Dacă vă întrebați care sunt cele mai bune lucruri de făcut în Malaga, Spania, acest articol vă va prezenta cele mai bune lucruri de văzut, de făcut, de mâncat și cele mai bune locuri de relaxare în călătoria dumneavoastră în Malaga.

Málaga este situată în sudul Spaniei, în comunitatea autonomă Andaluzia și este capitala provinciei Malaga.

Malaga se află în centrul Costa del Sol, coasta soarelui. Așa că vă puteți imagina ce face ca acest loc să fie atât de special.

Este un paradis pentru oameni din întreaga lume care doresc să se bucure de plaje uimitoare și de soare aproape tot timpul anului.

În timp ce vă aflați în Malaga, poate doriți să luați în considerare o vizită la plajele uimitoare din Cabo de Gata sau să vă îndreptați spre vest, spre luxoasa Marbella.

Voi menționa, de asemenea, câteva dintre excursiile mele preferate care sunt ușor de făcut din Málaga într-o singură zi.

Cum să ajungeți la Malaga

Cel mai bun mod de a ajunge cu ușurință la Malaga este să zburați pe aeroportul din Malaga sau pe aeroportul Málaga-Costa del Sol, cod aeroport: AGP. La sfârșitul articolului puteți să căutați cele mai bune zboruri către Malaga.

Dacă călătoriți din interiorul Spaniei, rețeaua feroviară spaniolă, Renfe, vă poate conecta cu toată țara. Puteți lua un tren de mare viteză AVE de la Madrid la Malaga și să ajungeți acolo în două ore și jumătate.

De obicei, prefer să îmi rezerv trenurile în Europa direct la compania de trenuri – cum ar fi Trenitalia în Italia sau SNCF Connect în Franța, dar în Spania rezervarea directă este imposibil de făcut online.

Dacă nu sunteți mofturos în privința unor ore specifice sau dacă călătoriți în afara orelor de vârf, atunci puteți merge la gară și rezerva biletul pentru aceeași zi.

Cum să vă deplasați în Málaga, Spania

Málaga este un oraș destul de mic și foarte ușor de parcurs pe jos.

Dacă vă cazați la un hotel sau apartament în centrul orașului, veți putea merge pe jos cam peste tot.

Dacă doriți să ajungeți la unele dintre plajele din alte părți ale orașului, rețeaua de autobuze este foarte ușor de folosit.

Pur și simplu pun locația unde vreau să merg în Google Maps și apoi aleg opțiunea de transport public.

Aceasta vă va spune exact unde se află stația de autobuz, la ce oră trebuie să ajungă autobuzul, la ce stație să coborâți și apoi unde să mergeți pe jos pentru a ajunge exact unde doriți să ajungeți din stația de autobuz.

O singură călătorie cu autobuzul în Málaga costă 1,40 euro și puteți plăti șoferul în autobuz, dar trebuie să fie în numerar și ar trebui să fie plătită cu bancnote mici sau monede ori de câte ori este posibil.

Unde să vă cazați în Málaga

Există atât de multe hoteluri și apartamente uimitoare în care să vă cazați în timp ce vizitați Malaga.

Personal, vă recomand să stați în zona centrală a orașului, cu excepția cazului în care veniți doar pentru a putea merge la plajă.

Majoritatea celor mai bune lucruri de făcut în Malaga se află în centrul vechi al orașului și este, de asemenea, plin de o mulțime de baruri tapas și restaurante excelente, așa că nu va trebui să călătoriți foarte departe pentru a vă bucura de tot ce este mai bun în Malaga.

Dacă doriți să vă cazați într-un hotel din Málaga, acestea sunt cele mai bune la orice nivel de preț:

