Comunitatea Valenciană dispune de o mare varietate de trasee de drumeție, fiecare cu propriile caracteristici și frumusețe naturală.

Pentru iubitorii de aventuri în aer liber, Valencia și împrejurimile sale reprezintă o destinație ideală. Printre cele mai bune trasee de drumeție de care vă puteți bucura în zonă se numără impresionantul „Caminito del Rey Valenciano”.

Mai jos sunt prezentate câteva dintre cele mai bune trasee de drumeție din Valencia.

Traseul Graal

Link site oficial

Acesta nu este un singur traseu, ci mai degrabă mai multe trasee care se reunesc în Traseul Graalului prin 18 municipalități din Valencia. Printre acestea se numără și Altura, unul dintre satele rurale din 2024. Este un traseu împărțit în 7 etape și 120 de kilometri în total, care poate fi parcurs pe tronsoane până la catedrala din Valencia, unde se află Sfântul Potir, folosit de Iisus la Cina cea de Taină.

Traseul cu pasarela de la Relleu

Link traseu

Cunoscut sub numele de „Caminito del Rey Valenciano”, traseul pasarelelor de la rezervorul Relleu din Alicante este un traseu impresionant inaugurat în 2022. Acest traseu de 9 kilometri prin rezervorul din secolul al XVII-lea ne duce la jumătatea drumului pe pasarelele impresionante. O activitate perfectă pentru orice weekend și o modalitate de a descoperi unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale lui Relleu.

Forat de Bernia

Link traseu

Traseul circular Forat de Bernia este una dintre cele mai bune opțiuni pentru a descoperi acest balcon natural cu vedere la coasta Valenciei. Traseul, identificat cu inițialele PR-CV 7, are o lungime de aproximativ 9 kilometri și este de dificultate medie. Denivelarea este cuprinsă între 200 și 400 de metri. Acesta poate fi început din diferite puncte, deși cel mai frecvent este Cases de Bernia. Durata de parcurgere este de aproximativ 4-5 ore.

CITEȘTE ȘI:
Valencia - o explozie de trăiri

Traseul Cascadele Anna

Link traseu

Descoperiți unul dintre cele mai spectaculoase trasee de drumeție din Comunitatea Valenciană, în interiorul provinciei Valencia. Acest traseu de 3 kilometri din comuna Anna vă poartă pe lângă 3 cascade, râul și faimosul lac al orașului. De la Albufera de Anna, plimbarea începe la Avenida Diputación de Anna, unde vă puteți parca mașina.

Traseul canionului Mascarat

Link traseu

Între Marina Alta și Marina Baixa, „Cañon del Mascarat” este o crevasă stâncoasă impresionantă care separă Altea și Calpe și desparte Sierra de Bernia de Morro de Toix. În mai puțin de 1 km, acest traseu adaptat ne poartă printr-un peisaj care pare desprins din America de Nord, în timp ce traversăm poduri vechi de cale ferată și drumul național N-332.

Parcul Natural Penyagolosa

Link site oficial

Situat în provincia Castellón, între Vistabella del Maestrazgo, Villahermosa del Río și Chodos, a fost declarat parc natural în 2006. Aici se află vârful Penyagolosa, al doilea ca înălțime din Comunitat. Are o înălțime de 1.800 de metri și din acest motiv i se spune „Gigantul de piatră”.

În acest parc vă puteți bucura de trei trasee diferite: cel care se desfășoară de-a lungul Barranc de la Pegunta, care este paralel cu drumul forestier și apoi îl traversează; și alte două trasee care îl urmează pe acesta, cel care urcă până în vârf și traseul circular pentru a întrevedea fața sudică a vârfului.

Traseul Podurile suspendate din Chulilla

Link traseu

În acest sat valencian se poate urma un traseu cunoscut sub numele de Ruta de los Pantaneros, care era traseul pe care muncitorii care au construit rezervorul Loriguilla în anii 1950 se îndreptau spre locul de muncă. Acest traseu trece peste poduri suspendate care traversează râul și canionul creat de intrarea în albia acestuia în Chulilla, cu pereți de stâncă de peste 80 de metri.

CITEȘTE ȘI:
Mallorca - colonia artiștilor

Parcul Natural Sierra de Mariola

Site oficial

Declarat parc natural în 2002, este situat între regiunile Hoya de Alcoy și Condado de Concentaina, în provincia Alicante, și Valea Albaida, în provincia Valencia. Patru trasee oficiale vă așteaptă în acest cadru natural:

„La umbra Cavas”, de dificultate medie, care trece prin Cava del Teix și Cava Gran.

„Camino de Aguas”, de dificultate medie și care trece prin Cava del Teix și Cava Gran, și „Camino de Aguas”, care se desfășoară de-a lungul porțiunii superioare a râului Vinapoló și este cel mai ușor traseu.

„O întâlnire cu istoria”, care traversează ținuturile din comitatul Cocentaina, având ca puncte principale clădiri unice, capele și biserici și având o dificultate medie.

Acest traseu străbate ținuturile județului Cocentaina, cu clădiri unice, hramuri și biserici ca puncte principale și de dificultate medie. Miradores de solana”, care ne duce până la crucea lui Sant Cristòfol pe un traseu de dificultate medie, de asemenea.

Masivul Aitana

Link descriere traseu in engleza

Acesta este cel mai înalt punct al sistemului format de munții Puigcampana și Ponotx, în provincia Alicante. Are o înălțime de 1558 metri, dar nu poate fi vizitat de drumeți, deoarece se află în interiorul unor instalații militare.

Cu toate acestea, vârful secundar al acestui lanț muntos este accesibil. Traseul pentru a ajunge la acest vârf este circular și începe de la Font de Partegat și trece prin Passet de la Rabosa.

Ruta verde Ojos Negros

Link traseu

Știm că Ojos Negros nu aparține de Comunitat, ci se află în Teruel, dar acest traseu începe acolo și se termină în Sagunto (Valencia). Este vechiul traseu al căii ferate, în prezent abandonată, care transporta minereuri între aceste orașe. Este nevoie de mai multe zile pentru a parcurge cu bicicleta întregul traseu de 200 de kilometri, așa că este recomandat să îl faceți pe secțiuni sau în etape.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune restaurante cu bufet suedez din Valencia și împrejurimi

Traseul este paralel cu liniile de tren locale, ceea ce facilitează transferul și planificarea traseului.

Traseul apei în Chelva

Link traseu

În localitatea Chelva, în provincia Valencia, există două trasee diferite de dificultate redusă pe care le puteți face. Traseul apei combină peisajul fluvial cu locurile și cartierele emblematice ale orașului. Traseul este semnalizat cu panouri informative și este circular.

Traseul acvaductului Peña Cortada

Link traseu

Traseul Peña Cortada poate fi urmat și din Tuejar, Calles și Dueño. Drumul este semnalizat și marcat și se desfășoară de-a lungul apeductului, precum și prin peșteri și tuneluri săpate în stâncă.

Paseo Ecológico de Benissa

Link traseu

În timpul verii, acest traseu este ideal. Plimbarea ecologică din Benissa oferă un traseu pe jos între golfulețe paradisiace. Are două itinerarii diferite (nord și sud), pe care le detaliem în acest alt articol, și care vă vor purta prin diferite golfuri din Benissa. Aceste plaje se numără printre cele mai bune din Comunitatea Valenciană, în special golfulețul Baladrar, punctul final al traseului nordic.

Caută bilete de avion ieftine către Valencia

Caută cazare in Valencia