Masa de prânz în afara Valenciei nu este înțeleasă. Sau, cel puțin, nu este interpretat așa cum o facem noi. Esmorzaret este un ritual de weekend, un punct de întâlnire, o întâlnire cu prietenii, un omagiu adus gastronomiei și multe alte lucruri care ne-ar da de unde să scriem o carte.

Cert este că în Valencia prânzul este o tradiție și ca să nu mai trebuiască să căutați pe ici pe colo unde găsiți un esmorzaret bun, ce baruri fac cele mai mari sandvișuri sau ce sandvișuri să comandați, am pregătit ghidul definitiv.

Masa de prânz în Valencia este atât de populară încât ajungi să identifici barurile după cele mai cunoscute sandvișuri, cu rețete autohtone pe care le poți încerca doar dacă iei prânzul acolo.

De aici încolo, aceasta va fi biblia ta despre prânzul din Valencia, o tradiție care își sărbătorește ziua neoficială în fiecare 16 martie, în cadrul Fallas.

Ca Rakel - Esmorzaret

Ca Rakel

Acest bar din Poblats Marítims a primit premiul Cacau d'Or Especial 2023 din partea unui juriu de experți pentru sandvișul său „Almussafes” și pentru promovarea culturii prânzului.

C. del Dr. Lluch, 9.

Alenar

Începeți weekendul cu un esmorzar gastronomic în centrul Valenciei. Alenar este o bodegă mediteraneană care urmează tradiția esmorzar la literă. Cu meniul său de prânz gourmet de luni până sâmbătă puteți alege sandvișuri precum sepie, brascada sau figatells, însoțite de cheltuieli, băutură și cafea.

Carrer de Martínez Cubells, 6.

Grădina Brasas

Acest bar are totul pentru un prânz bun. O terasă liniștită, cu un loc de joacă pentru copii în apropiere, dacă mergeți cu copii. La asta se adaugă un meniu cu multe referințe, dar simplu: două prețuri în funcție de mărime (normal sau XL). Prânzul normal costă mai puțin de 9 euro și include băuturi, cheltuieli și cafea.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune cartiere pentru a trăi în Valencia

C/ de la Vall de la Ballestera, 43.

Bar Nuevo Oslo

A câștigat premiul Cacau D'Or în 2022 pentru că are unul dintre cele mai bune baruri din Valencia. Este o plăcere pentru ochi să intri și să vezi toate porțiile așezate pe tejghea pentru ca tu să alegi combinația care îți place cel mai mult în acel moment. Un nou punct de referință în Valencia.

Carrer del Doctor Sanchis Sivera, 7.

Pastoret de Náquera donde disfrutar de uno de los mejores almuerzos  valencianos – El Valenciano

Asador Pastoret de Náquera

Pentru cei cu un stomac fără fund, există și sandvișuri făcute la comandă, cum ar fi cele XXL de la El Pastoret. Unul dintre barurile din Valencia care servește sandvișuri aproape la fel de mari ca brațul tău.

Pí del Salt, 10, Naquera.

La Mesedora

Restaurantul din Valencia unde un robot vă servește prânzul. Aceasta este una dintre principalele atracții ale La Mesedora, precum și faptul că servește niște sandvișuri uimitoare. Fără îndoială, unul dintre cele mai bune baruri ale momentului din provincia Valencia.

Carrer Carnissers, 22, Algemesí.

La Cantina

Prânzul în cartierul Ruzafa este neprețuit. La Cantina de Ruzafa a devenit unul dintre cele mai bune baruri pentru a lua prânzul în Valencia. De luni până sâmbătă, de la 9:30 la 12:30, iar prețul este de 7 euro.

Carrer del Literat Azorín, 13.

El Trocito del Medio

Lângă Piața Centrală ne putem bucura de unul dintre cele mai bune prânzuri din Valencia. Dacă terasa sa este plină sâmbăta și este dificil să găsești un loc în interior, trebuie să existe un motiv. Un clasic pentru un prânz în centrul Valenciei.

CITEȘTE ȘI:
Cea mai bună pizza din Milano

Carrer de Blanes, 1.

Bar Mistela

Bar Mistela s-a născut cu sufletul barurilor tradiționale, dar fără a uita de prezent. Aici aduce un omagiu produselor locale și grădinii din Valencia (abia 500 de metri o separă de local), dar retușează rețetele de la prânz cu propuneri moderne și diferite, cum ar fi revizuirea tradiționalului Almussafes (Topmussafes 2.0 cu omletă, ceapă poșată, șuncă și brânză) sau una dintre cele mai populare, Copa del mundo cu omletă de cartofi, cârnați și allioli (maioneză cu usturoi).

c/Riu Nervión, 11.

L'Institut

Una dintre cele mai recente descoperiri din Riba-roja del Turia. Prânzurile de aici sunt un spectacol. Și dacă nu ne credeți, fotografia o dovedește.

Calle Primero de Mayo, 65 (Ribarroja).

Marvi

Un bar galician și câștigător al premiului Cacau d'Or 2017, care recunoaște cele mai bune prânzuri din Comunitat. 6,50 euro pentru un prânz, cu 50 de cenți mai mult dacă adăugați un cremaet.

Carrer dels Sants Just i Pastor, 14.

Casa Centduros

Un alt clasic, de asemenea câștigător al premiului Cacau d'Or 2017. Se află în Borbotó, esmorzarul costă 5 euro (4 dacă comandați o jumătate de sandwich). Fiți atenți la cremaet-ul lor.

Camí de Masarrojos 10 (Borbotó).

Bar Torrent

Sandvișul lor de tortilla cu vinete, brânză și anșoa este simplu, dar unul dintre cele mai bune pe care le-am gustat. Se află în L'Eliana.

Plaza del País Valencià, L'Eliana.

Tipuri de sandvișuri

Unele sandvișuri au un nume de cod. Sau aproape. Acestea sunt unele dintre cele mai bune, deși puteți oricând să vă faceți propria combinație cu ingredientele care vă plac cel mai mult.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai gustoase brânzeturi spaniole pe care să le încerci în timpul vacanței tale în Spania

Brascada : ceapă prăjită, file de vițel la grătar și, uneori, câteva felii de șuncă fierbinte Serrano deasupra. 

Chivito: friptură de mușchiuleț la grătar, șuncă, brânză, roșii, salată, ou și puțină maioneză 

Almussafes: sobrassada de porc, ceapă prăjită caramelizată și brânză topită. 

Blanc i negre: budincă neagră, doi cârnați și uneori fasole boabe.

Figatells: chifteluțe din carne slabă și ficat. Se adaugă nuci de pin și pătrunjel.

Caută bilete de avion ieftine către Valencia

Caută cazare in Valencia

Tururi în Valencia