Insula Chrissi, cunoscută anterior ca și Gaidouronisi (sau “Insula măgarilor“) este o mică insulă la sud de Creta. Chrissi este situată la 10 km sud de Ierapetra (în sud-estul Cretei) și se poate ajunge aici cu nave de croazieră, care pleacă din acest oraș în timpul sezonului de vârf. Bărcile de excursioniști pleacă în jurul dimineții și revin în jurul orei 16.00 după-amiază. Călătoria durează aproximativ o oră. Bărcile ajung în portul nou Vougiou Mati, unde există, de asemenea, o tavernă.

Vizitatorii spun că insula este un paradis al păcii și liniștii în afara lunilor de vară, atunci când o mulțime de turiști merg să viziteze insula, cu excepția cazului în care te aventurezi pentru un timp pentru a găsi un loc mai liniștit. Dacă vei face acest lucru, este înțelept să îți iei apă potabilă suficientă și o cremă pentru protecție solară.

Insula Chrissi se întinde pe o lungime 6 km pătrați și este nelocuită. Este destul de plată, o insulă cu pietre colorate (roșii, cărămizii, negre și gri), cu plaje de nisip superbe și dune unduioase. Cel mai înalt punct al insulei este de 31 de metri, care reprezintă o rezervație naturală cu o insulă plajă. Există 10 km de trasee pe care le poți alege pentru a te plimba. Camping-ul sau șederile de-o noapte nu sunt permise pe insula Chrissi și doar excursiile de o zi sunt posibile.

Insula grecească este binecuvântată cu o serie de plaje nisipoase și curate, care sunt susținute de dune de nisip și de o pădure de cedri. Cei mai mulți dintre acești copaci sunt foarte vechi, având aproximativ 200 de ani. La plajă se poate ajunge pe jos. Din portul vechi se ajunge la biserica Agios Nikolaos, din vest și la mai multe plaje din nord, sud și est.

CITEȘTE ȘI:
Frankfurt, între futurist și medieval

De asemenea, găsești aici fosile, care au o vechime între 35.000 – 70.000 de ani, formate în sol vulcanic. În partea de nord a insulei cât și în zona de est întâlnești scoici de diverse forme și culori. 120 de specii de păsări au fost numărate și există în interiorul ecosistemului insulei, cât și broaște țestoase.

Biserica Agios Nikolaos datează din secolul al XIII-lea și este bine conservată. De asemenea, în vestul insulei se găsesc mine bizantine de sare, ruine minoice, rămășite de morminte romane și un far extraordinar de înalt. Apele din jurul plajelor Anemomites Beach și Zarathustra Beach sunt puțin adânci și foarte limpezi. Așadar, hai în Chrissi pentru o zi măcar și bucură-te de o vacanță nemaipomenită!

Caută bilete de avion către Creta

Caută cazare în Creta