  • Picnic Dreams Boutique Hostel este cea mai bună opțiune pentru cei care călătoresc cu un buget redus, dar care doresc totuși să aibă un loc de cazare plăcut, curat și confortabil. Puteți obține un pat de o persoană într-un dormitor pentru aproximativ 25 de euro (în funcție de numărul de paturi pe cameră) sau puteți obține propria cameră dublă cu un prieten sau partener pentru 65 de euro pe noapte. Rezervați un sejur la Picnic Dreams Boutique Hostel aici.
  • Dulces Dreams Boutique Hotel este o opțiune excelentă de buget pentru unde să stai în Malaga. Camerele încep de la 65 de euro pe noapte, iar hotelul în sine este absolut superb și foarte frumos decorat. Este situat chiar în centrul orașului, astfel că este ușor de mers pe jos peste tot. Rezervați un sejur la Dulces Dream Boutique Hotel aici.
  • Soho Boutique Castillo de Santa Catalina este o bună opțiune dacă doriți să stați într-un hotel de lux în timp ce vizitați Malaga. Acesta este situat în cartierul Soho, care este încă relativ central și la aproximativ 15 minute de mers pe jos de muzeele și siturile din jurul centrului orașului. Camerele încep de la 259 de euro pe noapte. Rezervați un sejur la Soho Boutique Castillo de Santa Catalina aici.

Dacă preferați un apartament, îmi place să folosesc Booking.com pentru a găsi cele mai bune apartamente care există în orice oraș. Un apartament perfect de închiriat este:

  • Chinitas Urban Estudios este o opțiune excelentă pentru un singur călător sau un cuplu care stă pentru o perioadă scurtă de timp. Apartamentele sunt toate studiouri, dar au bucătării complet aprovizionate, astfel încât să vă puteți prepara singuri masa. Toate sunt situate chiar în centrul orașului Malaga și se află la 5 minute de mers pe jos de plaja centrală. Apartamentele încep de la un preț foarte rezonabil de 120 de euro pe noapte. Rezervați un sejur la Chinitas Urban Estudios aici.
CITEȘTE ȘI:
În Bali totul se negociază

Ce să faci în Málaga, Spania

Există atât de multe lucruri minunate de făcut în Málaga. Fie că iubești istoria, cultura, mâncarea sau plajele minunate, poți găsi locuri minunate de vizitat în Málaga care să se potrivească stilului tău.

Am petrecut două vacanțe separate explorând acest oraș minunat și abia aștept să mă întorc din nou pentru a treia oară.

Este o bază excelentă pentru a explora Costa del Sol, dacă sunteți prima dată în regiune, iar dacă ați mai vizitat-o înainte, este un aeroport excelent pentru a accesa restul regiunii, cum ar fi Almería, Granada, Sevilla și chiar orașe mici precum Ronda.

1. Vizitați Alcazaba

Atracția numărul unu din Malaga pe care abia așteptam să o explorez era Alcazaba.

Andaluzia este plină de istorie de pe vremea maurilor, iar Alcazaba este unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură lăsată în urmă de aceștia.

Construită inițial în secolul al XI-lea, Alcazaba vine de la cuvântul arab pentru cetate. Construită pe un deal și folosind unele dintre ruinele romane din jur (căutați pilonii de marmură în timp ce urcați în vârf!), aceasta este una dintre cele mai extraordinare atracții turistice din Malaga.

Asigurați-vă că aveți telefonul cu dvs. pentru a putea scana codul QR de la intrare și a asculta ghidul audio în timp ce explorați. Ghidul audio corespunde numerelor care au fost lăsate peste tot în cetate și puteți asculta povești și puteți învăța despre fiecare în parte și ce rol a jucat în istorie. Chiar merită și nu costă nimic în plus.

Biletele la Alcazaba costă 3,50 euro de persoană, însă, dacă intenționați să vizitați și castelul Gibralfaro din apropiere, ar fi mai bine să cumpărați biletul combinat de 5,50 euro. Biletul este valabil 48 de ore, așa că nu trebuie să le vizitați pe amândouă în aceeași zi.

Dacă îl vizitați duminică după ora 14:00, intrarea este gratuită. Acest lucru înseamnă, desigur, că va fi, de asemenea, foarte aglomerat în această perioadă. Cu toate acestea, este o modalitate bună de a economisi niște bani dacă călătoriți cu un buget redus.

Biletele nu pot fi cumpărate în avans. Le puteți cumpăra pur și simplu în ziua vizitei, la automat.

2. Vedeți Teatrul Roman

Chiar sub Alcazaba, o atracție din Malaga ușor de vizitat cât timp vă aflați în apropiere este Teatrul Roman.

Puteți vedea întregul teatru din piața care se află în fața lui și nu este nevoie să intrați decât dacă doriți să mergeți printre scările amfiteatrului și să luați loc.

