Hallstatt este mai mult decât un simplu oraș. Este considerat de fapt cel mai vechi sat încă locuit din Europa, datând din epoca de fier. De fapt, cultura timpurie a epocii de fier, de la 800 până la 400 î.Hr., este cunoscută sub numele de cultura Hallstatt, o epocă marcată de agricultură și prelucrarea metalelor, comerțul de lungă durată cu culturile mediteraneene și ascensiunea claselor de elită și a distincției sociale.

Hallstatt – înseamnă „loc de sare” – este prima primă salină din lume. Datorită industriei sării, orașul a progresat rapid și a devenit bogat. Sarea a fost întotdeauna o marfă importantă, mai ales în vremurile pre-istorice, deoarece a fost folosită pentru conservarea cărnii.

Totuși, în ultimele decenii, faima Hallstatt provine mai ales din frumusețea sa naturală. Întins între un lac și munți, acest mic oraș perfect a devenit cu ușurință o destinație turistică foarte populară, precum și un patrimoniu mondial UNESCO.

În zilele noastre, veți găsi o mulțime de turiști care fac o excursie de zi spre Hallstatt din Viena, Salzburg și chiar din Praga și din Cesky Krumlov. Acest flux de turiști a sporit și mai mult economia Hallstatt, dând naștere la atracții și facilități turistice.

În timp ce puteți vedea o mare parte din Hallstatt în doar o zi, vă recomandăm cu drag să stați mai mult pentru că veți descoperi locații extraordinare.

Petreceți cel puțin două zile pentru a vedea cu adevărat toate colțurile frumoase ale lui Hallstatt.

Bucurați-vă de atmosfera plăcută a orașului vechi

Explorarea orașului vechi este cel mai bun lucru de făcut în Hallstatt.

Hallstatt

Cu străzile care par a fi decorate cu case colorate de turtă dulce și un decor superb pe Hallstatter See, este greu de crezut că acest loc este real.

CITEȘTE ȘI:
15 Cele mai bune lucruri de făcut în Alicante (Spania)

Skywalk platforma intrată în patrimoniul mondial

Skywalk Hallstatt

Această platformă se află la 350 de metri deasupra vârfurilor orașului Hallstatt, oferind vederi panoramice ale întregii regiuni Dachstein Salzkammergut.

Turul Minei de sare

Timp de mii de ani, sarea a fost extrasă din munții din jurul Hallstatt și Salzburg. În Hallstatt puteți vizita una dintre aceste mine de sare.

Salina poate fi vizitată doar într-un tur. Tururile durează 70 de minute și încep în apropiere de Skywalk. Pentru întreaga experiență, inclusiv turul și călătoria dus-întors cu funicularul durează aproximativ 2,5 ore de timp și costă aproximativ 35 €. Aflați mai multe pe site-ul oficial.

Osuarul Hallstatt

Osuarul Hallstatt, numit și Charnel House sau Bone House, este cel mai neobișnuit loc de vizitat în Hallstatt. În această mică cameră asemănătoare cu o peșteră sunt peste 2.100 de cranii și alte diverse oase umane, perfect stivuite de-a lungul pereților.

Osuarul Hallstatt

Pe măsură ce cimitirele se umpleau, trupurile au fost exhumate pentru a face loc celor mai recent decedați. Oasele erau îngrămădite cu strictețe în casa cărbunelui, iar craniile erau pictate cu trandafiri, coroane și cruci.

Vizitați Dachstein Krippenstein

Călătorește în Alpi și adaugă o mică aventură vizitei tale în Hallstatt. Situat la doar câteva minute de Hallstatt, acesta este un loc minunat pentru a vedea peisaje alpine, mergeți într-o drumeție, bucurați-vă de priveliști spectaculoase ale Alpilor.

Dachstein Krippenstein

Puteți pur și simplu să faceți o plimbare cu telegondola și vă puteți bucura de priveliște sau puteți petrece ore întregi aici făcând drumeții scurte sau explorând peștera gigantică de gheață.

Când să mergi la Hallstatt

Sezonul maxim este în lunile de vară din iunie, iulie și august, iar uneori acest sezon aglomerat se duce până în septembrie. În aceste luni, așteptați-vă la aglomerație și la prețuri mai mari așa ca de vârf de sezon.

CITEȘTE ȘI:
Vizitează Munchen în 3 zile cu buget redus

Lunile de iarnă din decembrie până în februarie pot fi, de asemenea, aglomerate, în special în preajma Crăciunului. Hallstatt este superb când ninge, pare rupt din basme. Rețineți că minele de sare și funicularul sunt închise în lunile de iarnă. Lunile martie, aprilie, mai, octombrie și noiembrie sunt cel mai bun moment pentru a vizita dacă doriți să evitați mulțimile (deși chiar am auzit că octombrie devine destul de aglomerat).

Prețuri cazare Hallstatt

Booking.com