Nu părăsiți Mallorca înainte de a vizita Peșterile Drach, întinse pe aproximativ 2.000 de metri, un adevărat miracol al naturii, plin de formațiuni spectaculoase, stalactite și stalagmite, având unul dintre cele mai mari lacuri subterane.

Situate în Porto Cristo, o stațiune port, aceste peșteri și lacul au fost descoperite în 1896 și numite „peșterile dragonului”. Frumos iluminate, coborând în subteran pe aleile prevăzute cu balustrade, în fața ochilor ți se deschide un lac subteran deosebit de frumos, numit Lacul Martel, după numele cunoscutului speolog francez modern Edouard A. Martel.

De peșterile din Porto Cristo localnicii vorbeau încă din 1632, peșteri în care , credeau ei , s-ar adăposti un dragon.

În 1896, Arhiducele Ludwig Salvator, un membru al familiei regale din Austria, care a trăit în Mallorca din 1867, a fost interesat de peșteri . În anul 1896 el i-a invitat pe francezul Edouard A. Martel și pe asistentul său Louis Armand pentru a explora peșterile. În 1922 peșterile au fost cumpărate de Don Juan Severa și Angela Nadal, cu intenția de a le deschide pentru public. A fost nevoie de trei ani pentru a construi căi de acces, în timp ce o nouă intrare a fost deschisă în 1929. În 1935, Carlos Buigias a lucrat la instalația de iluminare. Primii vizatatori au sosit în același an.

În 1951, arheologii au descoperit urme ale epocii bronzului, cartagineze, romane și maure, ceea ce dovedește că peșterile au fost locuite, acum aproximativ 2.000 de ani.

Turul peșterilor durează o oră, traseul subteran având o lungime de 1.200 de metri.

Vezi și cele mai frumoase plaje din Mallorca

Camera de lângă Lacul Martel poate găzdui sute de vizitatori, iar la un moment dat, după ce toate luminile s-au stins, o barcă aduce un cvartet de muzicieni pe lac pentru a interpreta piese clasice de Caballero, Martini, Chopin și Offenbach. Spectacolul în sine este unul impresionant, acordurile venite dinspre lac sunt acompaniate de lumini difuze , multicolore.

CITEȘTE ȘI:
10 locuri minunate de vizitat în Irlanda

Odată spectacolul încheiat, puteți face o excursie cu barca pe lac, sau puteți folosi podul de trecere pentru a păși spre poarta de ieșire din Peștera Dragonului Mallorca.

Caută bilete de avion către Mallorca

Caută cazare în Mallorca