Cu toate acestea, intrarea este gratuită, așa că, dacă aveți timp, merită să vă plimbați prin el.

Teatrul a fost construit în secolul I d.Hr. și a rămas un teatru până în secolul al III-lea. Când Malaga a devenit parte a Al-Andalusului și a fost condusă de mauri, teatrul a devenit o carieră de piatră.

Teatrul roman din Málaga a fost descoperit de fapt abia în 1951 și a fost complet descoperit abia în 1995! De asemenea, se spune că Antonio Banderas, care a crescut în Málaga, a jucat în spectacole la acest teatru când era copil.

Ceea ce este și mai fascinant este că spectacolele ar fi fost interzise sub regimul Franco de la acea vreme, așa că el juca în secret!

3. Urcați în vârful catedralei

Catedral de la Encarnación de Málaga sau Catedrala Întâmpinării din Málaga se află în centrul orașului.

Urcarea în vârful catedralei este una dintre activitățile de top din Malaga și merită nu doar pentru priveliști, ci și pentru a afla mai multe despre istoria orașului.

La fel ca și în cazul Alcazaba, catedrala are un ghid audio gratuit pe care îl puteți asculta în timp ce explorați diferitele părți ale bisericii.

Prin străzile înguste din centrul orașului Malaga, veți găsi intrarea în catedrala care a fost construită între 1528 și 1782 pe locul unei foste moschei maure.

Este o combinație de stiluri baroc și renascentist, fațada fiind aproape complet barocă, iar interiorul urmează planurile originale pentru a rămâne în stil renascentist.

Intrarea generală pentru a vizita doar interiorul catedralei costă 8 euro de persoană. Intrarea generală doar pentru a urca pe acoperișul catedralei costă, de asemenea, 8 €. Dacă doriți să le vizitați pe amândouă, atunci puteți achiziționa un bilet combinat, care costă 12 €.

4. Admirați priveliștea de la Gibralfaro

O altă atracție de top din Malaga care nu trebuie ratată este Gibralfaro. Dacă ați vizitat anterior Alcazaba, sperăm că ați luat biletul combinat. Dacă aceasta este prima oprire din turul dumneavoastră în Málaga (alegere excelentă, priveliștile sunt cele mai bune!), atunci puteți achiziționa biletul combinat și aici.

CITEȘTE ȘI:
Istanbul - arome, muzică, culori, istorie, cultură

La fel ca în cazul Alcazaba, biletul individual costă 3,50 €, dar dacă achiziționați biletul combo cu Alcazaba, acesta costă doar 5,50 €.

Ca un avertisment, dacă vizitați Malaga fără mașină, veți avea de mers pe jos până în vârf. De la bază aveți de urcat o mulțime de scări, așa că vă recomand să vizitați cât mai devreme posibil, înainte de a se încălzi prea tare.

De asemenea, veți dori să purtați pantofi rezistenți pentru mersul pe jos. Poteca până în vârf este destul de abruptă în unele locuri și este făcută din piatră care uneori poate deveni alunecoasă. Există fântâni de apă în partea de sus (și în partea de jos), așa că nu uitați să vă luați la pachet sticla de apă reutilizabilă.

Gibralfaro este ceea ce a mai rămas dintr-un castel-fortăreață maură din secolul al X-lea, care se află în cel mai înalt punct din centrul orașului. De fapt, puteți merge pur și simplu pe jos până în vârf, lângă intrare, pentru a vă bucura de priveliște, dacă nu sunteți interesat de istoria castelului.

Există, de asemenea, un ghid audio minunat disponibil dacă vă aduceți telefonul cu dvs. la castel.

5. Muzeul Picasso

Muzeul Picasso ar putea fi cea mai populară atracție turistică din Malaga.

Pe 25 octombrie 1881, Pablo Ruiz s-a născut în orașul Málaga. Mai târziu, el va lua numele de familie al mamei sale, Picasso.

Málaga este foarte mândră să fie locul de naștere al unuia dintre cei mai influenți artiști din lume și puteți vizita muzeul pentru 9 euro de persoană în fiecare zi a săptămânii.

Muzeul are o colecție mare de lucrări ale lui Picasso (poate nu la fel de multe ca la Köln!) și este expus într-un mod cronologic și tematic, astfel încât să puteți vedea cu adevărat schimbările din opera lui Picasso de-a lungul vieții sale.

