Pentru o insulă mică, Zante (Zakynthos) are o mulțime de plaje! Odată ce vă aventurați în afara traseelor bătute de toți turiș, veți găsi câteva plaje excepționale – și uneori destul de îndepărtate. Așadar, fie că sunteți în căutarea unor locuri bune pentru surf, a unor oportunități de snorkelling sau a relaxării pure, iată ce are Zante mai bun de oferit.

Plaja Laganas

Această plajă se întinde pe o lungime de 5 km și are nisip auriu pur. Partea sudică a plajei aparține Parcului Național Marin din Zakynthos, deoarece găzduiește niște vizitatori destul de speciali – broaștele țestoase de mare! Țestoasele Caretta sunt pe cale de dispariție și vin pe aceste nisipuri pentru a-și depune ouăle. Puteți face o excursie cu barca pentru a vedea broaștele țestoase în habitatul lor natural, iar acestea sunt cu adevărat magnifice de văzut alunecând prin apa cristalină.

Plaja Makris Gialos

Situată în nordul orașului Zante, Makris Gialos este un amestec de nisip și pietricele. Apele de aici sunt cristaline și aceasta este cu siguranță o plajă pentru pasionații de snorkelling. Plaja este înconjurată de mici peșteri și mici golfulețe pe care atât copiii, cât și adulții le pot explora în siguranță. Piscinele de piatră sunt pline de viață marină fantastică. Există câteva taverne în apropiere, ceea ce face ușor găsirea unui loc de luat prânzul, iar noaptea plaja găzduiește uneori petreceri!

Plaja Navagio (Golful Epavelor)

Probabil cea mai faimoasă plajă din Zante, merită o excursie special pentru a o vizita. Plaja este supranumită Golful epavei din cauza unui incident care a avut loc în 1983: o barcă ilegală care transporta țigări a ajuns pe aceste țărmuri și a fost înghițită încet de nisip, lăsând la vedere doar părți din navă. Astăzi este un loc unde poți face niște poze de Instagram, combinația dintre navă, nisipul alb și stâncile abrupte de deasupra formând un cadru excelent. Din cauza atracției sale vedetă, plaja Navagio poate fi foarte aglomerată, așa că este recomandat să veniți dimineața. De asemenea, accesul la plajă se poate face doar cu ajutorul unei bărci taxi.

CITEȘTE ȘI:
Coronavirusul în Thailanda. Consecințe economice

Plaja Dafni

Aceasta este cu ușurință una dintre cele mai frumoase plaje din Zante. Priveliștile de la țărm sunt pur și simplu uimitoare și se poate vedea până la Pelouzo, care este o insulă mică. Dafni este o altă plajă asociată cu Parcul Național Marin, datorită diferitelor animale sălbatice care vin aici, inclusiv țestoase.

Plaja Kalamaki

Plaja Kalamaki are o lungime de aproximativ 3 km și este perfectă ca o carte poștală din toate punctele de vedere. Nisipurile aurii se întind cât vezi cu ochii și se îmbină încet cu plajele colege, Laganas și Agios Sostis. Există o mulțime de facilități aici, dar și o mulțime de zone în care veți găsi zone de relaxare pură. Orele de funcționare sunt însă puțin diferite aici, deoarece vizitatorii nu au voie pe plajă înainte de răsăritul soarelui sau după apusul soarelui. Acest lucru se datorează faptului că țestoasele Caretta vin adesea aici pentru a-și depune ouăle.

Caută bilete de avion către Zakynthos

Caută cazare în Zakynthos