Valencia te face să trăiești intens, la nivel înalt, cu viteză maximă, cu trăiri care te fac să te simți ca-ntr-un rollercoster și da, ne place la nebunie Valencia, de aceea o zugrăvim așa.

Când ajungi în Valencia, pregătește-te să-ți auzi pașii în solemna catedrală gotică a orașului care datează din secolele al XIII-lea și al XIV-lea, cu modificări renascentiste, baroce și neoclasice. Intrați în interior pentru a vedea picturi renascentiste din secolul al XV-lea realizate de către artiști precum Valențianul, Jacomart, precum și câteva din Roma comandate de papa Alexandru al VI-lea.

Dar partea cea mai fascinantă, și poate controversată, este Capela Sfântului Potir. La altar se află unul dintre câteva potire care pretind că au fost folosite de Isus pentru a institui Sfânta Euharistie la ultima cină. Acest vas de agată a fost datat de arheologi între secolul al IV-lea î.Hr. și secolul I d.Hr., dar încă nu a fost făcută nici o analiză științifică

Valencia este orașul științei și al artelor.

Marea atracție este un ansamblu uluitor de structuri ultra-moderne cărora li se conferă o calitate eterică prin piscinele care le înconjoară.

Valencia, Spain, Architecture, Building, Europe, City

Întregul complex fost început la mijlocul anilor 90, iar finisajele au fost realizate în 2005. În aceste clădiri moderniste se găsesc locații culturale și atracții familiale de primă clasă, cum ar fi L’Hemisfèric, un planetariu și Cinematograful IMAX, sau uimitoarea L’Umbracle, o colecție botanică de specii de plante originare din Valencia.

La Lonja de la Seda

Această clădire maiestuoasă a secolului al XV-lea de la sfârșitul secolului al XV-lea este un sit UNESCO și a fost păstrat ca o capodoperă a arhitecturii gotice valenciene. La Lonja de la Seda este cel mai bun monument al epocii de aur a Valenciei, când orașul a fost unul dintre principalele centre de comerț și cultură din Europa.

CITEȘTE ȘI:
5 castele pentru a descoperi istoria regiunii Valencia

Numele înseamnă „bursă de mătase”, unde comercianții din țărmurile îndepărtate ale Mediteranei se întâlneau și făceau comerț. În interior vă puteți minuna de coloanele răsucite ale sălii principale (sala de contractare) și să analizați detaliile incredibile ale tavanelor boltite. Conturul crenelat cu aspect dur se află chiar în fața pieței centrale a orașului.

La fel ca majoritatea centrelor istorice din orașele spaniole, inima Valencia este făcută pentru plimbări nesfârșite. Toate obiectivele turistice din această parte a orașului sunt la doar câteva minute distanță unul de celălalt.

Între reperele turistice este un labirint de străzi mici, cu cafenele, restaurante și amenajări locale sau magazine artizanale.

Pentru a combate căldura în timpul verii, opriți-vă într-o piață precum Plaza de la Virgen pentru un pahar rece de orchata, o băutură făcută cu migdale măcinate și o varietate de boabe și aromate cu scorțișoară și vanilie.

Partea de nord-est a orașului vechi este cea mai tânără și mai boemă parte a orașului.

Architecture, Towers, Valencia, Old, Landmark, Famous

Ce este grozav în acest loc este modul în care palatele de lângă aceste alei frumoase și umbrite au fost transformate în buticuri, baruri, restaurante și cluburi de noapte. Calle de Caballeros, care începe la Plaza de la Virgen, este locul unde se vor termina multe nopți în Valencia.

De asemenea, puteți vedea fragmente din zidurile de apărare medievală tardivă ale Valencia, la Torres de Quart și Torres de Serranos

Gradina del Turia

Acest parc uimitor îți induce relaxare chiar în mijlocul orașului. A fost construită în secolul al XX-lea, după ce râul Turia a rupt malurile în 1957, provocând mari pagube orașului.

CITEȘTE ȘI:
Unde să luați prânzul în Valencia: ghidul definitiv
Spain, Valencia, Ozeaneum, Birds, Ibises, Glossy Ibis

Râul a fost deviat, iar în anii 80 albia sa din oraș a fost transformată în nouă kilometri de spațiu verde. Un total de 18 poduri traversează încă albia râului, cea mai veche datând din Evul Mediu și sunt acum o altă parte a peisajului neobișnuit din parc.

Câțiva arhitecți peisagistici au fost însărcinați cu construcția aceste grădini, creând o scenă de pădure de pini, livezi de portocale, insule și poteci care conduc instalațiile sportive din trecut, zone de joacă și fântâni.

Piața Centrală

Opus the Silk Exchange este un alt reper apreciat, clădirea cavernoasă a Pieței Centrale. Chiar dacă sunteți într-o simplă vizită, veți iubi designul modern de metal și sticlă al clădirii.

În ciuda datării la începutul secolului al XX-lea, acesta se îmbină perfect cu arhitectura istorică din această parte a orașului vechi. Și dacă ai chef de o partidă cumpărături la piață, vei vedea că piața este raiul produselor alimentare de tot felul. În piață există 400 de comercianți mici, 959 producători agricoli care vând produse agricole și fructe de mare proaspete la cele mai bune prețuri din oraș.

Spices, Market, Colour, Food, Cuisine, Bazaar, Pepper

Dacă există o delicatesă spaniolă care vă place, cum ar fi chorizo, jamón ibérico sau brânză de manchego, piața este un adevărat El Dorado.

Plaja Malvarrosa

La câteva minute de orașul vechi, te-ai putea uita pe o plajă mediteraneană. Malvarrosa este o fâșie largă de nisip auriu care se întinde pe un kilometru de-a lungul litoralului orașului.

Plaja a fost distinsă cu Steagul Albastru pentru toate facilitățile pe care le oferă, de la turnurile de salvamar, o stație medicală, fântâni și dușuri, până la rampele și potecile sale ușor de străbătut.

CITEȘTE ȘI:
Ciudățenii despre Thailanda

Marea veste este că nu va trebui să păcălești departe pentru o băutură rece sau o îmbucătură mâncare, deoarece există restaurante permanente chiar pe promenada de lângă plajă.

Caută cele mai bune zboruri către Valencia

Opțiuni de cazare în Valencia