Este evident că Malaga iubește cu adevărat un ghid audio, pentru că și aici primești unul. Puteți alege ce limbă doriți să ascultați și puteți explora muzeul în ritmul dumneavoastră, învățând în același timp despre viața unui om controversat, dar fără îndoială talentat.

Dacă vizitați în timpul sezonului de vârf al verii, este recomandat să vă rezervați în avans biletele online, astfel încât să puteți sări peste coadă. Vă puteți achiziționa biletele aici.

6. Muzeul din Malaga

Museo de Málaga sau Muzeul din Málaga este găzduit în Palacio de Aduana, sau Palatul Vămilor. Palacio de Aduana a fost vama originală a portului din Málaga și a fost construit în 1791 (deși nu a fost finalizat decât în 1829).

Deschis în 2016 ca muzeu, Muzeul din Málaga este atât un muzeu arheologic, cât și unul de arte frumoase. Muzeul este deosebit de interesant pentru iubitorii de istorie, deoarece reface povestea orașului, care este plină de o istorie care datează din epoca romană.

Cu peste 17.000 de artefacte și piese, acesta este cel mai mare muzeu din Andaluzia și al cincilea ca mărime din întreaga Spanie. Partea cea mai bună este că prețul este de doar 1,50 euro, iar dacă sunteți cetățean UE este complet gratuit.

7. Palmeral de Las Sorpresas

Un nume foarte fantezist pentru principala promenadă portuară a orașului. Palmeral de Las Sorpresas înseamnă palmierul surprizelor.

Mai presus de toate, este un loc minunat pentru a face o plimbare în jurul apusului de soare. Există într-adevăr o mulțime de palmieri care mărginesc promenada (aproape 400 de fapt!).

Există baruri și restaurante mici care duc până la un far cu portul de vizavi. Este un loc popular pentru familii datorită unui loc de joacă frumos și este, de asemenea, un loc fantastic pentru a merge la alergat.

8. Museo Carmen Thyssen Málaga

Muzeul Carmen Thyssen este o opțiune excelentă dacă vă place arta și dacă ați vizitat celelalte minunate muzee de artă din jurul orașului Málaga.

Muzeul este alcătuit în cea mai mare parte din colecția privată a omonimei muzeului, Carmen Cervera, a cincea soție a baronului Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza (de asemenea, celebră pentru colecția sa privată de artă).

Colecția se axează în principal pe pictorii spanioli din secolul al XIX-lea, cu o colecție mare de artiști andaluzi.

Intrarea la muzeu costă 10 euro de persoană. Biletele pot fi achiziționate online aici.

9. Mercado Central de Atarazanas

Piața centrală din Malaga este un loc minunat în care să te îndrepți dacă îți faci self-catering cât timp ești aici. Au de toate, de la fructe cultivate local până la pește proaspăt prins. Andaluzia este unul dintre cei mai mari producători de fructe din întreaga UE, așa că nu ratați niște produse fantastic de proaspete.

Pe lângă faptul că este un loc minunat pentru a face cumpărături, Mercado Central de Atarazanas este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din Malaga unde puteți lua un prânz cu fructe de mare.

Există câteva opțiuni pentru mâncare în piață, dar mie personal îmi place Bar Mercado Atarazanas, care se află chiar lângă intrarea principală, la colțul dintre C. Atarazanas și Pl. Arriola. Berea este rece, personalul este prietenos, iar fructele de mare sunt excelente (în special pinchos!).

CITEȘTE ȘI:
Unde să mănânci ieftin în Malaga (la prețuri studențești)

10. Mâncați la un Chiringuito local

Chiringuitos sunt un element de bază al vieții de pe plaja din Malaga. Unele sunt mici standuri chiar pe plajă, cu mese și scaune de plastic în nisip.

Altele sunt restaurante în toată regula, cu locuri atât în interior, cât și în exterior, care au și o mică baracă. Toate servesc fructe de mare foarte bune.

Cel mai popular fel de mâncare care trebuie încercat și care este local din Malaga este espetos. Espetos sunt sardine proaspete care sunt înfipte pe ceea ce arată ca o sabie și apoi gătite pe un foc deschis până când sunt perfect prăjite.

