Primele date istorice ale Chișinăului datează din 17 iulie 1436. Acest lucru a fost consemnat în lucrările lui Ștefan și Ilya Oancea, guvernatori ai Moldovei, precum și șefii biroului Domnului. În această lucrare oficială este relevat faptul că granița moldovenească se afla pe râul Reut, iar Chișinău se afla pe marginea râului Bic. Era situat pe valea Kishineuluy lui Akbash, lângă satul tătar, care este situat aproape de sursa de apă, lângă o mică pădure.

Trebuie menționat că, Chișinăul a fost de două ori incendiat în timpul războaielor rusești – în 1739 și în 1788. Frontierele din Chișinău au fost formate de următoarele străzi ca Alexandru cel Bun până la râul Bic, Anton Pann, Petru Rareș și strada Armeniei. Gara contemporană era la acea vreme situată în afara Chișinăului.

Chișinăul este un oraș cool, de excepție, cu o mulțime de lucruri de făcut, dar este mai ușor să explorezi dacă știi ce vrei să vezi înainte. Centrul orașului este mare și multe dintre cele mai bune lucruri de făcut în Chișinău nu se află într-o singură zonă sau un singur cartier.

Muzeul Satului

Prima tendință este de a asocia bisericile de lemn cu Scandinavia, dar vikingii au adus aceste tehnici înapoi acasă, în Europa de Est bisericile ortodoxe slave sunt din lemn. Puteți vedea una dintre aceste frumoase biserici vechi chiar în inima Chișinăului, biserica de lemn a Adormirii Mariei din Hirișeni, care a fost transformată într-un muzeu etnografic.

Încă sunt în proces de mutare a caselor și a altor clădiri în parc, dar, în cele din urmă, va fi similar cu Muzeul Satului din București (minunat).

CITEȘTE ȘI:
Montreux - top atracții turistice

Parcul Ștefan cel Mare

Acest frumos parc (numit anterior Parcul Pușkin) este un loc popular pentru localnici să se întâlnească, câștigându-și porecla de „parcul îndrăgostiților”. Este, de asemenea, un loc minunat pentru backpackers să vină și să stea puțin pentru că parcul are WiFi gratuit. Dacă vă plac fântânile, cu siguranță trebuie să veniți, deoarece parcul are patru pavilioane, locuri de joacă pentru copii și mult spațiu pentru plimbări răcoroase.

Muzeul – Casa memorială Pușkin

Dacă sunteți un fan al literaturii ruse, l-ați citit, fără îndoială, pe Eugeniu Onegin al lui Pușkin, pe care l-a scris în această casă, în timp ce se afla în exil la Chișinău. Întrucât Pușkin este unul dintre scriitorii literaturii mondiale, muzeul este un loc.

Muzeul de istorie

Principalul muzeu de istorie și arheologie al țării, acoperă în profunzime istoria țării, inclusiv perioada sovietică. Reperele includ colecția lor de arme și fotografii istorice. Programul se schimbă sezonier, așa că verificați site-ul lor pentru un program actualizat.

Grădina Botanică

Grădinile din Chișinău sunt mari, cu tone de oportunități excelente pentru fotografie și relaxare în natură. Verificați site-ul lor pentru cele mai bune perioade în care puteți să o vizitați și informații despre transportul public.

Degustare de vin și cognac – Cricova

Când veniți în Moldova, trebuie să experimentați gustul unic al vinului și al coniacului din Moldova. O vizită la o cramă sau la distilerii de coniac din Transnistria este o variantă precum și excursii de o zi la Chișinău, dar dacă nu aveți timp, puteți experimenta o degustare de vin sau o degustare de coniac în oraș.

CITEȘTE ȘI:
Alsacia - drumul vinului
Degustare de vin și cognac - Cricova

Cricova este simbolul vinului moldovenesc care deja a depășit granițele ca faimă.

O vizită la fabrica de bomboane Bucuria

Înființată în anul 1946, SC Bucuria SA este cea mai mare firmă producătoare de produse de cofetărie din Republica Moldova. De mai bine de 65 de ani societatea rămâne fidelă numelui și misiunii sale, de a aduce bucurie în viețile oamenilor cu ajutorul sloganului ,cu noi viața este mai dulce,.

O vizită la fabrica de bomboane Bucuria

Fabrica produce aproape 450 de produse precum:  bomboane, ciocolată, jeleuri, caramele, napolitane, iar Bucuria este deja un simbol al Moldovei.

Când ajungeți în Chișinău, nu uitați să mergeți la restaurantele locale să experimentați gustul bucătăriei moldovenești și chiar rusești, să intrați în vorbă cu localnicii și să vă bucurați de toată atmosfera minunată a acestui oraș.

Caută cele mai bune zboruri către Chișinău

Prețuri cazare Chișinău

Booking.com