Aici puteți citi ghidul nostru cu privire la cele mai bune insule grecești pentru familii și vacanțe de familie în Grecia – Creta, Zante, Rodos și Corfu, plus sfaturi. Insulele grecești sunt una dintre cele mai populare destinații pentru familii. Cu plaje cu nisip fin, parcuri acvatice și viață sălbatică din belșug, insulele grecești sunt perfecte pentru o aventură în aer liber de care se va bucura întreaga familie.

Top 4 cele mai bune 4 cele mai bune insule grecești pentru familii

Creta

Creta este o bijuterie istorică cu plaje uimitoare și cele mai lungi veri dintre insulele grecești. Dacă copiii tăi sunt pasionați de mituri și legende, insula Creta este perfectă cu peșterile sale, muzeele și legendarele situri minoice, unde îi poți duce pe cei mici la o vânătoare palpitantă de minotauri!

Cretaquarium din Heraklion este plin cu o viață marină fascinantă, iar Limnoupolis Water Parkîn Chania este perfect pentru o zi de stropit pe toboganele uriașe cu apă. Faceți o excursie cu familia în Creta atunci când are loc unul dintre celebrele festivaluri și bucurați-vă de culorile și farmecul unei sărbători tradiționale grecești.

Zante

Una dintre cele mai frumoase insule grecești, Zante are nisipuri albe uimitoare și mări blânde de azur pentru înot în familie. Tavernele de familie care împânzesc malul mării îi întâmpină pe copii cu zâmbete calde și delicatese delicioase, perfecte pentru o seară de care se vor bucura și adulții!

Magnificul parc marin din Zakynthos găzduiește foci și broaște țestoase, printre sute de alte tipuri de păsări, pești și reptile. Mergeți între lunile iunie și august, iar copiii se pot bucura de vizionarea fascinantelor țestoase Caretta care își depun ouăle pe plajele de nisip din Zante.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune cetăți și castele din Andaluzia, sudul Spaniei

Rodos

Rodos este cunoscută pentru arhitectura sa istorică uimitoare, dar cu numeroase plaje cu steag albastru, este perfectă și pentru familii.

Dacă vă doriți o zi de poveste, adunați familia pentru o excursie la castelele antice de lângă Monólithos și Kritinía. Dacă istoria nu este pentru dumneavoastră, stațiunile incredibile din Rodos abundă în activități distractive. Înotul, sporturile acvatice și acvariile sunt doar câteva dintre modalitățile de a petrece zilele calde și însorite.

Corfu

Corfu este alegerea numărul unu pentru multe familii. Verdeața sa primitoare și plajele uimitoare îl fac locul perfect pentru a vă bucura împreună de aer liber.

Luați-i pe cei mici într-o aventură călare cu Trailriders Horse Trekking. Potrivită pentru vârste cuprinse între șase și 60 de ani, varietatea de cai, ponei și chiar ponei Shetland pentru cei mai mici din grupul dumneavoastră va pune un zâmbet pe fața tuturor. Dacă copiii dvs. sunt mai degrabă iubitori de apă decât iubitori de animale, o zi la uriașul Aqualand îi va obosi suficient de mult pentru ca voi, părinții, să vă bucurați de o cină de seară într-unul dintre numeroasele restaurante pentru familii de pe malul mării.