Crocante și sărate la exterior, cărnoase și delicioase în interior. Adăugați un strop de lămâie și savurați-le cu niște pâine. Cele mai multe chiringuitos au tone de opțiuni de fructe de mare la grătar pe care le vor găti pe același foc deschis (de obicei arată ca o barcă veche plină de nisip).

Câteva chiringuitos fantastice pe care să le verificați în timp ce vă aflați în Malaga:

12. Explorați cartierul Soho

Soho a devenit recent noul cartier cool din oraș. Dacă sunteți în căutare de bere artizanală, cocktailuri artizanale, hoteluri de tip boutique și cafenele new-wave, acesta este cartierul în care le veți găsi pe toate.

Acestea fiind spuse, cartierul este cu adevărat despre susținerea afacerilor locale. Aici veți găsi barurile deținute de localnici, micile galerii deținute de artiști și alte magazine de artizanat care sprijină creativitatea locală.

Revitalizarea cartierului a început cu localnicii. Veți observa la plimbarea prin cartier picturile murale uriașe care acoperă multe dintre clădirile de aici.

Proiectele de susținere a cartierului sunt acum finanțate și de guvernul local.

13. Vizitați plajele

Există mai multe plaje cu adevărat minunate la o scurtă plimbare pe jos sau cu autobuzul din centrul orașului Malaga.

Playa La Malagueta este plaja din centrul orașului. Acest lucru o face să fie cea mai aglomerată. Dar este, de asemenea, ușor de accesat și foarte lungă, așa că există o mulțime de spațiu pe nisip pentru prosopul tău, iar apa este minunată pentru înot.

La Malagueta are, de asemenea, terenuri de volei, o mică sală de gimnastică în aer liber și un loc de joacă pentru copii.

Dacă doriți să vă îndepărtați mai mult, într-un loc mai liniștit, plaja mea preferată din Málaga este Playa Pedregalejo. Este mult mai mică și se poate umple rapid în weekend-uri, dar dacă o vizitați în timpul săptămânii o puteți avea aproape numai pentru dumneavoastră.

Alte plaje care merită vizitate și la care se poate ajunge ușor sunt Playas del Palo și Playa de los Álamos.

14. Faceți o plimbare cu barca în jurul golfului (la apus!)

Când cineva mi-a recomandat să fac o excursie cu barca în jurul orașului Malaga, la prima mea călătorie, reacția mea inițială a fost: „Crezi că sunt făcut din bani?”.

Dar, de fapt, o excursie cu barca în jurul Málaga este un lucru foarte accesibil.

Pentru doar 12 euro puteți pleca pe un catamaran în jurul golfului. Pentru câțiva euro în plus, puteți adăuga snorkeling la itinerariu.

Fly Blue este principalul furnizor al acestor excursii în jurul golfului. Puteți citi mai multe despre ei pe site-ul lor aici.

15. Drumeție pe Caminito del Rey

Deși acesta nu este chiar unul dintre cele mai importante lucruri de făcut în Malaga, este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în timp ce vizitați Malaga.

Dacă închiriezi o mașină, este foarte ușor de vizitat pe cont propriu. Cu toate acestea, dacă nu aveți o mașină, va trebui să vizitați canionul cu un tur.

Caminito del Rey a fost odată cunoscut ca fiind unul dintre cele mai periculoase drumeții din lume. După mai multe decese în parc, guvernul l-a închis și a pus în aplicare un plan pentru a moderniza traseul și a-l face sigur pentru toți vizitatorii.

Acum trebuie să vă rezervați în prealabil biletele online și este permis doar un anumit număr de vizitatori pe zi. Trebuie să purtați o cască de protecție, iar traseul în sine este complet nou și, deși în unele locuri pare că sfidează gravitația, este incredibil de sigur de parcurs.

Pe măsură ce mergeți pe traseu, puteți vedea de fapt unele dintre vechile trasee și m-am cutremurat la gândul că oamenii s-ar fi gândit vreodată să meargă pe o cale atât de periculoasă.

Dacă nu vă este prea frică de înălțimi, aceasta este de fapt o plimbare foarte plată și relativ ușor de făcut. Nu trebuie să fii deosebit de în formă pentru a o parcurge.

Sper că v-au plăcut sugestiile mele și că vă vor fi de folos în viitoarea voastră vacanță în Malaga.

Caută zboruri către Malaga

Caută cazare în Malaga