este sublim, dar și destul de scump.

Din fericire, în acest cartier puteți găsi și câteva opțiuni mai accesibile, cum ar fi Restaurante Yuso, care oferă meniuri la un raport calitate-preț bun sau La Bernarda din El Mercado de Tapineria, un loc foarte fermecător unde puteți savura paella în timp ce vă relaxați pe terasa lor însorită.

Nu în ultimul rând, va recomandăm unul dintre cele mai emblematice restaurante de paella din Valencia: Casa Roberto. Aici vă puteți bucura de unul dintre preparatele locale din orez într-o atmosferă prietenoasă și caldă.

CITEȘTE ȘI:
Unde să mănânci în Benidorm

Nu uitați, toate aceste restaurante sunt foarte populare și vă recomandăm cu tărie să rezervați o masă în avans.

Caută cele mai bune zboruri către Valencia

Opțiuni de cazare în Valencia