Pentru numeroși europeni, Mallorca este destinația preferată de vacanță. Peste 6 milioane de turiști vizitează anual Mallorca, cea mai mare insulă din Arhipelagul Baleare.

Mallorca are aproximativ 800.000 de locuitori, 2.500 de restaurante, 17.000 de locuri de cazare și 80 de plaje situate de o parte și de alta a insulei Mallorca.

În Mallorca găsim 400 kilometri de trasee pentru excursioniști, cei 35.000 de bicicliști care vizitează anual insula aventurând-se pe foarte multe dintre acestea.

Au trecut deja 100 de ani de când peste 215 milioane de turiști au vizitat insula Mallorca.

Fenomenul turistic în Mallorca a explodat la sfârșitul anilor 1950, odată cu cumpărarea unor proprietăți de către Claudia Schiffer și Michael Douglas.

Afirmam că în insulă găsim peste 80 de plaje. Haideți să vedem care sunt cele mai frumoase plaje din Mallorca.

Cele mai frumoase plaje din Mallorca

Plaja Alcudia, Port Alcudia Mallorca

Plaja Alcudia, premiată cu steagul albastru pentru nisipul alb fin și apele curate, se întinde de la portul Alcudia până la Playa de Muro. Pentru că intrarea în apă este foarte lină, cu siguranță că aici este locul ideal al vacanțelor pentru familiile cu copii.

Este o plăcere să înoți în apele turcoaz ale mării Mediterane sau să te relaxezi confortabil pe șezlongurile așezate de-a lungul mării, pe plajă a cărei lungime are aproape 3,5 km.

Plaja Alcudia dispune de foarte multe toalete ecologice și dușuri. Putem spune că plaja Alcudia este una dintre cele mai bune plaje din Mallorca.

O altă plajă în Mallorca, Cala Agulla se află în apropiere de Capdepara și Cala Ratjada, în nord-estul insulei Mallorca, fiind înconjurată de păduri de pin și munții din Parcul Natural Levant. Pe plaja Cala Agulla găsim un nisip fin, iar marea este foarte curată. Turiștii care doresc să se refugieze pe plaja Cala Agulla au posibilitatea închirierii de șezlonguri. Pe plajă exista un bar și un restaurant, iar parcarea este cu plată. Cea mai apropiată stațiune de plaja Cala Agulla este Cala Radjada.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune orașe din Italia pentru un city break

Stațiunea Cala Ratjada se află la o oră și jumătate de aeroportul din Palma. Plajele din Cala Radjada sunt foarte populare datorită nisipului fin alb și a apelor de cristal. Stațiunea este ideală pentru scufundări, schi nautic, windsurfing și navigație.

Cala d'Or se întinde pe o fâșie lungă de coastă în Mallorca, fiind alcătuită din cinci plaje asociate situate în golfuri mici: Cala d'Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrera, Cala Serena și Cala Gran.

Aceste plaje din Mallorca sunt frumoase, însă sunt destul de mici în comparație cu alte plaje din Mallorca.

Plaja Cala Serena este cea mai nordică în Cala d'Or, având doar 300 m lungime. Acesta este un golf foarte mic de nisip, cu margini stâncoase ce ajută la păstrarea calmului apei. În Cala Serena nu există baruri, restaurante, magazine , însă lipsa acestora fac din aceste împrejurimi mult mai frumoase decât vecinul Cala Ferrera, și mult mai naturală.

Plaja Cala Ferrera este următoarea plaja de pe coasta. Plaja dispune de umbrele de soare, șezlonguri, hidrobiciclete, un bar, dar și salvamari.

Plaja Cala Gran este cea mai mare dintre plajele Cala d'Or, având o lungime de 40 de metri. Nisipul fin și alb contrastează excelent cu albastrul apei.

Plaja Cala d'Or este ultimul golf din partea de sud a Calei d'Or. Plajele de aici sunt cunoscute sub numele de Es Forti, fiind foarte asemănătoare cu Cala Esmeralda. Plaja este dotată cu umbrele și șezlonguri, precum și dușuri și toalete ecologice. În spatele golfului se află și un bar.

Cala Formentor este una dintre cele mai frumoase plaje din Mallorca situata în Golful Pollenca din nord-vestul insulei Mallorca. Panorama asupra celebrului golf este uimitoare. Cu un fundal uimitor al unei păduri de pini și o vedere magnifică la munte. Turcoazul valurilor mării fac din acest loc, unul de basm.

CITEȘTE ȘI:
10 locuri minunate de vizitat în Muntenegru

Plaja în sine, este una destul de îngustă, intrarea în apă fiind foarte abruptă, o face inaccesibilă copiilor. Pe plaja din Cala Formentor găsim numeroase facilitați, de la toalete, dușuri, salvamari la șezlonguri și umbrele de soare.

La 7 kilometri nord-vest de Port Pollenca găsim unul dintre cele mai distinse hoteluri de pe insulă: Barcelo Formentor, total renovat și la fel de faimos că în anii treizeci când, aici se distrau o serie de stele ale cinematografiei din acea epocă.

Cala Mayor este golful cel mai apropiat de centrul orașului Palma, (aproximativ patru kilometri), iar plaja Cala Mayor se mândrește cu celebrul steag albastru.

Plaja Cala Mayor se află în fața hotelului de lux Nixe Palace. Cu cei peste 200 de metri lungime și aproximativ 80 metri lățime, plaja Cala Mayor este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Mallorca. Plaja Cala Mayor este amenajata cu șezlonguri și umbrele de soare .

Stațiunea Cala Millor a fost creată pentru a avea una dintre cele mai minunate plaje din Mallorca. Aici veți descoperi o plaja generoasă cu nisip alb, cu o mare frumoasă de un albastru turcoaz. Având peste un kilometru lungime și 30 metri lățime, plaja Cala Millor este ideală pentru familiile cu copii.

Citește și despre Peștera Dragonului din Mallorca

Lista cu cele mai frumoase plaje din Mallorca se poate completa oricând, odată cu explorarea insulei în timpul vacantei voastre în Mallorca.

Caută bilete de avion către Mallorca

Caută cazare în Mallorca